Copy

... en what about self care?

“Zorg goed voor jezelf”, ik heb het mijn moeder vaak horen zeggen….

Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Zorg jij goed voor jezelf?  En wat komt er dan in je op…. goed eten en drinken? Voldoende slapen? of is er nog meer? en wat is dat dan?

Vorige week kwam ik per toeval terecht bij een Afro-Cubaanse dansworkshop.

In een gymzaal, zonder fancy dansvloer, zonder airco, zonder spiegels… gewoon een grote ruimte. Aan de linkerkant zaten drie muzikanten met ieder een prachtige conga tussen de benen. Daarnaast stond een zanger. Voor hun nam een imposante, sterke, prachtige man zijn plek in. Gilset Mora, de Cubaanse dansleraar.

Aan de rechterkant alle andere deelnemers zoals ik, mannen en vrouwen, een stuk of vijfentwintig.

Drie uur lang hebben we gedanst, zonder pauze, in een eindeloze cadans. Uit een onuitputtelijke bron van energie, van flow, van leven. Moeiteloos en met een brede glimlach hebben ze getrommeld, gezongen, bewegingen voorgegaan en meegedaan. Vanuit authenticiteit, zonder show of opsmuk, vanuit hun ware zelf.

Dit is wat ik beleefde, wat ik voelde. En hoe je dan dus gedragen wordt, thuiskomt, een community vormt, zonder dat je elkaar’s taal verstaat, zonder dat je elkaar kent. Ik voelde dat ik voor mezelf aan het zorgen was. Ik absorbeerde het gevoel van moeiteloosheid, authenticiteit, focus, openheid, bewegen, genieten, loslaten, omarmen, schaamteloosheid, eigenwaarde, kracht, ontspanning en liefde. Alles wat ik daar voelde, op een gewone zondagmorgen, in een eenvoudige gymzaal met een groep onbekende mensen.

Gaat jouw energie naar zelfzorg of lekt het overal en nergens naar toe? Ben je gefocust? Sta je hier weleens bij stil? De afgelopen periode in mijn leven ben ik veel bezig geweest met zelfzorg en dat heeft me zoveel gebracht dat dit mij geïnspireerd heeft een aantal nieuwe wegen te bewandelen binnen Dushi Retreat.

Ben je nieuwsgierig naar de opkomende activiteiten (Zowel in Nederland als op Curacao)?

Lees dan lekker verder!

Body & Mind Balance

Body&mind balance plan "De beste versie van jezelf in 10 weken"

Gaat alles zijn gangetje en ben je wel tevreden met je leven of ben je juist klaar met die burn-out, vermoeidheid en dat ontevreden gevoel over jezelf?  Dan is het misschien tijd om te kijken waar je echte aandacht naar toe gaat. Wil je voluit leven, niet voortkabbelen maar meer uit jezelf halen? Wil je de beste versie van jezelf eens ontmoeten? Met een heldere mind, gefocust. happy en een gezonde body? Wil jij je eigen krachten eens tegenkomen, je eigen weerstand, je eigen beperkte overtuigingen? Lees dan hier verder voor alle ins en outs, want dit is echt een unieke samenwerking. Team Farao & Dushi Retreat dagen je uit!

Body&mind balance plan "Herpak je focus en energie in 5 weken"

Wil je graag uitgedaagd worden, op scherp gezet en met een maximale focus in het leven staan? Boost jezelf dan in dit 5 weekse body&mind plan. Je gaat jezelf tegenkomen, alles wordt op scherp gezet, je zult weer wakker worden en tot nadenken gezet. Wij halen je uit je comfort zone. Ben je geïnteresseerd en wil je meer info over dit project, lees dan hier verder.

Motherhood

Ben je zwanger of in het afgelopen jaar moeder geworden? Dan weet je als geen ander hoe pittig het is om goed voor jezelf te zorgen. Mijn eigen ervaringen van de afgelopen twee jaar hebben me geïnspireerd om een plek te creëren voor deze vrouwen. Naast yoga is er meer!
Lees hier verder als je geïnteresseerd bent in het aanbod

Nieuwe lessen in een overzicht

One day retreats

Curacao

Zondag 9 december 9 - 14 : Self-care - Ben jij in Balans?

Hoe goed zorg jij voor jezelf? Oh je woont op Curacao, wat heerlijk! Altijd mooi weer, super chill eiland. Hmmm, maar betekent dat vanzelfsprekend dat je goed voor jezelf zorgt of dat Curacao dat voor je doet? Deze ochtend ga jij een balans met jezelf opmaken. Hoe zit het met self-care? En wat betekent het eigenlijk? Naast inzichten en een stukje zelfreflectie gaan we ook praktisch invulling geven aan self-care zodat je deze dag meer in balans met jezelf zal geraken. Nieuwsgierig? Lees dan hier verder.

Nederland (Beugen, Noord-Brabant - 20km van Nijmegen) 

27 dec 2018 van 9.30 - 17.30  : pure connection - time to express yourself

Waarom deze dag?

We hebben allemaal diep van binnen behoefte aan echtheid. Aan authenticiteit en eerlijkheid. Als je mensen vraagt naar hun meest belangrijke waarden in het leven zullen bovengenoemde waarden er meestal tussen staan. Het geeft ons namelijk een gevoel van verbinding, van contact, van liefde. Maar waarom is dit dan zo ontzettend moeilijk? Dan kom je bij vragen als; Ben ik wel goed genoeg? Word ik niet afgewezen als ik authentiek ben? Hoor ik er nog bij als ik mezelf laat zien? Dit is niet is waar je elke dag bewust aan denkt, maar op diep onbewust niveau speelt dit dagelijks een rol in ons leven. Vandaar dat deze dag er is. Het geeft je de kans om eens te kijken naar deze waarden. Hoe zie jij dit in jezelf? Kun je authentiek contact maken met jezelf en van daaruit uitreiken naar de ander? Want alleen op de grens kun je elkaar werkelijk en op een veilige manier ontmoeten.

Ben je nieuwsgierig? Lees dan hier verder

Nederland (Beugen, Noord-Brabant - 20km van Nijmegen) 

28 dec 2018 van 9.30 - 17.30 : journey to self - time to let go

Waarom deze dag?

Het is bijna de laatste dag van 2018. Een mooi moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat heeft dit jaar je gebracht? Welke uitdagingen heeft het leven je gegeven? Sta je nu anders in het leven dan een jaar geleden? In welk opzicht? Welke inzichten heb je gekregen over jezelf? Allemaal vragen om even bij stil te staan. Soms is het zinvol om de tijd te nemen voor een stukje bezinning. Zodat je ook kunt zien wat je vast houdt en jou misschien niet meer dient. Zou je iets willen loslaten? Iets wat jou remt in je groeiproces, iets wat jou blokkeert om volledig vrij te kunnen zijn. Dit is een dag om hiermee aan de slag te gaan. Om jezelf te bevrijden van ballast en je weg een stukje vrij te maken voor het nieuwe jaar dat voor je staat

 Wil je meer info over deze speciale dag? Lees dan gerust hier verder.

Pop-up massage/coaching praktijk (Nederland)

Op 24 en 26 december zal ik een pop-up massage/coachingspraktijk openen en alleen die dagen zal er ruimte zijn voor individuele sessies. De praktijk is op dezelfde locatie als waar de dag retreats plaats zullen hebben. Beugen, Noord-Brabant.. niet ver van Nijmegen.

Ben je geïnteresseerd? Stuur me gerust een mailtje via het contactformulier.

Online coach

Gecoacht worden terwijl je niet bij elkaar in een ruimte bent. Gecoacht worden terwijl je coach zich op Curacao bevindt en jij in Nederland woont? Ik ben sinds een tijdje gestart met online coachen. Super leuk en uitdagend kan ik je vertellen.

Review
“Coaching door Rianne voegt voor mij een onschatbare waar de toe aan mijn leven. Een grappig en enorm verhelderend effect van online coaching vind ik dat, door de fysieke afstand, zij mij juist verder helpt met
ander te kijken. Toch voel ik me zeer verbonden tijdens onze gesprekken. Rianne stelt de vragen die niemand stelt. De vragen die je nodig hebt om echt naar jezelf te kijken in plaats van naar anderen, naar je context. Niet naar buiten maar naar binnen. Ik heb ervaren dat daar de grootste kansen liggen om stappen verder te zetten, je rustig en vrij te voelen en dat te doen waar je voor gemaakt bent.

Wil je meer info? Klik dan hier

Copyright © 2018 Dushi Retreat, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp