Copy

nr. 2021-05 (september)

SOFTWARE

Nieuwe versie van de EPB-software

 

Vanaf vandaag, 27 september 2021, is de versie 12.0.5 van de EPB-software 3G beschikbaar. Deze versie is vereist voor het indienen van startverklaringen en aangiften op de energieprestatiedatabank vanaf 11 oktober 2021.

logo software
De versie 12.0.5 wordt aangeboden via de automatische updates. U kunt de versie 12.0.5 ook downloaden op onze website.  

Let op: om de software te installeren via de automatische updates, moet u de eerste maal dat u de software opnieuw opstart, de software een tiental minuten laten openstaan zodat de update zich correct kan voorbereiden. 
Hebt u problemen tijdens de installatie? Lees hoe u ze kunt oplossen 

In de versie 12.0.5 is verder gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid van de EPB-software en zijn enkele bugs opgelost.  

Zoals in de voorgaande EPB-nieuwsbrief vermeld werd, kregen een aantal wijzigingen voor vergunningsaanvragen vanaf 2022 een eerste principiële goedkeuring op 16 juli 2021.

Deze wijzigingen zijn opgenomen in de 
softwareversie 12.0.5, zodat u zich kunt voorbereiden.  

Na een definitieve goedkeuring volgen meer details over deze wijzigingen.

DATABANK

Nieuwe release van de energieprestatiedatabank

 
Vanaf vandaag, 27 september 2021, is ook een nieuwe versie van de energieprestatiedatabank beschikbaar. Hierin is één nieuwe functionaliteit ontwikkeld.  
 
Verslaggevers kunnen voortaan via de energieprestatiedatabank een aanvraag indienen om EPB-dossiers aan elkaar te koppelenVEKA behandelt deze aanvragen, waarna de verslaggever op de hoogte wordt gebracht. Lees hoe u daarvoor precies te werk gaat. 

EPB-PEDIA

Overzicht van recente wijzigingen en aanvullingen


Definities ‘vloeroppervlakte’ en ‘gebruiksoppervlakte’ zijn verduidelijkt
 
We deden aanpassingen aan de pagina’s over ‘vloeroppervlakte van een ruimte’ en gebruiksoppervlakte van een ruimte’, om het verschil tussen de twee termen te verduidelijken. In de EPB-software is de toelichting bij deze termen ook mee aangepast.
haal een tablet uit een boekenrek
Bepaling preferente opwekker bij koeling 
 
Bij een combinatie van een thermische koelmachine en een open systeem van geocooling was tot nu toe niet vastgelegd welke opwekker preferent is.

In de regelgeving, in de software, en ook op de EPB-pedia is verduidelijkt dat in dit geval het open systeem van geocooling de preferente opwekker is. 
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Deel Deel
Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap van de Vlaamse overheid spant zich in om fouten, storingen en onderbrekingen van technische aard zo veel mogelijk te voorkomen. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap kan echter niet garanderen dat de nieuwsbrief volledig vrij van onderbreking en foutloos is en niet door andere technische problemen wordt getroffen.Pas uw voorkeuren aan of schrijf u uit.