Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Forten.nl

Linie Nieuws 


Soms ontvangen wij berichten die voor u allen zeer de moeite waard lijken te zijn en die niet tot de volgende editie van Linienieuws kunnen wachten. Daarom wederom een nabrander...

Stem voor 14 november op de Diefdijklinie!

De Diefdijklinie is genomineerd voor de Waterinnovatieprijs. De insteek is de integrale aanpak en de samenwerking met verschillende partijen, waaronder omwonenden, overheden en aannemers. De Diefdijklinie is door Waterschap Rivierenland, in samenwerking met vele organisaties en omwonenden, versterkt. In de loop van jaren is de dijk verzwakt. Daarom zijn kwelschermen, damwanden en bermen aangelegd. Tegelijk met de dijkversterking zijn batterijen, groepsschuilplaatsen en loopgraven van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in ere hersteld, gereconstrueerd en toegankelijk gemaakt. Juist deze combinatie maakte het werk aan de Diefdijklinie uniek. U kunt stemmen tot en met 14 november a.s. Dus: stem ook via de website Waterinnovatieprijs! De prijs wordt op 17 november uitgereikt tijdens de Unie van Waterschappen

Expositie Stellingname

De tentoonstelling Stellingname is een samenwerking van Dreef Exposities met De Stelling van Amsterdam, het Fort bij Vijfhuizen en Kunstlijn Haarlem. Naar aanleiding van de viering van Stelling van Amsterdam 20 UNESCO Werelderfgoed, is een tentoonstelling samengesteld met werk van hedendaagse kunstenaars. Oorlog, macht, historie en actualiteit speelt een rol in hun werk; dat wat eens nodig was om hetgeen we vandaag hebben te beschermen en bewaren. Stellingname is te zien in Paviljoen Welgelegen ( Provinciehuis NH) van 5 november t/m 13 januari 2017.

Oproep! Prijsvraag voor inundatie-kunstwerk polder Blokhoven

Welke kunstenaars hebben ideeën voor een kunstwerk om de ‘inundatie’ van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te verbeelden? Tot 1 januari a.s. kunnen zij een voorstel inleveren. Het winnend ontwerp krijgt een plek in het inundatieveld en waterbergingsgebied van Polder Blokhoven in Schalkwijk. Lees het persbericht en/ of de uitvraag voor meer informatie.

Is uw fort ZEN?

Voor een artikel in FORT! magazine 2017 is SLO op zoek naar forten die vinden dat ze ZEN zijn of ZEN-activiteiten huisvesten. Nu zijn de forten zelf natuurlijk al heerlijke rustgevende plekken. Maar we zoeken net een beetje meer. Biedt uw fort yoga, meditatie of een training mind fulness aan? Geef dit z.s.m. door aan titia@liniebreed.nl. En wie weet wordt uw verhaal opgenomen in FORT!

Welke forten zoeken vrijwilligers?

Bij veel forten loopt het aantal vrijwilligers terug. Terwijl deze gouden krachten juist ook op de wat kleinere forten zo hard nodig zijn. Heeft u rondleiders nodig, een groenploeg, assistentie bij de communicatie of hulp in de horeca. Mail dan naar titia@liniebreed.nl. Naast een artikel met vrijwilligersoproepjes in FORT! magazine, dat in april zal uitkomen, zal SLO zich in 2017 specifiek richten op bestaande en nieuwe vrijwilligers in de linies en op de forten.

Nieuwe deelnemer Casa Fortezza

Een uur nadat de meest recente Linienieuws begin november werd verstuurd, meldde zich een nieuwe deelnemer uit de Stelling van Amsterdam. Welkom Casa Fortezza op Fort aan de Liebrug, specialist in Italiaanse, wijnen olijfolie en aceto balsamico. Mmm!

Aanrader: Stelling Den Helder

Noord-Holland heeft naast de Stelling van Amsterdam nog een bijzondere waterlinie: De Stelling Den Helder. Wellicht iets minder bekend, maar niet minder indrukwekkend. Stichting Liniebreed Ondernemen ging afgelopen week op werkbezoek. De maritieme stad Den Helder is veel bijzondere vestingwerken rijk, zoals Fort Kijkduin, het verborgen Fort op de Harssens, Fort Dirksz Admiraal, Fort Oostoever en Fort Westoever (het toekomstige huis van Brouwerij Hederse Jongens). In het boekje "Den Helder Maritieme Stad", kunt u lezen over de rijke militaire historie; in het boekje zijn ook diverse fiets en wandelroutes opgenomen. De stadsgids is lokaal op diverse plaatsen te koop of te bestellen bij de Stichting Stelling Den Helder, tel. 0223-612366, info@stellingdenhelder.nl. Wellicht is het nog een beter idee om met deze uitgave als gids zelf een kijkje te nemen in de kop van Noord-Holland. SLO vindt het de aanrader van de week…

Kort nieuws

- Vergeet niet om een liniecollega te nomineren voor de Linie Award 2016! U kunt de naam van degene die u wilt nomineren, vergezeld van een duidelijke motivatie, voor 31 december mailen naar juke@liniebreed.nl.
- De 5000 bakstenen van Fort WKU zijn inmiddels aangekocht door aannemersbedrijf Van der Ven en worden gebruikt voor de herontwikkeling van .....
- Heeft u een museum op uw fort, kasteel of vesting met een uniek voorwerp in de collectie? Stuur dan per e-mail een foto van het object met een toelichting waarom juist dit object zo bijzonder is. Wellicht pronkt het dan in 2017 in FORT! magazine.

Agenda 2017

- Nieuwjaarsborrel SLO: donderdag 19 januari 2017
- Start Fortenseizoen: zaterdag 15 en zondag 16 april 2017
- Linielandschap event op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017
- Fortenfestival: vrijdag 1 t/m zondag 10 september 2017
- Nacht van de Nacht: zaterdagavond 28 oktober 2017
Stichting Liniebreed ondernemen
Rijksstraatweg 7 b
3631 AA Nieuwersluis
info@liniebreed.nl

Meer weten over ons?
www.liniebreedondernemen.nl
www.forten.nl
www.waterlinies.nl
www.vestingen.nl
www.bunkers.nl
 
Drs. Juke M. van Niekerk (directeur)    
Tel.: 06 30945711
juke@liniebreed.nl

Titia de Zeeuw (marketingmanager)             
Tel.: 06 20565504
titia@liniebreed.nl

www.facebook.com/waterlinies
www.facebook.com/stichtingliniebreedondernemen

Twitter
 

afmelden   
mijn gegevens bijwerken
relatie aanmelden 
 
Copyright © 2016 Stichting Liniebreed Ondernemen, All rights reserved.