Copy
VBU Nyhetsbrev 2021
Se mailet i din webbläsare
Nyhetsbrev VBU februari 2022
         
vårdnad.se
Vi har fått enormt mycket positiv feedback över vår hemsida som är fullspäckad med information tack vara Fredrik Nilssons insats under många år. Den har dock inte varit anpassad för mobilanvändning vilket i dag är en förutsättning för att besökaren skall få en bra upplevelse. Efter månaders slit kan vi nu presentera vår nya, mobilanpassade hemsida vårdnad.se.  Den nya plattformen ger oss helt nya möjligheter gällande kommunikation och administration.

Vi behöver din hjälp med feedback och att hitta alla stavfel, länkar som inte fungerar, ofullständiga meningar osv som säkert ännu finns kvar. Din feedback är till stor hjälp. Så hittar du något som behöver uppdateras ber vi dig skicka det till vår webmaster Emir Alwan på: webmaster@vardnad.se

VBUs sommarkolla
Vi har fått tillgång till ett sommarläger i Norrköpingstrakten och söker en person som kan dra hela projektet från föreningens sida. Lägret är fullt utrustat inklusive personal men vi behöver någon som administrerar det hela. https://ostervikkollo.se/arets-lager.html
 
Lägret blir gratis och det finns möjlighet att få resebidrag t/r Norrköping. Vi tänker oss 5 – 10 barn i åldern fem till tretton år. Barnet måste ha en vuxen person med sig.
 
Är du intresserad av att bli vår kollo-värd så hör av dig till Magnus  magnus.jonsson@vardnad.se senast 15 februari. Är du intresserad av att delta i lägret hör också av dig till Magnus så sätter han upp dig på en preliminär anmälningslista.


Webinarium - när ett barn säger "jag vill inte träffa mamma eller pappa"
Tillsammans med PASG Nordic anordnar vi ett seminarium om föräldraalienation. Föräldraalienation, Parental Alienation eller PA på engelska, är när ett barn utan orsak tar avstånd från en förälder som barnet tidigare haft en nära och god relation med.

Webinariet är i första hand tänkt för personer som arbetar med dessa frågor professionellt men är öppet för alla och kostnadsfritt. Preliminär tid är tisdag 22 mars kl 14 – 16.

Vi behöver många fler volontärer  
Föreningens arbete baseras helt på ideella resurser. På våra olika möten och träffar sprudlar det av idéer och förslag. Utan resurser som kan genomföra alla goda förslag kommer vi inte vidare.

Nu söker vi dig som vill engagera sig i föreningens viktiga arbete på sociala medier.

Har du lust att göra en insats på riktigt, eller bara vill veta mer, så kontakta anders.fors@vardnad.se eller matts.hertsberg@vardnad.se .

Föreningsmöte och årsmöte lördag 23 april
Om du vill vara med och påverka föreningens arbete ska du komma på årsmötet lördag 23 april. Kallelse kommer senast sex veckor före mötet men reservera dagen redan nu. Mötet hålls i Stockholm. För dem som inte kan komma till Stockholm undersöker vi om vi kan sända mötet live.

 
Styrelsen önskar alla ett tevligt sportlov!
 
VBU’s stödtelefon
Vår stödtelefon är öppen helgfria tisdagar och torsdagar kl 19.00-21.00.
Välkommen att ringa oss på nummer 010-188 4920.

STÖDTELEFONEN BEHÖVER FLER VOLONTÄRER.
ÄR DU INTRESSERAD, KONTAKTA CAJ
caj.imunka@vbu-se.se 
 


 
Copyright © 2022 Föreningen Vårdnad Boende Umgänge i Sverige, All rights reserved.


Avregistrera dig från detta nyhetsbrev   Uppdatera dina uppgifter

Email Marketing Powered by Mailchimp