Copy
*|Money is hot 🔥 ... check hier nieuwe budgettools!|*
Bekijk deze e-mail in je browser

Welkom...

 

...op de nieuwsbrief van BIZ Brussel. Hier werpen we een blik op de voorbije en toekomstige activiteiten van BIZ Brussel. De nieuwsbrief is gericht naar alle geïnteresseerden van het Samenwerkingsverband BIZ Brussel.

4 op de 10 jongeren piekeren over geld

smilesafari

Nog voor de corona-crisis heeft Febelfin bij jongeren een enquête over geldzaken afgenomen. Daaruit bleek dat over geld praten een groot taboe is hoewel heel wat jongeren met geldvragen zitten. De groep van 15-19 jarigen maakt zich zorgen over uitgaven zoals kledij en uitgaan. Bij 20-plussers gaat het over zaken als een auto en de woning. 

Ouders blijven nog steeds de eerste gesprekspartner, hoewel ouders vaak niet alles delen over geldzaken met hun kinderen. 

Febelfin heeft daarom een nieuwe website gelanceerd 'Mijngeldenik'; geldzaken worden uitvoerig besproken, al dan niet met behulp van de persoonlijke ervaringen van influencers. Ook op het interactieve Tiktok- en Instagram-museum SmileSafari staan ze met een eigen stand om het thema geld op de kaart te zetten. 

bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/15/jongeren-geld/

foto: https://www.tendens.tv/2020/08/instagram-en-tiktok-museum-smile-safari-is-terug/

Wat kan je zelf doen?

Aarzel niet om BIZ te contacteren voor meer informatie rond financiële educatie en opvoeding. Zowel voor groepsvormingen als voor individuele begeleidingen beschikken we over tal van tools en expertise om die te delen met jouw organisatie!

Hoe geldwijs ben jij? Doe de test!

quiz geld

Versta jij alles wat de bankbediende tegen je zegt? Of zijn het allemaal chinese termen volgens jou? Test je kennis in deze quiz: Hoe geldwijs ben jij?

Wil je je toch nog wat bijscholen? Geen probleem! Alle duidelijke info over je geld vind je op de website MijnGeldenIk van Febelfin. Hier vind je interessante artikels, leuke weetjes, getuigenissen van jongeren en tips voor dagelijks geldgebruik. Hou deze website zeker in de gaten als je op de hoogte wil blijven van correcte en actuele informatie over geldzaken in België. 

Interessant voor leerkrachten, hulpverleners en hulpvragers!

 

VRT lanceert nieuwe EDUbox 'Geld en ik'

EDUbox Geld

VRT NWS heeft een nieuwe EDUbox gelanceerd, ditmaal is het een dubbele EDUbox over het thema Geld. De EDUboxen omvatten kant en klaar educatief materiaal dat je zo kan gebruiken met je leerlingen.

De eerste EDUbox 'Geld en ik' laat de deelnemers reflecteren over hun eigen gedrag tegenover geld. De tweede EDUbox 'Geld In de wereld' handelt over het thema 'economie' in de wereld. Je kan de boxen los van elkaar gebruiken, maar de combinatie geeft natuurlijk een grote meerwaarde aan de deelnemers. 

Meer info vind je op de website van de VRT.

De boxen zijn deze keer in het Frans en Nederlands verkrijgbaar. Bestel ze via één van de partners die hieraan mee hebben gewerkt: VRT NWS, Wikifin (FSMA), het Belvue Museum en de Nationale Bank van België. Het materiaal is ook gratis downloadbaar via de websites van de partners. 

Primeur! '1 mois d'une vie pour en sortir enrichi'

1 mois d'une vie pour en sortir enrichi

Het Waalse referentiecentrum van Henegouwen, Créno heeft met zijn partners een nieuw budgetspel ontwikkeld '1 mois d'une vie pour en sortir enrichi'. Dankzij een collega van het CAW kon BIZ al 1 exemplaar bemachtigen. Je kan het bij BIZ gratis ontlenen om met je leerlingen of cursisten te spelen, het spel is enkel in het Frans beschikbaar.

Het spel is bedoeld voor 15 jarigen en ouder. Je kruipt in de huid van een personage en met zijn/haar salaris probeer je 1 maand rond te komen. In die maand krijg je alle facturen van een huishouden binnen en moet je proberen om consumenten valstrikken te vermijden. 

Wie gaat de uitdaging aan? Contacteer BIZ om dit spel uit te lenen. 

 

Je budget op zak met de app 'PiloteBudget'

pilotebudgetapp

Het was even zoeken naar een handige budgetapp die de franse tegenhanger van Wakosta?! kon worden, toen ons oog viel op 'PiloteBudget'. Een budgetapp die uitgegeven is door een samenwerking van verschillende Franse partners in het welzijnsveld. De app is gratis, houdt geen persoonlijke gegevens bij en is handig in gebruik!

Het doel van deze app is om het overzicht van je budget te bewaren en zo meer evenwicht te vinden tussen je inkomsten en uitgaven. 

Tijdens BIZ-vormingen zal ook deze app gebruikt worden als voorbeeld om mee te werken. Download hem nu via google play of de app store

 

Bezoek onze website: www.bizbrussel.be

Copyright © BIZ Brussel, All rights reserved.

Vragen of informatie: wietske.vangils@cawbrussel.be

unsubscribe me from this list
 
color-forwardtofriend-128.png Forward


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BIZ Brussel · Antwerpselaan 34 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp