Copy
 

Nieuwsbrief
 

December 2016

Het schooljaar is ruim op weg en we naderen de kerstvakantie al, dus we nemen graag even de tijd voor een nieuwe nieuwsbrief voor onze mentoren, vol met waardevolle informatie voor zowel kersverse als ervaren mentoren. In deze nieuwsbrief vind je bijvoorbeeld een overzicht van belangrijke data van geplande workshops en intervisies. Daarnaast houden we onze mentoren graag op de hoogte van nieuwtjes, geven we tips voor leuke uitjes met je pupil en werpen we wat meer licht op wat School's cool allemaal doet.
AGENDA
26 - 30 december: Kantoor dicht
10 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst mentoren Diemen
12 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst mentoren Amsterdam
17 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst stagiaires
19 januari: Intervisie stagiaires
9 februari: Intervisie
2 maart: Intervisie stagiaires
30 maart: Workshop, film 'Prins'
30 mei: Intervisie
22 juni: Workshop, thema 'Diversiteit'
17 september: Intervisie
18 oktober: Workshop, inhoud nog niet bekend
NIEUWS
Nieuwjaarsbijeenkomst
In januari organiseren wij verschillende nieuwjaarsbijeenkomsten, om 2017 samen met onze mentoren feestelijk in te luiden. Als het goed is heb je hiervoor onlangs een uitnodiging per e-mail ontvangen. Mocht je deze niet hebben ontvangen, dan kun je contact opnemen met Jessica Schutten en krijg je alsnog een uitnodiging toegestuurd.
Aanmelden voor de nieuwjaarsbijeenkomst kan vóór 2 januari. Reageer op tijd, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Sport en cultuur
Wist je dat er voor kinderen uit gezinnen die rond moeten komen van een laag inkomen de mogelijkheid is om subsidie aan te vragen voor ontwikkeling in sport en cultuur? Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Wil jouw pupil liever muziek- of danslessen, dan kan dat ook. Aanvragen verlopen via School's cool, dus overleg het met je mentorcoördinator.

Intervisie
School's cool houdt voor alle mentoren drie keer per jaar intervisie. Dit zijn bijeenkomsten waarbij je in een groep van 4-8 mentoren, onder leiding van een mentorcoördinator, spreekt over jouw mentoraat. Je kunt aangeven waarmee je bezig bent, welke doelen je voor ogen hebt, wat je daaraan moeilijk vindt en welke vragen je hebt. De anderen in het groepje geven feedback, tips en complimenten.
Deze wisselwerking wordt door deelnemende mentoren vaak als positief ervaren. Vaak worden zaken besproken die meerdere mentoren meemaken; meer ervaren mentoren vertellen over valkuilen, die daardoor voorkomen kunnen worden. Je merkt dat je er niet alleen voor staat als mentor. Je kunt complimenten krijgen over je aanpak en zelf doe je natuurlijk ook nieuwe ideeën op.
Voor onze organisatie is de intervisie ook een middel om op de hoogte te blijven van de zaken die zich voordoen in een mentoraat. We maken korte aantekeningen die in het mentoraatsdossier komen. De mentorcoördinator kan je wijzen op aandachtspunten, die jouw mentoraat verbeteren of je frustraties verminderen.
TIPS VOOR NIKS
School's cool moedigt alle mentoren aan om zo nu en dan een leuk uitje te plannen met hun mentorleerling. Dit kan bijvoorbeeld in de kerstvakantie, van 24 december tot en met 8 januari. Wij geven tips voor uitjes voor (bijna) niks:
  • Hortus Amsterdam: School's cool heeft een Hortus pas die je kunt lenen. Als je deze pas wilt gebruiken, is het wel verstandig om van tevoren even contact met ons op te nemen om te checken of de pas beschikbaar is.
  • Natuurspeeltuin 'Het Woeste Westen': Op een vlot varen, waterdiertjes vangen, hutten bouwen, een klimparcours afleggen, het kan allemaal bij Het Woeste Westen. Dit is gratis en voor kinderen tot en met 13 jaar.
  • Amsterdam Light Festival: Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 verlichten meer dan 35 kunstwerken en installaties de binnenstad van Amsterdam. Om de lichtkunstwerken te bewonderen kun je een rondleiding boeken, maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid een wandeling maken door de binnenstad.
  • ZID theater: Iedere zondagmiddag kunnen kinderen van alle leeftijden gratis terecht in het ZID theater voor workshops theater, dans en nog veel meer!
  • OBA Kinderakademie Shadow Art: In een kunstworkshop op 28 december gaan kinderen aan de slag met 'Licht'. Met behulp van allerhande materialen maken ze bijzondere figuren, die vervolgens tot leven worden gebracht met licht. Met stadspas kost dit 3,50 euro.
  • Madame Tussauds: Alvast voor de voorjaarsvakantie hebben wij een aantal entreekaarten voor Madame Tussauds beschikbaar. Mentor en pupil kunnen zich via email aanmelden, dan sturen wij de kaarten toe. Het aantal kaarten is beperkt, dus wees er snel bij!
  • Ice*Amsterdam Museumplein: Een heuse ijsbaan op het Museumplein, voor een authentiek decemberuitje. Misschien heeft jouw mentorleerling nog nooit geschaatst! Een online schaatsticket kost slechts 4,50 euro. Daarnaast is er ook het Ice*Village, een gratis knusse kerstmarkt met live entertainment.
GEFELICITEERD, BUSRA!
Onze rayoncoördinator Els Tolk heeft in 2013 en 2014 pupil Busra begeleid. Inmiddels heeft Busra eindexamen gedaan en op de foto hiernaast laat zij haar diploma VMBO-K zien tijdens haar diploma-uitreiking op het Marcanti College. Zij trots, wij trots!

Heb jij ook zo'n mooi succesverhaal dat je met ons wil delen? Laat het ons weten via jouw mentorcoördinator!

Hieronder Els en Busra 3 jaar geleden (l) en tijdens de diploma-uitreiking in juni 2016 (r).
HANDIGE LINKS
http://www.beterspellen.nl
http://www.beterrekenen.nl
http://nubeterengels.nl

https://www.nubeterfrans.nl
http://www.wiskundeonline.nl  
Squla is een door basisscholen veel gebruikt online oefenprogramma voor alle vakken. Vraag aan je leerling of deze een inlogcode voor Squla heeft!
https://www.squla.nl 
MENTORPROJECT ZEEBURGIA
Medio 2015 is School's cool Amsterdam een samenwerking gestart met voetbalvereniging Zeeburgia, in de vorm van een mentorproject. Dit samenwerkingsproject is opgestart, omdat Zeeburgia de toekomst van haar jonge spelers belangrijk vindt en hen daarbij ondersteuning wil aanbieden als dat nodig is. Inmiddels zijn er meerdere mentoraten gestart, ook blijven we actief jonge spelers koppelen aan mentoren. Klik hier om een interview te lezen met Vildan Kolic, de coördinator van dit project.
THEATER-WORKSHOP 27 SEPTEMBER
Op dinsdag 27 september hield School’s cool weer een workshop voor de mentoren. We kwamen samen in Splendor, waar voor lekkere hapjes en drank was gezorgd. Vervolgens hield Jaap Vriend een luchtige conference voor de goed gevulde zaal. Er waren in totaal 83 mensen aanwezig!
Met hulp van het orakel van Delphi en de buurman op zijn Griekse vakantiebestemming behandelde Jaap negen open deuren van de ‘do’s en don’ts’ van het mentorschap. Ondanks de warmte in de zaal hield hij de aandacht van ervaren en beginnende mentoren moeiteloos vast.

Het is voor ons als organisatoren fijn te merken dat steeds meer mentoren deze bijeenkomsten bezoeken en weten te waarderen. Daaraan dragen de mogelijkheid om vooraf en in de pauze met mede-mentoren van gedachten te wisselen en de informele sfeer zeker bij!

Onze volgende workshop staat gepland voor 30 maart!
MEDEWERKERS
School's cool Amsterdam bedankt Ruthly, Ingrid en Susanne voor al hun harde werk voor ons. Ook willen we onze nieuwe MC's en stagiaire secretariaat hartelijk welkom wensen:
Wij verwelkomen:
Anouk van der Kuij, Mentorcoördinator
Menno Moret, Mentorcoördinator
Deborah Resing, Mentorcoördinator
Niels Stienen, Mentorcoördinator
Piccina Thijsen, Stagiaire secretariaat
Wij nemen afscheid van:
Ruthly Seymonson, Mentorcoördinator
Ingrid Grimmelikhuizen, Mentorcoördinator
Susanne van Dijk, Mentorcoördinato
r
SOCIALE MEDIA
Wist je dat School's cool Amsterdam ook actief is op sociale media zoals Twitter, Facebook en Youtube? We willen al onze mentoren graag vragen om onze sociale media te volgen, zodat we iedereen goed op de hoogte kunnen houden van leuke ontwikkelingen. Als je onze berichten retweet of deelt, dan zijn we daar ook erg blij mee. Dit helpt ons namelijk om nieuwe mentoren aan te trekken, en die zijn altijd zeer welkom!
Copyright © 2016 School's cool Amsterdam
Ons e-mailadres is: info@schoolscoolamsterdam.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je bij School's cool Amsterdam aangemeld staat als mentor. Wil je deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen? Je kunt jezelf uitschrijven: 
unsubscribe


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
School's cool Amsterdam · Nieuwe Herengracht 18 · Amsterdam, 1018 DP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp