Copy
 

Nieuwsbrief
 

Juli 2016

Het einde van het schooljaar is een goed moment om te reflecteren op wat je al hebt bereikt met je leerling en wat er nog moet gebeuren. Tijdens de zomervakantie kun je, als je tijd en zin hebt, een leuk uitstapje maken met je pupil. In deze nieuwsbrief vind je daarvoor volop tips!

Heel belangrijk is het om alvast concrete afspraken te maken over het opstarten na de zomervakantie. Neem zelf het initiatief voor een nieuwe afspraak, want kinderen doen dit vaak zelf niet en ook veel ouders hebben een afwachtende houding. Dan verwatert het contact en is het weer moeilijker om een routine op te bouwen.
Actie!
Draag je als mentor een nieuwe mentor aan? Dan krijg je een bon voor een heerlijke high-tea bij Restaurant Elements voor twee personen. Deze actie loopt tot en met 15 augustus. Voorwaarde is dat degene die je aandraagt, daadwerkelijk als mentor kan worden ingezet.

Wij hebben een mooie digitale folder die je kunt doorsturen naar mensen in je netwerk die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het mentorschap.(Klik hier voor de digitale folder). Wil je iemand opgeven, dan kun je ons mailen (info@schoolscoolamsterdam.nl) of bellen (020-6827007) om naam en contactgegevens door te geven. Wij nodigen de voorgedragen persoon dan uit voor een kennismakingsgesprek.
AGENDA
15 juli - 28 augustus: Zomervakantie voor alle scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs
1-14 augustus: Kantoor School’s cool gesloten
Eind september: Workshop voor mentoren (datum en locatie volgen nog)
25 oktober: Intervisie
Stichting de Ster
Stichting de Ster organiseert kinderkampen voor kwetsbare kinderen. Kinderen genieten van een week vol leuke activiteiten en brugklasworkshops, waarin ze ongemerkt werken aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Wij hebben het geluk dat Stichting de Ster speciaal voor onze pupillen een aantal plekken op hun kampen kosteloos aanbiedt! Kijk op de website www.stichtingdester.nl of jouw pupil binnen hun doelgroep valt. Aanmeldingen lopen via Kathy Curwen.
Stadspas
Heb je de indruk dat het gezin van jouw pupil van een laag inkomen moet rondkomen? Wijs dan op de mogelijkheid van een stadspas. Voor kinderen biedt dit de mogelijkheid voor korting op zwembaden, klimmuur, bioscoop, enz. Ook worden er regelmatig gratis uitstapjes aangeboden. Kijk samen met je pupil naar de mogelijkheden en stimuleer het gezin deze pas daadwerkelijk aan te vragen.
Zomerborrel
Op 7 juli vierden wij onze zomerborrel in Herstelling Plaza. Het was heel gezellig en we hebben genoten van lekkere hapjes. Het weer was zelfs zo goed dat we lekker buiten op het terras konden zitten. Het contact tussen en met mentoren levert altijd boeiende gesprekken op. De eerste 25 mentoren die zich hadden aangemeld voor deze zomerborrel, kregen van ons het boek ‘Fijne familie’ van Hugo Hoes.
Hugo kwam tijdens de zomerborrel ook voorlezen uit dit boek en had zelfs speciaal voor School's cool een gedicht geschreven. Klik hier om het gedicht te lezen. We bedanken Hugo én iedereen die aanwezig was voor de gezellige middag!
Veel mentoren vinden het fijn om tijdens de zomervakantie een uitje met hun pupil te maken. Hieronder enkele tips voor (bijna) niks:
  • Het Tropenmuseum is zo vriendelijk geweest om onze mentoren en pupillen een uitje aan te bieden gedurende de lange zomervakantie! In de maanden juli en augustus kunnen mentoren met hun pupil het Tropenmuseum gratis bezoeken. Hiervoor heb je onlangs een voucher ontvangen via de mail. In deze nieuwsbrief is de voucher ook te vinden, helemaal onderaan.
  • Natuurspeeltuin 'Het Woeste Westen', hier kunnen kinderen tot en met 13 jaar gratis ravotten.
  • Activiteiten en voorstellingen in parken, kijk eens op de website van een park bij jou in de buurt.
  • In Diemen bieden diverse wijkcentra speciale vakantieprogramma's voor jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 aan.
  • Sport en funtoer, gratis sporten en bewegen voor kinderen tot en met 12 jaar.
  • Kees en Koos Kindertheater, voor verschillende leeftijden en op verschillende locaties in Amsterdam. Dit is leuk, goedkoop én ook nog eens mogelijk met Stadspas-korting.
  • Virtual Reality Cinema kost tijdelijk met Stadspas slechts 1,50 euro!
  • ZID theater, iedere zondagmiddag kunnen kinderen van alle leeftijden gratis terecht in het ZID theater voor workshops theater, dans en nog veel meer!
  • Meevaren op één van de Amsterdamse ponten kan ook een leuk uitje zijn!
  • Body Worlds Amsterdam heeft van 16 juli tot en met 31 augustus een speciale actie, waarbij je gratis een introducé mag meenemen op vertoon van hun nieuwsbrief. Als je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten, dan sturen wij hun nieuwsbrief door (dit vinden zij prima!).
Oproep: Veel gratis of goedkope zomeractiviteiten zijn gericht op kinderen tot 12 jaar. Wie heeft suggesties voor activiteiten voor oudere leerlingen?
SOCIALE MEDIA
School's cool Amsterdam is steeds actiever op sociale media! Via Twitter en Facebook delen we leuke nieuwtjes, tips voor uitjes en nog veel meer. Ook zullen we regelmatig oproepjes plaatsen om nieuwe mentoren te werven. Het helpt ons natuurlijk enorm als je dit soort oproepjes wilt delen onder jouw Twitter en Facebook vrienden. Klik op onderstaande buttons en volg/like ons!
Facebook
Twitter
VACATURES
Vacature Raad van Toezicht: Op korte termijn komt er plaats vrij in onze Raad van Toezicht. We moedigen onze mentoren aan om voor deze vrijwilligersfunctie te solliciteren. Klik hier voor de vacaturetekst.
Vacature mentorcoördinator: Klik hier voor de vacaturetekst.
Vacature mentor: Klik hier voor de vacaturetekst.
MEDEWERKERS
School's cool Amsterdam bedankt iedereen die bij ons heeft gewerkt hartelijk voor hun inzet en wenst hun het beste in de toekomst! 
Wij verwelkomen:
Suzan Crijns, PR
Kathy Curwen, Administratie
Ludmila Fedorenko, Medewerker Primair Proces
Vibeke Ferree, PR
Audry Kapel, Administratie
Jessica Schutten, PR

 
Wij nemen afscheid van:
Iris van Heeringen, Mentorcoördinator/Stagiaire
Oscar Jutten, Mentorcoördinator
Anne Maltha, Mentorcoördinator/Stagiaire
Yvonne van Rijn, Mentorcoördinator
Mirjam Scholte, Mentorcoördinator
Monique Schreuder, Stagiaire
Ramona de Wit, Administratie
Copyright © 2016 School's cool Amsterdam
Ons e-mailadres is: info@schoolscoolamsterdam.nl

Wil je deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen? Je kunt jezelf uitschrijven: 
unsubscribe


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
School's cool Amsterdam · Nieuwe Herengracht 18 · Amsterdam, 1018 DP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp