Copy
Buurthuizen als stemlokaal op 18 maart!
View this email in your browser

Kiezen voor ontmoeting

Buurthuizen verwelkomen kiezers op 18 maart!

Woensdag is het zover: Nederland gaat naar de stembus voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen. Veel buurthuizen worden op die dag ingericht als stemlokaal. Het LSA en Beheer je buurthuis volgen rondom 18 maart meerdere wijkaccommodaties die de verkiezingen aangrijpen om zichzelf in de spotlights te zetten.

Het land in

Hoe doen we dat? We gaan zelf het land in! Op Beheerjebuurthuis.nl en via Twitter (@BeheerBuurthuis) doen we verslag van de dag en bezoeken we buurt- en dorpshuizen die open huis houden. Achteraf vatten we de dag nog eens uitgebreid samen en kijken we terug op de verschillende creatieve manieren die buurthuizen door het hele land hebben gekozen om zichzelf te laten zien aan het kiezend publiek.

Stemmen en peilen

Wat voor activiteiten kunnen we verwachten? De Pracht in Waalre maakt bijvoorbeeld gebruik van de gelegenheid door bewoners te laten stemmen op onderwerpen (denk: eenzaamheid, gezondheid, etc.) die meer aandacht zouden moeten krijgen in het dorpshuis. Pionier In De Boomtak peilde vorig jaar de behoeften van de buurt via een enquête en is van plan dat succes op te volgen met nog een vragenlijst.

Doe mee!

Je gaat zelf op 18 maart ongetwijfeld ook naar de stembus. Is er dicht bij jou een buurthuis ingericht als stemlokaal? Kies er dan eens voor om daar je stem te laten horen. Maak een praatje met de aanwezige vrijwilligers, kijk wat voor activiteiten er plaatsvinden. En deel je ervaring met ons! Twitter bijvoorbeeld een foto met de hashtag #KVO15 en noem @BeheerBuurthuis om ons op de hoogte te houden.
Copyright © 2015 Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp