Copy
Martat vinkkaa joulukuu 2018

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!
Martoille 2019 on 120-vuotisjuhlavuosi.

Tässä kirjeessä:
1. Marttojen juhlavuosi alkaa
2. Jääkaappi puhtaaksi
3. Sukat äidille tempaus
4. Viime hetken lahjavinkit
5. Marttamuki: viimeisiä pinkkejä viedään
6. Juhlavuoden kirjat ennakkomyynnissä
7. Punasipulihilloke
8. Kinkun paistaminen

Marttojen juhlavuosi alkaa

Vuonna 2019 Marttaliitto ja Marthaförbundet täyttävät 120 vuotta. Juhlavuoden teema kiteytyy tunnuslauseeseen Hyvä arki kuuluu kaikille. Juhlavuotta vietetään monipuolisen marttailun ja erilaisten suurten ja pienempien tapahtumien merkeissä. Juhlavuoden aloittaa Maailman suurin marttailta 31.1., jolloin martat eri puolilla Suomea kokoontuvat marttailtoihin.
TUTUSTU JUHLAVUODEN TAPAHTUMIIN JA SISÄLTÖIHIN
Maailman suurimman marttaillan kruunaa gluteeniton kaura-herukkakakku.
Katso Marttojen juhlakakun resepti Marttakoulusta.

Jääkaappi puhtaaksi

Puhdista jääkaappi jouluruokia ja tulevaa vuotta varten!
KATSO KAIKKI IHAN PUHDASTA -VIDEOT MARTAT TV:STÄ

Sukat äidille tempaus

Marttojen juhlavuonna 2019 Kätilöliitto juhlii 100-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi toteutamme yhteistyössä Sukat äidille tempauksen. Tavoitteena on lahjoittaa jokaiselle ensimmäisen lapsensa vuonna 2019 saavalle äidille villasukat. Sukkia ovat tervetulleita tekemään marttojen lisäksi kaikki muutkin innokkaat, jotka haluavat lämmittää äitien mieltä ja jalkoja. Tule mukaan!
LISÄTIEDOT JA OHJEET

Viime hetken lahjavinkit

Onko lahjat vielä hankkimatta? Ei aihetta huoleen. Joulusivuiltamme löydät nopeiden ruokalahjojen ohjeita. Voit myös tulostaa lahjakortin, jolla annat läheiselle omaa aikaasi jonkin mukavan aktiviteetin muodossa.
RUOKALAHJAT
LAHJAKORTTI
Kauniiseen purkkiin pakattuna itse tehty granola, siemennäkkileipä, sienisuola tai punaispulihilloke saavat varmasti lahjan saajan hyvälle tuulelle.
VOIT AUTTAA JOULUNA MYÖS KAIKKEIN HEIKOIMMASSA ASEMASSA OLEVIA TEKEMÄLLÄ LAHJOITUKSEN MARTTOJEN KOTIMAAN TAI ULKOMAAN KERÄYKSIIN.

Marttamuki: viimeisiä pinkkejä viedään

Nyt myymme pois viimeiset marttamukit pinkillä kuviolla. Mukista on kerrallaan vain yhtä väriä myynnissä. Ensi vuonna tulee uusi väri, ja sitten pinkki kuvio on historiaa. Jos keräät itsellesi mukisarjaa , nyt on viimeiset hetket hankkia tämä väri. Pinkkikuvioitu marttamuki on ollut tosi suosittu.
MUKI MARTANPUODISSA

Juhlavuoden kirjat ennakkomyynnissä

Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden historiateos on nyt ennakkomyynnissä edulliseen hintaan Martanpuodissa. Dosentti Ville Jalovaaran kirjoittama teksti on mukaansatempaava. Runsaasti kuvitettu teos selvittää järjestön vaiheiden kautta miten marttojen käsitys perheestä on muuttunut 120 vuoden aikana.
KIRJA MARTANPUODISSA
Konstailematon keittokirja innostaa onnistumaan keittiössä. Liikkeelle lähdetään ensiaskelista, kuten kananmunien keittämisestä. Keittiötaidoissa pitkällä olevat löytävät puolestaan uusia suosikkeja sekä vinkkejä pulmatilanteisiin: tällä tavalla lämpimäisesi eivät lässähdä, näin leipä tehdään juuritaikinaan, nyt uppomunakin onnistuu! 
KIRJA MARTANPUODISSA

Punasipulihilloke

Tee ohjeellamme herkullista punasipulihilloketta. Hilloke maistuu ihanalta joulupöydässä vaikka kinkun kyljessä. Kauniiseen lasipurkkiin laitettuna saat hillokkeesta mukavan ruokatuliaisen tai lahjan ystävälle.
RESEPTI MARTTAKOULUSSA

Kinkun paistaminen

Kinkku on yhä monelle meistä joulupöydän kunkku. Katso marttojen vankalla kokemuksella hyväksi havaittu resepti. Muista ottaa kinkku tarpeeksi ajoissa sulamaan ennen paistopäivää. Ota joulunkinkun paistamisessa syntyvät ylimääräiset rasvat talteen ja kiikuta ne lähimpään keräyspisteeseen.
RESEPTI MARTTAKOULUSSA
Osoitteemme on:
Marttaliitto ry
Lapinlahdenkatu 3
Helsinki 00180
Finland

Add us to your address book


Haluatko muuttaa asetuksia, joilla vastaanotat viestejämme?
Voit muuttaa omia asetuksiasi tai poistua postituslistalta.