Copy
Marttojen yhdistyskirje 3/2018

Uutiskirje marttayhdistyksille!

Kaikki mukaan Marttailuviikkoon!

Yhdistysten marttailusyksy alkaa viimeistään Marttailuviikosta 10.-16.9. Toivomme kaikkien marttayhdistysten järjestävän viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Tässä yhdistyskirjeessä on sisältöehdotuksia ja toimintaideoita tapahtumiinne. Jokainen martta voi olla mukana Marttailuviikossa myös pukeutumalla marttojen t-paitaan tai käyttämällä muita järjestötunnuksia sekä tulemalla mukaan sosiaalisen median kampanjaamme. Näytään yhdessä marttoina!
 
Reija Salovaara
kansalaistoiminnan johtaja
 

Vinkkejä Marttailuviikon tapahtumiin yhdistyksissä

Olemme koonneet ehdotuksia Marttailuviikon tapahtumista Martat.fi-nettisivuille. Yhdistyksen tapahtuma voi olla esimerkiksi kierrätystori, sadonkorjuunäyttely, kierrätysneuvontapiste tai vaikkapa brunssi. Tapahtuman voi toteuttaa suoraan ideoiden pohjalta, tai soveltaa haluamallanne tavalla. Yhdistyksen tapahtuma voi olla kaikille avoin tai voitte kutsua marttailtaan ystäviänne ja tuttavianne. Marttailuviikon tapahtuma voi olla myös useamman yhdistyksen yhteinen.
Lue lisää ja katso Marttailuviikon tapahtumavinkit

Marttailuviikolla kutsutaan mukaan marttoihin

Marttailuviikko ja sen tapahtumat syyskauden alkaessa ovat hyviä paikkoja kutsua uusia ihmisiä mukaan marttoihin. Martat-lehden 4/2018 välissä on kivoja kortteja avuksi jäsenhankintaan. Jäsenesitteitä saa myös omasta marttapiiristä.

Marttoihin voi liittyä täyttämällä ja postittamalla jäsenlomakkeen tai netissä.
Tietoa jäsenyydessä ja liittymisestä

Tilaa Martat-lehtia Marttailuviikon tapahtumiin

Yhdistykset voivat 31.7. saakka tilata maksutta Martat-lehteä 4/2018 Marttailuviikon tapahtumiin. Lehdet lähetetään yhteyshenkilölle suoraan painosta.
Tilaa lehtiä Marttailuviikko-sivun alaosassa olevalla tilauslomakkeella

Uusia alkuja -tapahtumat opiskelijoille

Marttaliitto järjestää Marttailuviikolla yhdessä marttapiirien ja vapaaehtoisten marttojen kanssa opiskelijoille suunnattuja Uusia alkuja -tapahtumia. Tapahtumissa martat ohjaavat ja opastavat erityisesti omaan kotiin muuttavia ja opintonsa aloittavia opiskelijoita kestäviin arjen valintoihin. Neuvontaa tarjotaan monipuolisesti kaikenlaisiin arjentaitoihin, niin siivoukseen, pyykinpesuun, kierrättämiseen, ruoanlaittoon kuin säästämiseen ja taloudenhallintaankin.
Jokaisessa tapahtumassa järjestetään kierrätystori, josta opiskelijat voivat noutaa ilmaiseksi tarvitsemiaan marttojen lahjoittamia hyväkuntoisia keittiötarvikkeita ja astioita.

Haluatko lahjoittaa keittiötarvikkeita opiskelijoille? Voit toimittaa ylimääräiset keittiötarvikkeesi lähimpään piiriin. Lisätietoja saat omasta piiristäsi.

Vielä ehdit tilata maksuttomia lankoja syksyksi

Käsityömartoilla ja käsitöitä tekevillä marttayhdistyksillä on 31.7. asti aikaa ilmoittautua mukaan siirtämään osaamista ja perinnettä uusille harrastajille. Marttaliitto ja Novita kutsuvat martat opettamaan syksyn 2018 aikana erityisesti nuorille kädentaitoja, esimerkiksi villasukan kantapään tekemistä. Novita lahjoittaa mukaan ilmoittautuville ryhmille 300 € arvoisen tuotepaketin.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Lokakuu on taas Puurokuu

1990-luvulla martat alkoivat kerätä rahaa Bosnian naisille keittämällä ja myymällä lokakuussa erilaisia puuroja. Monet yhdistykset ovat pitäneet perinnettä yllä ja keränneet rahaa Marttojen kehitysyhteistyölle Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.
Tämän vuoden lokakuussa tempaistaan valtakunnallisesti. Kerääkö teidän yhdistyksenne rahaa kehitysyhteistyöhankkeisiimme pitämällä marttaillan puurojen merkeissä vai myyttekö puuroja avoimessa tilaisuudessa.

Kiertääkö hyvä kauttasi?

Marttaliitto on mukana Kiertääkö hyvä kauttasi -viestintäkampanjassa. Kun syömme ja lajittelemme fiksusti, pääsevät arvokkaat ravinteet typpi ja fosfori tehokkaaseen käyttöön eivätkä päädy rehevöittämään vesistöjä. Samalla luodaan hyvää maaperää uudelle ravinnolle!

Yhdistykset voivat hyödyntää kampanjan julisteita ja muuta materiaalia esimerkiksi Marttailuviikon tapahtumissa. Julisteita on saatavilla marttapiireistä.
Lue lisää kampanjasta

Hyvää ja aurinkoista kesää!

Copyright © 2018 Marttaliitto, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.