Copy
View this email in your browser

Ecois VANDAAG op KKF Innovatiedag! *)

ECOIS, het Expertisecentrum Onderwijs & ICT, staat op zaterdag 7 februari 2015 van 14-20 uur op de KKF Innovatiedag bij KKF, Kernkampweg, Paramaribo. We zijn geen uitvinders en ook geen verkopers, maar willen u wel graag laten kennismaken met enkele nieuwe ontwikkelingen rond ICT en Onderwijs. We besteden daarom deze editie van onze nieuwsbrief aan ons beursmotto Gaming - Making - Learning.

Gratis toegang, gratis parkeren op KKF-terrein.

Ecois experimenteert met nieuwe onderwijsvormen rond ICT. We hebben de komende weken tijd voor een gratis bezoek aan uw instelling met demonstratie en discussie. Heeft u daarvoor belangstelling, laat dat dan weten via info@ecoisonline.org, tel. 8750066.

Gaming

MakeyMakey Inventor Kit

Stimuleer de creativiteit, onderzoek elektrische geleiding en stroomkringen en zorg voor veel plezier met de MakeyMakey. Deze uitvind-kit voor alle leeftijden gaat over techniek en kunst en alles wat daartussen zit. Alledaagse voorwerpen zoals bananen of een potloodtekening, verander je hiermee in toetsaanslagen of muisklikken. Maar ook iemand anders aanraken kan al effect hebben. Probeer eens de bananen-piano of het levende drumstel. U gebruikt de MakeyMakey via uw pc of laptop. technisch gezien is het een keyboard emulator.

http://makeymakey.com
NL-prijs: EUR 50

Making

Ultimaker Original DIY 3D-Printer

3D-printers spreken sterk tot de verbeelding. Het is dan ook fascinerend om de printer aan het werk te zien en van een uiterst dun draadje van gesmolten plastic een voorwerp te zien "spinnen", precies zoals dat als 3D-model in je computer staat. Die modellen kunt u zelf tekenen en bewerken met een 3D-tekenprogramma, inscannen of downloaden van internet. Al die toepassingen maken een 3D-printer een aanwinst voor uw practicum, maar het bouwen en beheren van zo een printer is op zich ook weer heel leerrijk. Wij tonen u de Ultimaker Original, ontwikkeld in Nederland en deze week gebouwd in Wanica (bijna áf!).

http://ultimaker.com
NL-prijs: EUR 1200

Silhouette Cameo 2 Snijplotter

De computer dringt ook door in de wereld van knutselen, construeren en versieren met karton, papier en stickers. Op uw computer maakt u een lijntekening of fraai gevormde tekst en de snijplotter snijdt die uit in dun karton of in gekleurde stickervellen. De Silhouette Cameo 2 kan A3 vellen aan (of langer). Wij tonen een eerder model van A4-formaat.

http://silhouetteamerica.com
NL-prijs: EUR 275
 

Arduino starter kit - basis voor milieumetingen en domotica

Wilt u op eenvoudige wijze experimenteren met sensoren die uw omgeving waarnemen? Bijv. warmte, trilling, beweging, licht of geluid? En vervolgens daar actie op ondernemen: lampje gaat aan, pompje draait, alarm gaat af? Dan zal de Arduino u zeker bevallen. Op uw computer voert u de opdrachten in die uw Arduino keer op keer moet uitvoeren. Via de USB-kabel "brandt" u dit programmaatje in het Arduino-geheugen. Daarna kan het zonder uw computer aan de slag. Strikt genomen gaat het om een programmeerbare microcontroller die verschillende analoge en digitale inputs kan hanteren en ook analoge en digitale outputs kan genereren. Wij tonen de Arduino starterkit geschikt om via een vijftiental "projecten" deze materie onder de knie te krijgen.

http://arduino.cc
NL-prijs: 100             
 

Learning

OLPC XO 780 Tablet eindelijk in Suriname

One-Laptop-Per-Child (OLPC) met zijn kleine groene laptopjes, kent u ze nog? Ze zijn eindelijk opgevolgd door een (groene!) Android-tablet die vol met educatieve apps staat. Kinderen kiezen uit vijftien beroepen en krijgen daar een rolmodel, boeken en apps van beginners tot gevorderden over voorgeschoteld. Leerkrachten (of ouders) kunnen voor meerdere kinderen een account aanmaken, aangeven wat wel/niet is toegestaan en volgen waar hun kind belangstelling voor heeft. We hebben er twee in onze stand, beide Engels/Spaans-talig.


http://www.xotablet.com
NL-prijs: EUR 85

SnapCircuits elektrobouwdoos

Het valt niet mee om bij natuur en techniek met draadjes en lampjes een werkende schakeling te bouwen die dan ook nog eens overzichtelijk en te begrijpen is. Geen probleem met een elektrobouwdoos volgens het klik-principe. Ze worden aangeboden onder verschillende merknamen. Wie de "echte" is blijft onduidelijk. Wij tonen de SnapCircuits Junior waarmee 100 experimenten zijn uit te voeren.

http://www.snapcircuits.net
NL-prijs: EUR 27

Raspberry Pi

Wilt u een goedkope computer die geen geheimen voor u heeft? Waarvan u iedere bit kunt leren begrijpen? Dan is de Raspberry Pi iets voor u. Het is een goedkope computer op creditkaartformaat die in plaats van een hard disk een SD-kaartje gebruikt en werkt met het open source Linux systeem. Ideaal voor computerstudies, maar ook voor het Internet of Things.

http://www.raspberrypi.org
NL-prijs vanaf EUR 30

Colophon

Het ECOIS-team bestaat uit Pieter van der Hijden (Sofos Consultancy, pvdh@sofos.nl), Marco Ligtvoet (CPI, mjmligtvoet@hotmail.com, Lucenda Plet (IOL, p_lucenda@hotmail.com).

*) U ontvangt deze Nieuwsbrief (max. 6 maal per jaar) omdat u aan onze bijeenkomsten heeft deelgenomen of omdat wij om andere redenen aangenomen hebben dat u in ons werk geïnteresseerd bent. Wilt u de Nieuwsbrief niet meer ontvangen, laat ons dat dan even per e-mail weten (info@ecoisonline.org).
 
Copyright CC-AT 2015 ECOIS - Expertisecentrum Onderwijs & ICT Suriname,


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp