Copy
IZ-flits december 2017
View this email in your browser

Samen werken aan meer waarde voor de stad!

 

Een stad waar het borrelt en leeft creëren we samen. Met inwoners, (sociaal) ondernemers, maatschappelijke organisaties, stadsmak(k)ers, onderwijs, bestuur, raad en ambtenaren. De gemeente Zwolle nodigt iedereen uit met initiatieven te komen die de stad mooier, beter, leuker en socialer maken. Samen maken we ons sterk om die ideeën te realiseren. Zo zetten we in op meer waarde voor de stad en op delen, verbinden en leren. Een Initiatiefrijk Zwolle vormen we met z’n allen. Zwolle, stad van initiatiefnemers!

Initiatief in de schijnwerpers:

SVI: van clubhuis naar buurthuis

Voetbalvereniging SVI profileert zich steeds meer als een maatschappelijk betrokken organisatie. 
Hun clubhuis transformeert langzaam tot buurthuis. Daarvoor ontvingen ze een bijdrage van het Stimuleringsfonds Initiatiefrijk Zwolle.


Lees verder…

Heb jij een idee voor een betere binnenstad? 


Heb jij ideeën voor de binnenstad van Zwolle of een initiatief dat je tot uitvoer wil brengen? Het platform Stadsbeweging Overijssel biedt een podium voor iedereen die energie krijgt van levendige binnensteden en hier graag energie in steekt.

Lees verder...

Boost Zwolle, podium voor jouw initiatief

Heb jij een idee om Zwolle socialer, groener en duurzamer te maken?
En kan jouw initiatief wel een ‘boost’ gebruiken? Bezoek een van de maandelijkse Boost Zwolle- bijeenkomsten die de mensen van Zwolle In Transitie op verschillende plekken in de stad organiseren.


Lees verder…

Adviseurs in de buitendienst:

Boost Placemakingweek: maak het Stations- en Lübeckplein hot!

Woensdag 11 oktober jl. brachten ruim twintig lokale, landelijke en internationale stadmakers een bezoek aan Zwolle. Zij kozen onze stad uit om in het kader van Placemaking Week 2017 mee te denken over hoe we van het Stationsplein aan de centrumzijde en het Lübeckplein Zwolle aan de Hanzelaanzijde een plek maken waar mensen graag naartoe komen.

Lees verder…

Vierde Stadsexpeditie: magie, passie en inspiratie!


Samen werken en samen leren begint met elkaar kennen en weten wat er allemaal in de stad gebeurt. Dat kan op allerlei manieren, maar een hele bijzondere manier is om op stadsexpeditie te gaan. Op 23 november jl. vond alweer de vierde Stadsexpeditie plaats.

Lees verder…

Bewonersinitiatief Seringenstraat:

van wonen op vervuilde grond naar klimaatactieve straat


In 2010 werd duidelijk dat bewoners van vier adressen in de Seringenstraat op vervuilde grond woonden. Nu, zeven jaar later, is de situatie ten gunste gekeerd: de grond is schoon en geholpen door gemeente en waterschap is de Seringenstraat hard op weg de eerste ‘klimaatactieve’ straat van Zwolle te worden.

Lees verder...

Eerste editie Startup Weekend Zwolle

In het weekend van 10 tot en met 12 november 2017 vond de eerste editie plaats van Startup Weekend Zwolle. Tijdens dit weekend ontwikkelden deelnemers in slechts 54 uur hun eigen startup.

Lees verder…

Workshop Initiatiefkunde:
Ik heb een idee, wat nu?

Wat kun je als initiatiefnemer doen om je drive te behouden en je idee om te zetten naar een initiatief dat handen en voeten krijgt?
Volg een workshop Initiatiefkunde. 


Lees verder…

Leestip

 
De omgevingswet, bewonersinitiatief en lokale politiek.

contact: initiatiefrijk@zwolle.nl
Bianca Meekers, programmaregisseur

Copyright © 2017 Gemeente Zwolle, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u de manier waarop u deze e-mails ontvangt wijzigen? Dan kunt u uw voorkeuren bijwerken of afmelden van deze lijst