Copy
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Stijlvol Ouder Nieuwsbrief Dinsdag 8 maart
Resultaat Flitspeiling 16 februari 2016
Ruim 70 procent van de leden van het 65plus Panel reageerden snel op de flitspeiling van 16 februari jl. Opvallend resultaat is de sterke behoefte aan informatie/magazine (45%), gevolgd door inzicht in seniorenwoningen (40%), Domotica en E-health (31%), Nieuwe woonconcepten (32%) en woonzorgconcepten (31%) en huurwoningen tussen € 700 en € 1000 per maand (27%). De belangstelling voor groepswonen eindigde met (20%) op de laatste plaats. De 65plus Panelleden krijgen individueel antwoord op hun vragen. Meedoen met het 65plus panel? Geef u hier op.
Kavelmarkt Groepsbouwen in het Atrium van het Haagse stadhuis.
Noordwal 117, Den Haag
Op vrijdagavond 11 maart tussen 18:00 en 20:00 uur is er een informatieve kavel- en klusmarkt in het Atrium van van het Haagse stadhuis. De toegang is vrij. Er is informatie over o.m. de locaties Noordwal 117 (zie foto links), Veenweg, Witte de Withstraat,  Noordpolderkade, en Uithofslaan. Een primeur is de aanwezigheid van 'Knarrenhof' op deze beurs (zie artikel hieronder). Op de markt in het atrium zijn zowel experts alsook ervarings- deskundigen aanwezig. 
Knarrenhof komt naar Den Haag
Knarrenhof is een landelijk woonconcept dat in Zwolle voor het eerst tot realisatie komt. Het idee is hoe je in de toekomst met elkaar zo leuk en onafhankelijk mogelijk kunt (blijven) wonen. Ook voor mensen met een smalle beurs. Vanaf 1200 bestaan er al hofjes in Nederland. Knarrenhof vertaalt dit concept naar deze tijd met moderne woningen in een besloten omgeving. Iedereen heeft een eigen terras of kleine privé tuin. Comfort en privacy zijn een groot goed. Inmiddels hebben zich al 1.270 geïnteresseerden in 10 gemeenten aangemeld.
Op vrijdag 11 maart tussen 18:00 en 20:00 uur is Knarrenhof aanwezig op de Kavelmarkt Groepsbouwen in het Atrium van het Haagse Stadhuis. 
Bouwen in een bouwgroep
Op vrijdag 11 maart tussen 18:00 en 20:00 uur is op de Kavelmarkt Groepsbouwen in het Atrium van het Haagse Stadhuis ook een informatiestand om met bouwgroepen samen te bouwen. Dit heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Zie Facebookpagina 'bouwgroepen in Den Haag'. Op de beurs is ook informatie over de locaties Petroleumhaven (Laak), deelplan 20 (Ypenburg) en de HALO-locatie (Vogelwijk) met bij alle drie mogelijkheden voor appartementen. 
Thuiscomfort biedt overzicht voor woningverbeterin
Technische Unie is een groothandel in technische producten met circa 600 aangesloten installateurs. Op de website www.thuiscomfort.nl kunt u via het 'demohuis' een goede indruk krijgen wat er op dit gebied van woningverbetering allemaal te koop is. Tevens kunt u via het intoetsen van uw postcode een installateur bij u in de buurt vinden.  
Onderzoek 'Hoe willen senioren wonen in Rijswijk?'
Met kwantitatieve sessies en een groot online kwantitatief onderzoek is Stijlvol Ouder bezig met het onderzoek "Hoe willen senioren wonen in Rijswijk?". In opdracht van de gemeente Rijswijk en de zorginstellingen Cardia en Florence alsmede wooncorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes en belegger Syntrus Achmea wordt binnen vier leeftijdssegmenten (65, 70, 75, en 80+) de voorkeuren en wensen van Rijswijkse senioren in beeld gebracht.
Vivalib, lekker wonen, een fijne woning en langer thuis voor iedereen
Vivalib is een vernieuwend en beproefd woonconcept dat mensen in staat stelt om zo lang mogelijk en actief in hun eigen omgeving ouder te worden. De eigentijdse appartementen zijn zo ontworpen dat ze nu al veel comfort bieden en daarnaast mee kunnen groeien met de veranderende behoeften van de ouder wordende mens. Dit noemen we evolutief. Men kan dus services bijschakelen naar behoefte zonder verdere aanpassingen in de woning. www.vivalib.nl
Als u informatie wilt over bepaalde onderwerpen in deze nieuwsbrief of iets anders dat te maken heeft met 'langer zelfstandig wonen' horen wij dat graag. We gaan dan kijken of we dit kunnen regelen. info@stijlvolouder.nl
Meld u aan voor het 65plus Panel
Deel deze nieuwsbrief via:
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016  All rights reserved.


Uitschrijven    update subscription preferences