Copy

Gratis cursus ‘Meer vrijwilligers voor de club’ in de gemeente Weert

Verenigingen uit de gemeente Weert kunnen zich (gratis) inschrijven voor het traject ‘Meer vrijwilligers voor de club’. Dit traject komt voort uit de ambities uit het Weerter Sportakkoord en wordt kosteloos aangeboden door de Sportlijn, in samenwerking met Punt Welzijn.
 
Vrijwilligers vinden blijft moeilijk. Iedereen heeft het druk en het vrijwilligerswerk kost nu eenmaal tijd. Daardoor zijn het vaak dezelfde mensen die zich inzetten voor de club. De druk op deze vrijwilligers wordt door de krimp, maar ook door corona, waarschijnlijk nog groter. Daar is wat aan te doen! In drie bijeenkomsten helpt Huis voor de Sport Limburg jouw vereniging op een praktische wijze aan nieuwe en betrokken vrijwilligers. Gedurende het traject bieden  de verenigingsondersteuners van Punt Welzijn ondersteuning.
 
Opzet cursus
Meer vrijwilligers voor de club bestaat uit drie bijeenkomsten waarbij vier stappen worden behandeld. De eerste bijeenkomst op woensdag 28 april wordt digitaal aangeboden. Indien de coronamaatregelen het toelaten worden bijeenkomst 2 en 3 fysiek georganiseerd.
 
Wat verwachten we van jouw vereniging?
Elke vereniging die deelneemt aan dit traject dient tussen de bijeenkomsten door inspanningen te leveren om opdrachten uit te werken. We vragen dan ook aan elke vereniging om een klein werkgroepje samen te stellen en deel te nemen met minimaal 3 deelnemers. Dit hoeven niet alleenl bestuursleden te zijn. Ook overige geïnteresseerden binnen de vereniging, zoals ouders, spelers of trainers, kunnen aansluiten in deze werkgroep. Hierdoor kan de vereniging actief samen aan de slag met een actieve vrijwilligersaanpak voor de club.

Aanmelden
De eerste (digitale) bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 april van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden voor dit traject kan bij Mariska Sanders van Punt Welzijn (m.sanders@puntwelzijn.nl). We hebben de hoop en de wens om bijeenkomst twee en drie fysiek te organiseren. Definitieve data van deze sessies worden daarom later gepland. 

                           

                                         

Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp