Copy

2de Campagneweek Mensen Maken, vrijwilligerskracht, terugblik op NL Doet 2021 en nog meer...

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging, steekt de handen uit de mouwen in je buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

In deze nieuwsbrief Vrijwillige Inzet vanuit Punt Welzijn informeren we je over de 2de Campagneweek van het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet, een test over vrijwilligerskracht, leuke en inspirerende verhalen van vrijwilligers en een terugblik op NL Doet 2021.

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

2de campagneweek Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

Deze week, van 7 t/m 13 juni, is de tweede campagneweek van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Doel van de week is om bij mensen twijfels weg te nemen om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Punt Welzijn sluit daar in het Weerterland graag bij aan, onder andere door buiten met mensen in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk. De grote vraag is: Wat is jouw vrijwilligerskracht?
 
In deze week zijn wij vier middagen te vinden in het centrum van Weert om het gesprek aan te gaan met voorbijgangers over vrijwillige inzet. Ook in Nederweert zal in deze week gezocht worden naar de vrijwilligerskracht bij het winkelend publiek.

Lees meer

Leuke en inspirerende verhalen van vrijwilligers

Ben je benieuwd wat andere mensen zoal vrijwillig doen? Lees dan de inspirerende verhalen van mensen uit Nederweert en Weert die zich vanuit o.a. het Openluchtmuseum Eynderhoof, Tensor Turnen, Tafeltje Dekje en het Zintuigenpark vrijwillig inzetten. Deze verhalen zijn gemaakt in het kader van de campagne Mensen Maken Weert en Nederweert. 

Lees meer

Wat is jouw vrijwilligerskracht?

Wil jij weten welke talenten jij vrijwillig in kan zetten? Doe dan de nieuwe landelijk online test en kom er achter waar jouw vrijwilligerskracht ligt: waar ben je goed in, wat doe je graag en hoe zet je dat vervolgens om naar vrijwilligerswerk? De test vind je ook op de digitale Sociale Marktplaats Weerterland. Daar vind je tevens advertenties van vrijwilligerswerk. Wie weet zit er iets leuks bij voor jou en kan je meteen aan de slag. Hulp nodig om vrijwilligerswerk te vinden? Bel 0495-697900 of mail ons via  socialemarktplaats@puntwelzijn.nl.

Terugblik NL Doet 2021


Vrijdag 28 en zaterdag 29 mei was het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Bij diverse verenigingen in het Weerterland werd flink geklust. Zo werd er geverfd, plantjes gepoot, opgeruimd, gesnoeid en schoongemaakt. Wij gingen bij diverse klussen langs voor een aanmoediging en iets lekkers bij de koffie.

Klik voor het bekijken van een leuke fotoreportage van een aantal klussen hieronder op "Lees meer". 
Lees meer
Noteer in je agenda!!
Activiteitenoverzicht Punt Welzijn
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp