Copy

Nieuwsbrief Vrijwillige inzet januari 2023

Wil jij een gratis workshop social media volgen voor jouw vereniging/stichting? Of heb je vanuit een sport of scoutingclub interesse om meer te leren over het omgaan met kinderen met adhd, autisme of een lichte verstandelijke beperking? Lees dan vooral verder. Wil je zelf of met een groep eens een dagje de handen vrijwillig uit de mouwen steken? Lees dan meer over de mogelijkheden tijdens Nldoet in Weert en Nederweert. 

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging of buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

Workshop social media voor verenigingen (gratis)

Maakt jouw vereniging optimaal gebruik van social media? Of kunnen jullie hierin nog wat ondersteuning gebruiken? Wij organiseren, in samenwerking met ?!WAT Media, op woensdag 8 maart 2023 de workshop social media. Deze vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur, bij Punt Welzijn (Beekstraat 54, Weert, verzamelen in de hal vanaf 19.15 uur).
 
Je krijgt inzicht in de mogelijkheden van o.a. Facebook & Instagram en hoe je je als vereniging/stichting professioneel kunt presenteren. Ook leer je hoe je met behulp van social media je doelgroep beter bereikt en effectieve content creëert. Daarnaast krijg je informatie over hoe je je doelgroep met social media kunt activeren en een community kunt faciliteren. De workshop is bedoeld voor iedereen die binnen een vereniging of stichting aan de slag wil gaan, of al bezig is, met social media, maar hier nog meer uit wil halen. 

Aanmelden kan tot 1 maart 2023.
Informatie en aanmelden workshop Social media

Training 'Iedereen doet MEE'

Sport- en scoutingclubs uit het Weerterland kunnen de gratis training 'Iedereen doet MEE' volgen. Met deze training leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs hoe zij ook kinderen met adhd, autisme of lichte verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen. Bij reguliere (sport)verenigingen doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt een andere houding en deskundigheid. De data in Midden-Limburg zijn:
  • Training 1: maandag 16 en 30 januari in Echt
  • Training 2: dinsdag 7 en 14 februari in Nederweert
  • Training 3: woensdag 22 en 29 maart in Roermond

De training bestaat uit twee avonden (19.00 tot 21.30 uur) en het is de bedoeling dat je beide avonden aanwezig bent. De training wordt gegeven door een trainer van MEE en is gratis (mogelijk gemaakt vanuit het Sportakkoord Weert). 

Aanmelden training Iedereen doet MEE

Klus mee tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Wij nodigen iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken bij de klussen die dat weekend in Weert en Nederweert plaatsvinden. Je krijgt er veel waardering van de organisaties voor terug.
 
Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om verlichting te vervangen bij een scouting, of een pétanque club te helpen bij het onderhoud van hun banen? Help je liever met het snoeien van een haag van een tennisclub of bij het lenteklaar maken van de binnentuin van een zorgcentrum? Gaat jouw interesse uit naar het helpen bij een gezellige hightea voor senioren? Bij al dit soort activiteiten in het Weerterland kun je aan de slag tijdens Nldoet. Je kan je alleen aanmelden, of samen met vrienden, collega’s of familie.
Vind een klus en meld aan

Noteer in je agenda

  • 08 mrt. Workshop social media
  • 10/11 mrt. NLdoet
  • 15 mei. Workshop Bestuur in Beweging (info volgt)
Activiteitenoverzicht Punt Welzijn
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp