Copy

Wij zijn trots op wat je doet!!

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging, steekt de handen uit de mouwen in je buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

In deze nieuwsbrief informeren we je over de Nationale vrijwilligersprijzen 2022, de WBTR, onze spreekuren, de training Omgaan met dementie en het delen van denkkracht via onze website. Ook delen we weer een verhaal in het kader van de campagne Mensen Maken Weert en Nederweert.  

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

Onze spreekuren in Weert en Nederweert

Wil jij je ook vrijwillig inzetten in het Weerterland? Vind je het fijn om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden? Bezoek dan ons spreekuur. Deze vinden plaats: In Weert op dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur. Bij vragen of voor het maken van een afspraak voor een bezoekje bel 0495-697900 of mail socialemarktplaats@puntwelzijn.nl. In Nederweert kun je iedere 2de woensdag van de maand van 10 tot 12.30 uur terecht bij de Gunnerij, daar kun je zonder afspraak binnen lopen voor een vrijblijvend gesprek.

Lees meer

Mensen Maken Nederweert: Mariëlle over vrijwilligerswerk bij de schutterij

Mariëlle Timmermans is 53 jaar en komt uit Nederweert. Ze heeft een eigen bedrijf waarin ze EHBO cursussen verzorgt. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk bij diverse organisaties. Het doen van vrijwilligerswerk is haar met de paplepel ingegoten: “Mijn ouders deden al vrijwilligerswerk. Ik heb het doorgezet en ik heb het ook al overgedragen op mijn zoon.” Mariëlle is al zo’n vijf jaar voorzitter van schutterij Sint Lucie waar ze al ruim veertig jaar lid van is. Als voorzitter verdeelt ze taken maar ze helpt zelf ook mee, net waar het uitkomt. “Ik pak graag dingen aan. Ik sta niet graag met de handen in de zakken. Ik wil gewoon helpen. Dat zit  in mij.” Meer lezen? Klik op Lees meer. Benieuwd naar de andere interviews in onze reeks Mensen Maken Weert en Nederweert? Klik dan hier
Lees meer

Deelnemers uit Weerterland voor Vrijwilligersprijzen

Er hebben dit jaar vier vrijwilligersorganisaties uit het Weerterland een gooi gedaan naar de Nationale Vrijwilligersprijzen. Dat zijn Openluchtmuseum Eynderhoof en Ruilwinkel-Vór-Mekaar uit Nederweert en Atletiekvereniging-Weert en Lien-en-Otje uit Weert. We hebben met alle deelnemers even contact gehad. In hun verhalen werd duidelijk dat ze met veel plezier en passie hun bijdrages voor deze wedstrijd hebben gemaakt. Van de 129 landelijke inzendingen zijn er 15 doorgegaan naar de volgende ronde. Hier zaten helaas geen inzendingen uit het Weerterland bij maar enkele van deze deelnemers hebben laten weten volgend jaar zeker weer mee te doen. In deze nieuwsbrief wordt dan hieraan weer aandacht besteed. Nieuwsgierig naar waar deze vrijwilligersorganisaties zich mee bezighouden? Kijk dan eens op hun websites en facebookpagina voor de laatste informatie. 
 

Training voor vrijwilligers over omgaan met dementie

Punt Welzijn organiseert samen met Hulp bij Dementie en MET ggz de gratis training ‘Omgaan met dementie’. Deze bestaat uit 3 dagdelen en is bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met de ziekte dementie, zoals dementiemaatjes. Maar ook voor inwoners die interesse hebben om (dementie) vrijwilliger te worden. De training is bedoeld voor (toekomstige) vrijwilligers uit de gemeente Weert en Nederweert.

De training vindt plaats op donderdag 2, 9 én 16 juni. Telkens van 15:00 tot 17:00 uur in het Keenter Hart, St. Jozefkerkplein 3 in Weert. De training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Aanmelden of meer weten? Lees hieronder verder. 
Lees meer

WBTR blijft aandacht vragen

De verplichtingen vanuit de WBTR zijn niet eenmalig. Het is raadzaam er een paar keer per jaar mee aan de slag te gaan. Om dat te vergemakkelijken, heeft het stappenplan van IVBB (zie wbtr.nl) nu ook een bestuurs-checklist. Die omvat de taken en verplichtingen die in een jaar voorbij kunnen komen, inclusief de deadlines en wie in het bestuur hiervoor is aangewezen. Daarnaast vind je er praktische adviezen die het besturen kunnen vergemakkelijken.

Wij zijn vanuit Punt Welzijn bij IVBB aangesloten als koepelorganisatie, waardoor verenigingen en stichtingen uit Weert en Nederweert met 50% korting het stappenplan kunnen doorlopen. Hiervoor ontvang je alle uitleg (in tekst en met video), invulformulieren, conceptteksten, standaard-statuten en gratis gebruik van een juridische helpdesk. Meer weten over de WBTR of de korting op het stappenplan? Lees hieronder verder. 
Lees meer

Denkkracht delen

Op onze website Sociale Marktplaats Weerterland kunnen mensen sinds dit jaar ook denkkracht aanbieden of vragen. Dit is voortgekomen uit een pilot en interessant voor zowel inwoners, verenigingen als allerlei professionele organisaties. Bijvoorbeeld om elkaar een advies of tip te vragen of om over een casus met elkaar mee te denken. Of bijvoorbeeld om als inwoner of vereniging op zoek te gaan naar mede buurtgenoten of organisaties die mee willen denken over een initiatief. Wil je eerst meer informatie? Zie ‘Lees meer’ voor informatie en contactgegevens.
Lees meer
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp