Copy

Nieuwsbrief vrijwillige inzet oktober 2022

In deze nieuwsbrief informeren we je over de Workshop Omgaan met dementie, twee nieuwe medewerkers op het gebied van vrijwillige inzet, het Sportakkoord, nogmaals onze spreekuren en de petitie Onnodige regeldruik.  

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging of buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

Workshop Omgaan met dementie, voor vrijwilligers(organisaties)

Op 9 november van 19.00 tot 21.30 uur vindt een gratis workshop plaats over omgaan met dementie. Deze is speciaal gericht op vrijwilligers. Hier leer je hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Dit kunnen mensen zijn waarvoor jij als vrijwilliger werkt, maar ook vrijwilligers waarmee jij samenwerkt.

Het eerste deel gaat over dementie en vooral over hoe je dementie kunt herkennen. In het tweede deel krijg je informatie over de GOED-methode. De trainers zullen regelmatig door rollenspel laten zien wat wel of juist niet werkt in het contact met iemand met dementie. Deze avond wordt verzorgd in het BeekCwartier. Voor meer info en aanmelden klik je op onderstaande button.
Meld direct aan

Nieuwe medewerkers vrijwillige inzet

We hebben 2 nieuwe medewerkers bij Punt Welzijn binnen het thema vrijwillige inzet, namelijk Kim Ogier en Joran Bijl. Beiden zijn in de zomervakantie enthousiast van start gegaan. Zij ondersteunen de Boodschappenplusbus, Automaatje, Thuisadministratie en Belastingspreekuur. Ook houden zij zich bezig met het organiseren van deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers(organisaties), ondersteuning van verenigingen en stichtingen (denk aan vrijwilligersbeleid) en nog veel meer. De medewerkers die nu samen werkzaam zijn voor het thema Vrijwillige inzet zijn: Simone de Back, Joran Bijl, Bouke Kouters, Kim Ogier en Mariska Sanders. 
Lees meer

Sportakkoord Weert gaat weer door

Kom jij op 11 oktober 2022 naar de Sportakkoord Weert update? Doel is zoveel mogelijk sport gerelateerde organisaties en professionals te kunnen informeren want het Sportakkoord Weert gaat namelijk door! En er is geld beschikbaar om nieuwe aanvragen te ondersteunen. Er zijn 4 werkgroepen die voortvarend zijn begonnen met de opgestelde ambities en acties. De eerste toekenningen voor financiering van toekomstige projecten zijn gerealiseerd. Locatie: Hockeyclub Weert, Parklaan 1-a, 6006 NT Weert. 
Meld direct aan

Spreekuren vrijwillige inzet

Wil jij in gesprek over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Weert en/of Nederweert? Bezoek dan één van onze spreekuren. 

Het spreekuur in Weert vindt plaats op dinsdag tussen 13.30 en 16.00 uur en donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur. Voor het maken van een afspraak bel of mail ons via 0495-697900 of socialemarktplaats@puntwelzijn.nl. Het spreekuur vindt plaats bij Punt Welzijn in Cwartier, Beekstraat 54, Weert.

Het spreekuur in Nederweert vindt plaats op woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur. Dit is een open inloop in Bibliocenter Nederweert, Kapelaniestraat 8, Nederweert. Vraag naar Bouke Kouters.

Benieuwd wat er aan vrijwilligerswerk te doen is? Kijk hier: home - Sociale Marktplaats (puntwelzijn.nl)
Lees meer

Petitie Onnodige regeldruk

Vrijwilligers in besturen ervaren druk van allerlei regels, zoals de registratie in het UBO-register, het verplicht aanpassen van statuten aan de WBTR of vragen van banken vanwege het 'risico' op witwassen of terrorismefinanciering. Heeft jouw organisatie hier ook last van en wil je dat laten weten aan de Rijksoverheid? Teken dan de petitie 'stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen'.
Teken hier de petitie

Noteer in je agenda

Activiteitenoverzicht Punt Welzijn
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp