Copy

Gratis cursus, checklist vrijwilligersbeleid, campagne Mensen Maken en nog meer...

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging, steekt de handen uit de mouwen in je buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

In deze nieuwsbrief Vrijwillige Inzet vanuit Punt Welzijn informeren we je over Mensen maken Weert en Nederweert, een checklist voor vrijwilligersbeleid,  onze corona update, NL Doet 2021, muzikale lintjes voor vrijwilligers en de gratis cursus "Meer vrijwilligers voor de Club" voor sportverenigingen in Weert.

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

Mensen maken Weert en Nederweert

Dit jaar voeren we campagne in het Weerterland onder de noemer Mensen Maken Nederweert en Mensen Maken Weert. Hiermee sluiten we aan op het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet (2021). Zo zijn Sonja en Jan van Tafeltje Dekje in Nederweert en Frank van Tensor Turnen in Weert geïnterviewd en op de foto gezet. Klik hier door naar hun verhalen en naar meer informatie over de campagne.

Checklist voor de opzet van een vrijwilligersbeleid

Wil je aan de slag gaan met nieuw beleid voor je vrijwilligers? Maar misschien sta je niet te popelen? Met deze checklist lukt het wel!
Deze checklist  is te gebruiken voor de opzet en het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid of
onderdelen uit het vrijwilligersbeleid. Door alle vragen door te nemen en te bespreken met elkaar krijg je een duidelijk beeld hoe je het vrijwilligerswerk binnen de eigen organisatie wil vorm geven. 

Lees meer

Update website met coronamaatregelen en tips voor verenigingen

Op de website van Punt Welzijn houden we alle relevante maatregelen en tips rondom corona bij. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.  

Lees meer

Veilig meedoen aan NLdoet 


Ook op anderhalve meter afstand zijn er leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet op 29 en 29 mei 2021. Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roepen zij en wij deelnemers dringend op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet. Dit geldt voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers. 
Wil je mee klussen in Nederweert of Weert? Zie hier de klussenlijst voor Nederweert en hier die voor Weert. Wil je een klus aanbieden? Dan doe je hier
Lees meer

Zet een vrijwilliger van het Weerterland in het zonnetje met een muzikaal Lintje.

WeertFM wil graag bijzondere inwoners van het Weerterland in het zonnetje zetten door ze te bedanken voor hun speciale bijdrage in deze coronaperiode of gedurende hun vrijwilligerswerk. Dit doen we door het uitdelen van muzikale lintjes op radio en tv. Een vertegenwoordiger van een organisatie en de vrijwilliger in kwestie worden via een skypeverbinding in de Koningsdaguitzending aan het woord gelaten. WeertFM doet de volgende oproep:
"Is er een vrijwilliger of lid binnen uw organisatie of vereniging die u graag in het zonnetje zou willen zetten door het aanbieden van een muzikaal lintje op WeertFM? Mail dan naar Jeroen Weekers via jeroen.weekers@weertfm.nl"

Nieuwsbericht alleen voor verenigingen in de gemeente Weert

Gratis cursus ‘Meer vrijwilligers voor de club’


Sportverenigingen uit de gemeente Weert kunnen zich (gratis) inschrijven voor het traject ‘Meer vrijwilligers voor de club’. Dit traject komt voort uit de ambities uit het Weerter Sportakkoord en wordt kosteloos aangeboden door de Sportlijn, in samenwerking met Punt Welzijn. 
 
Lees meer
Noteer in je agenda!!
Activiteitenoverzicht Punt Welzijn
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp