Copy

Nieuwsbrief Vrijwillige inzet maart 2023

Zin om mee te doen aan de gratis webinar over het scheppen van een veilig klimaat in je vereniging? Lees dan verder. Daarnaast informeren we je over 'Same Ein', voor alle Nederweerter inwoners. Nog wat tijd over op 10 of 11 maart? Aanmelden voor een leuke klus tijdens NLdoet kan nog! 

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging of buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

Gratis webinar 'een veilig werkklimaat' voor verenigingen

Grensoverschrijdend gedrag staat volop in de aandacht. Vaak gaat het dan over seksuele intimidatie. Maar grensoverschrijdend gedrag is meer. Het omvat bijvoorbeeld ook pesten of mensen buitensluiten. Elke organisatie en elke vereniging moet een plek zijn waar mensen zich veilig ‘thuis’ kunnen voelen. Cliënten, bezoekers, beroepskrachten, vrijwilligers en leden.

De SESAM academie biedt daarom een webinar aan voor bestuursleden van organisaties & verenigingen die graag meer willen weten over dit thema. Het webinar ‘Een veilig werkklimaat’ vindt plaats op maandag 13 maart, van 19.30 tot 21.00 uur. Er wordt niet alleen informatie gegeven maar er is ook ruimte om in te gaan op jouw vragen.

Je kunt je hiervoor aanmelden via bijspijkeren@sesamadviseur.nl. Je ontvangt dan een link voor de bijeenkomst, deelname is gratis.

Lees meer

'Same Ein' van start in Nederweert

In Nederweert hebben 10 samenwerkende partners de handen ineen geslagen om inwoners van Nederweert te helpen met vraagstukken rondom ontzorging, ontmoeting, ontspanning, ondersteuning en wonen. Op 31 januari ging deze samenwerking, onder de naam Samen Ein, officieel van start. De naam geeft uitdrukking aan de samenwerking met inwoners, vrijwilligers en met elkaar. Bij Same Ein kun je met een vraag gewoon binnenwandelen tijdens de inloopspreekuren op:

  • Maandag van 13.00 – 15.00 uur in De Gunnerij
  • Dinsdag van 13.00 – 15.00 uur in De Pinnenhof

De samenwerkende partners zijn Punt Welzijn, Woonik, Land van Horne, De Zorggroep, MET ggz, Vincent van Gogh, Bibliocenter, PSW, Algemeen Maatschappelijk Werk en de gemeente Nederweert.

Zin om tijdens NLdoet de handen uit de mouwen te steken? 

Op 10 & 11 maart 2023 vindt ook in het Weerterland NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. 
Diverse verenigingen, stichtingen en zorginstellingen hebben voor deze dagen leuke klussen aangemeld. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van het Vrakkerplein, een hofje helpen met inrichten van hun gezamenlijke tuin, de Scouting helpen met diverse klussen en het meehelpen tijdens een high-tea. 

Benieuwd geworden naar alle klussen binnen het Weerterland? Bekijk dan onderstaande website en meld je aan als vrijwilliger. 
www.nldoet.nl

Noteer in je agenda

  • 8 mrt. Workshop social media
  • 10/11 mrt. NLdoet
  • 13 mrt. Gratis webinar van Sesamacademie
  • 15 mei. Workshop Bestuur in beweging (info volgt)
  • Houd onze website in de gaten want er komen nog meer leuke workshops aan, bv over het werven van vrijwilligers.
Activiteitenoverzicht Punt Welzijn
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp