Copy

Nieuwsbrief Vrijwilige inzet november 2022

In deze nieuwsbrief informeren we je over het aanmelden voor NLdoet 2023, een online workshop over het werven van jonge vrijwilligers, de Nationale Vrijwilligersdag en de workshop met het thema 'Werven van vrijwilligers in 3 stappen'.  

Je bent in Weert of Nederweert actief binnen je vereniging of buurt, ondersteunt actief een goed doel of doet mee aan een vrijwilligersactie. Met andere woorden, je zet je vrijwillig in. Wij zijn trots op wat jij doet en zijn er om jou te informeren, adviseren, waarderen of met anderen in verbinding te brengen.

Maak een PUNT van vrijwillige inzet

Aanmelden NLdoet en aanvragen financiële bijdrage

Aanmelden voor Nldoet kan weer! Deze grootste vrijwilligersactie van Nederland vindt in 2023 plaats op 10 en 11 maart en is een mooie manier om je organisatie te promoten, nieuwe vrijwilligers te werven en een klus te klaren. Je kan nu een activiteit aanmelden op de website van Nldoet (www.nldoet.nl) én een financiële bijdrage aanvragen.
 
Dus heeft jouw organisatie een leuke activiteit of klus? Is het clubgebouw aan een verfje of sopje toe, moet het terrein gesnoeid worden, of wil je een verwendagje voor ouderen organiseren? Meld je dan aan en doe mee! Het Oranje Fonds geeft een bijdrage van maximaal € 350,=. Deze kan worden aangevraagd tot 31 januari 2023 (op=op). 
Lees meer

Werven jonge vrijwilligers

Ervaar jij moeite met het werven van jonge vrijwilligers en het bieden van een positieve ervaring binnen je organisatie? Tijdens het online event op 30 november van TijdVoorActie kun je handvatten krijgen voor het creëren van intern draagvlak voor jonge vrijwilligers. Ook bieden ze tips waar je jongeren vindt én hoe je komt van kennismaking tot daadwerkelijke inzet.
Lees meer

Werven van vrijwilligers in 3 stappen

Zoek jij vrijwilligers voor je vereniging of stichting? Dan is de methode ‘werven van vrijwilligers in 3 stappen’ iets voor jou. Je gaat online én door middel van een werkschrift aan de slag. De drie stappen:

Naar binnen kijken. Voor je gaat werven, is het van belang naar binnen te kijken, bijvoorbeeld naar jullie imago.
Naar buiten kijken. Tijdens deze fase van het wervingsproces ga je buiten de organisatie kijken. Wie zijn die mensen die je wil benaderen?
De juiste middelen inzetten. Werf waar je doelgroepen zijn, online en offline. Je gaat kijken naar de middelen waarmee je doelgroep communiceert en te bereiken is.

De online training volg je via www.deblijwilliger.nl, klik hier. Daarnaast kun je een werkschrift gebruiken om je training in vast te leggen of de training offline te doen met meerdere mensen uit je vereniging of stichting. Wil je met het bijbehorende werkschrift aan de slag? Mail dan naar Punt Welzijn en wij sturen je deze toe: socialemarktplaats@puntwelzijn.nl

Lees meer

Nationale Vrijwilligersdag, hoe waardeer jij je vrijwilligers?

Ieder jaar vindt op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De dag staat in het teken van de vrijwilliger en is een uitgelezen kans om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Ben je bestuurslid van een vereniging of vrijwilligerscoördinator bij een organisatie en zoek je manieren om je vrijwilligers te bedanken? Denk dan aan een cadeautje, feest, uitstapje, óf bijvoorbeeld een echt of digitaal kaartje met een compliment. Vrijwilligers Aan Zet heeft in onderstaande link 10 ideetjes bij elkaar gezet. 

In Weert en Nederweert  laten we vanuit Punt Welzijn ook zien hoe fijn we het vinden dat mensen zich vrijwillig inzetten. Hoe? Dat laten we nog even in  het midden!
Lees meer

Noteer in je agenda

  • 07 dec. Nationale vrijwilligersdag
  • 10/11 mrt. NLdoet
Activiteitenoverzicht Punt Welzijn
Bezoekadres
Beekstraat 54, 6001 GJ Weert

Postadres
Postbus 112, 6000 AC Weert

E socialemarktplaats@puntwelzijn.nl
T (0495) 69 7900
I www.puntwelzijn.nl

 
Op elk punt in je leven...

Op welk punt jij je op dit moment ook bevindt,er is altijd één plek waar je terecht kunt om jezelf of anderen verder te brengen.

puntwelzijn.nl
 
Mailing voorkeuren / Uitschrijven
Dit bericht is verstuurd naar <<Emailadres>> door Punt Welzijn.

Email Marketing Powered by Mailchimp