Copy
Oletko sinä koskaan nähnyt CMDB:tä, joka olisi valmis? Katso aiheeseen liittyvä blogiteksti ja kurssit!
Jos viesti ei näy oikein,
avaa viesti selaimessa.
Koska CMDB on valmis?

Olin juuri pitänyt onnistuneen CMDB-workshopin ja kävelin samaa matkaa taksille asiakasorganisaation kollegan kanssa, kun sain mielenkiintoisen kysymyksen: ”Oletko koskaan nähnyt CMDB:tä joka olisi valmis?”. Vastasin, että en ole, koska mielestäni määritelmänsä mukaan CMDB ei ole koskaan valmis. Kollegani oli tullut samaan lopputulokseen. 

Konfiguraationhallintatietokanta eli tuttavallisemmin CMDB on tapa hallita palveluiden johtamiseen liittyvää tietoa strukturoidussa muodossa. Se on keksitty, koska on tarve hallita palveluihin liittyvää tietoa loogisesti jäsennellysti siten, että tietoa voidaan paitsi löytää niin myös hyödyntää automatisoiduissa toimenpiteissä. Perinteinen Sharepoint kansioineen ja tiedostoineen ei palvele tätä tarvetta, koska tietoa on vaikeampi normalisoida samaan muotoon ja toisaalta käyttää automaattisissa toimenpiteissä, kuten raporteissa. Siksi tarvitaan määriteltyyn rakenteeseen jäsenneltyä tietoa...

Lataa ja lue konsulttimme Lari Peltoniemen juttu kokonaisuudessaan täältä

Aiheeseen liittyviä tulevia koulutuksiamme:
CMDB Foundation 23.- 25.11.2015 - HELSINKI

Konfiguraatiotietokannan (CMDB) täydentävä sertifiointi on suunniteltu antamaan syvällinen ymmärrys Palveluomaisuuden- ja konfiguraationhallinta -prosessin käsitteistä kuten myös muiden prosessien aiheeseen liittyvistä konsepteista koko palvelun elinkaaren ajalta.
 
ISO 20.000:2011 7.-8.12.2015 HELSINKI

Kurssilla käydään lukuisien reaalimaailman esimerkkien kautta läpi ISO 20 000:n rakenne, päävaatimukset ja niiden täyttäminen sekä sertifiointiprosessi kokonaisuudessaan. Kurssin jälkeen ymmärrät hyvin ISO 20 000 -standardin ja organisaation sertifiointiprosessin siihen. Kurssin toimittaa JSM Consulting

Käytännön konfiguraationhallinta 14.1.2016 - HELSINKI

JustInin kokeneet kouluttajat käyvät läpi eri näkökulmista, mitä onnistunut konfiguraationhallinnan käyttöönotto edellyttää organisaatiossasi. 

 
Koko kurssitarjontamme löydät täältä:
Koulutuskalenteri
Löydä Sinua kiinnostavat tulevat tapahtumat: 
Tutustu puhujiin ja ohjelmaan täältä!
Tutustu puhujiin ja ohjelmaan täältä!
Tutustu puhujiin ja ohjelmaan täältä!
Tapahtumakalenteri
Kiinnostaisiko Sinua uutiskirje aiheista 
 
Projekti- ja portfoliojohtaminen (PPM)
Yritysarkkitehtuuri (EA)
Teknologiapalvelut
Wakaru tapahtumat
Wakaru koulutukset

Tilaa se itsellesi täältä!

Wakaru on sosiaalisessa mediassa! Seuraa meitä!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Scoop.it
Scoop.it
LinkedIn
LinkedIn 
Copyright © 2015 Wakaru Oy, All rights reserved.