Copy

NYHEDSBREV

SEPTEMBER 2018

Værksted for Professionel Scenekunst

Del på Facebook
Tip en ven
Del med professionelt netværk
En af de nok sidste varme septemberaftener - billedet er taget ved Bjørn Nørgaard skulptur i Københavns Nordvest kvarter.
Foto: Rikke Jeppesen Rod

 

Nyhedsbrevet indeholder:

 1. Nyt om LYDEN AF PUBLIKUM - Torino edition
 2. Siden sidst
  1. Generalforsamling - nyt om bestyrelsen
  2. Seminar for udenlandske studerende
 3. Kommende aktiviteter
  1. Nyt om træninger sæson 18/19
  2. Kvalitetsseminar den 24. november
 4. Aktuelle medlemsforsøg
  1. Skuespilleren som Shaman
  2. Dans dans dans
  3. Fra Studie til Studio
  4. Perception i mødet mellem mennesker
 5. Særligt for medlemmer
  1. Medlemskab
  2. Brug netværket!
  3. Træning

 

Nyt om LYDEN AF PUBLIKUMFoto: Rene Böhmer - redigering Rikke Jeppesen Rod - i træning i brugen af Photoshop ved Praktikant Per Flyvehavn.


Rejseklar

Vi er så småt ved at være klar til at sende projekt "Lyden af publikum - Torino edition" på landevejen. Rekrutteringen er i fuld gang i Torino - selv vores udlejer gennem AirBNB har registreret sig som kordeltager! Kender du nogen 'torinogensere' der kunne være med på en helt særlig oplevelse, så send dem endeligt link til programmet. Der er helt 'udsolgt' til at deltage i selve korværket, men det er stadig muligt at komme som 'rigtigt' publikum, når vi spiller i Teatro Vittoria torsdag den 11. oktober. Dette link er til at bestille gratis billet, og dette link er til Facebook event (som gerne må deles). 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond - den internationall pulje.
  
/Rikke
 

Praktikant

Vi har fornøjelsen af at have Per Flyvehavn i praktik i september-oktober måned. Per er uddannet grafisk designer med speciale i video/film. Han har mange kvaliteter, herunder en god evne til at spotte vores hjemmeblinde punkter på Forsøgsstationen. Og hvis nogen synes navnet er bekendt, så er han blandt andet kurator på Det Filmiske Selskab ved Sorte Hest

Dejligt med friske øjne - og allerede kan der spores nye tendenser herunder undertegnedes forsøg udi mere avanceret photoshopping. Sig hej og ønsk ham velkommen hvis du skulle løbe på ham i huset. Der kommer i øvrigt snart nyt på vores Facebook side - et design fra hans hånd. 
 

 

Siden sidst

 

Generalforsamling

Forsøgsstationen afholdt den årlige generalforsamling tirsdag den 18. september. Referat kommer op på hjemmesiden inden længe.

Foto: Rikke Jeppesen Rod
 
Nyt om bestyrelsen
Der var i år 2 medlemmer af bestyrelsen på valg. Formand Morten Krogh og Catherine Poher. Morten fortsætter som formand, hvilket vi er utroligt glade for. Grundet behov for at drosle aktiviteterne ned, har Catherine Poher valgt ikke at genopstille til bestyrelsen. Det er vi naturligvis kede af, men med fuld forståelse og dyb respekt for hendes prioritering. 

Catherine har lige haft 40 års jubilæum som teatermenneske (se omtale i teateravisen) så hun har i den grad taget sin tørn og vedbliver med at skabe. Hun har netop haft premiere på forestillingen "Ai-Ai-Ai!" med Aaben Dans OG en super spændende bogudgivelse med titlen "...Og på den 8. dag, begyndte de at drømme". Læs Teateravisens foromtale med link til udgivelsen her. Det er en online bog, som blandt andet indeholder videointerviews med folk fra branchen! Catherine er desuden en af oplægsholderne på det kommende Kvalitetsseminar den 24. November.

Vi ønsker Catherine alt godt i hendes fremtidige virke!
 
/Rikke

Besøg af DIS studerende

 
Fredag den 28. September havde Forsøgsstationen besøg af en gruppe udvekslingsstuderende fra USA. De studerende er under uddannelse indenfor pædagogik, arkitektur og Europæisk historie og er i Danmark via organisationen DIS (Danish Institute for Study Abroad).
Øyvind Kirchhoff præsenterede dem for vores hus og de kom 'på gulvet' med smagsprøver på det scenekunstnerisk forsøgsarbejde samt med stemmetræning ved Angelina Watson.

 

 

Kommende aktiviteter


Træning sæson 18/19 - opdatering

 
Foto: Gadi Dagon  

GAGA people - NY TID

Så er vi i fuld gang og har fra næste uge - med start onsdag den 3. oktober - rykket GAGA People fra 18:30-19:30 til kl. 19-20 fremover. Gaga people er gratis for Forsøgsstationens medlemmer, men ikke-medlemmer er også velkomne mod betaling af 70 kr pr. gang. Husk i øvrigt at det ikke er muligt at komme efter klassen er gået i gang. For ikke-medlemmer betyder det at hvis hoveddøren er lukket, er klassen gået i gang. For medlemmer at når døren til boulevarden er lukket til, er det for sent at deltage.

I efterårsferien er der ikke klasser fra Stands&Dans og stemmetræning - men Siri kører GAGA både tirsdag morgen og onsdag aften i den uge. Det foregår i Wittmaack salen da Boulevarden er optaget.

Der er dog aflysninger på GAGA senere i måneden, nemlig fredag den 26. oktober kl. 9-10 og tirsdag den 30. oktober kl. 8:30-9:30.

Nederst i nyhedsbrevet er en oversigt over alle træningstilbud i afsnittet "Særligt for medlemmer".
 

Kvalitetsseminar

 
Lørdag d. 24. november ’18 afholder Forsøgsstationen i København et seminar omkring begrebet kvalitet i teatret. Det er med inspiration fra 80’erne og 90’ernes kvalitetsudvalgsarbejde i børne- og ungdomsmiljøet samt en fornemmelse for et voksende behov i teatermiljøet for at (gen)finde et kvalificeret sprog omkring kritik, at vi forsøger at sætte kvalitetsdiskussionen på dagsordenen.

Seminaret har inviteret samtlige medlemmer fra Børneteatersammenslutningens (BTS) tidligere kvalitetsudvalg for at få glæde af deres værdifulde erfaringer (bl.a. Catherine Poher, Bodil Alling, Gitte Kath, Simon Vagn Jensen, Peter Seligmann, Michael Ramlöse, Lene Vestergaard, Biba Schwoon m.fl.)

Vi håber at så mange som muligt fra børne/ungdomsteatermiljøet samt det øvrige teatermiljø har lyst til at deltage og blande sig i denne vigtige samtale.

Læs mere om arrangementet på hjemmesiden, eller læs foromtale her i Teateravisen.
 


Aktuelle medlemsforsøg

 
Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen eller under forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter - det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg - se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på...

 

Medlemsforsøg i kalenderen...


SEPTEMBER


Skuespilleren som Shaman

- Et studie i transformation og nærvær 
 
Foto: Øyvind Kirchhoff

Det Olske Orkester begyndte i august 2017 et 3-årigt forskningsprojekt på Forsøgsstationen med formålet at undersøge og udvikle et teatralsk formsprog, der bygger på en kombination af poetisk fortælling og ekspressionistisk fysisk teater.
Bemærk at det i forrige nyhedsbrev blev omtalt med forkert titel. 

Læs mere om forsøget her.
 

Speech(less)

Foto: Jesper Haller

Forsøget Speech(less) udforsker modersmål, rytme, bevægelse og betydning gennem en kropslig oversættelse af det talte ord. Forsøget ledes af koreograf Annika Kompart og forløber i september 2018.

Læs mere om forsøget her.


DANS DANS DANS


Foto: Øyvind Kirchhoff

DANS DANS DANS er tænkt som et forum hvor selvstændige dansekunstnere mødes, træner og undersøger sammen. Forsøget er udviklet af Ellen Kilsgaard gennem flere tidligere forsøgsarbejder, med en nysgerrighed på udvikling af fælleskab omkring egen praksis som danser og koreograf.

Læs mere om forsøget her.
 

Fra Studie til Studio


Foto: Ellie Gravitte, Shashwat Gupta

Forsøget “Fra Studie til Studio” skal undersøge behovet for ikke-kommerciel undervisning, modereret af skuespillerne selv. Inspireret af The Actor’s Studio i New York vil deltagerne i forsøget sammen studere selvvalgte scener, og vil på skift fremføre, moderere og kommentere.

Forsøget ledes af skuespiller og castingspecialist Andreas Lyon og foregår i september-oktober 2018. Professionelle skuespillere og scenekunstnere med lyst til at udvikle og vedligeholde deres håndværk søges til forsøget. Kontakt Andreas Lyon for yderligere information.

Læs i øvrigt mere om forsøget her.


OKTOBER
 

Perception i mødet mellem mennesker

- En performativ undersøgelse af tildækning i det sociale rum.


Forsøget undersøger mødet mellem mennesker med fokus på synlighed og usynlighed samt udfordringer i kropslig kommunikation. Forsøget er skabt i forbindelse med BA i Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet, og ledes af Katrine Bøtker og Freja Forsman.
 
Deltagere søges til forsøget:
"Vi søger personer, der har mod på fysiske øvelser på gulv, og som har lyst til at reflektere over deres reaktioner og oplevelser i fælles forum. Det vil finde sted torsdag d. 1. november kl. 10-15. For spørgsmål eller tilmelding, skriv til Freja Forsman på frejaforsman@gmail.com"

Læs mere her.
 


Særligt for medlemmer


Bliv medlem


Hvis du endnu ikke er medlem, men gerne vil være det kan du læse mere om medlemskab og betingelser her. Kontakt Dorte på dorte@forsoegsstationen.dk for yderligere info. Man skal regne med 1-2 ugers registreringstid.
 

Brug netværket!

 
Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør - ikke mindst via facebook gruppen "Forsøgsstationen intern") - både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.
 

Julefrokost 2018

 
Så er datoen for dette års julefrokost besluttet. Vi holder julefrokost for husets medlemmer, 'beboere' og venner i vanlig afslappet 'medbring-selv-en-ret-og-god-underholdning' stil lørdag den 8. december 2018. Sæt kryds i kalenderen - det bliver stort!
 

Træningstilbud og workshops


Vi har fortsætter med den populære stemmetræning v/Angelina Watson onsdage kl. 9-11, Rikke Liljenbergs ShakespeareLab første søndag i måneden og så har, som allerede annonceret, igen fået Gaga på ugeskemaet! Der er GAGA-træning 2 gange om ugen samt sidste fredag i måneden. Stands&Dans er ligeledes tilbage med to hold i moderne dans mandag aften. My Lindblad og Camilla Stage er hoved-undervisere gennem sæsonen.
 

I kort form ser træningstilbuddet for sæson 18/19 således ud:
(for opdateret skema se hjemmesiden / link)

 

Mandag kl. 18-19:30 - Dans – basic* (Stands&Dans)
Mandag kl. 19:30-21 - Flow og teknik* (Stands&Dans)
Tirsdag kl. 8:30-9:30 - Gaga People ** 
Onsdag kl. 9-10:45 - Stemmetræning# (SMS dagen før) 
Onsdag kl. 19:00-20:00 - Gaga People **
Fredag kl. 9-10 - Gaga people **
Søndag kl. 10:30-13:00 - Shakespeare SøndagsLab § (første søndag i måneden)

 
*) Læs mere om holdene på deres hjemmeside her. Det er gratis for medlemmer at deltage. Skriv til info@standsogdans.dk og oplyst medlems-ID ved tilmelding.

**) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 70 kr. pr. gang. Se mere om datoer her.

#) Gratis for medlemmer - ved ønske om prøvetime kontakt Angelina. Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Angelina 20150949.

§) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 100 kr. pr. gang. Kontakt Rikke Liljenberg for tilmelding. 
 

 
Del på Facebook
Tip en ven
Del med professionelt netværk
Copyright © 2018 Forsøgsstationen, All rights reserved.


afmeld denne liste    opdater præferencer 

Email Marketing Powered by Mailchimp