Aktuelle medlemsforsøg
Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter - det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg - se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på...
Det dada-istiske forsøg Cigar Bums Næse - et musikalsk papirteater forsøg - under ledelse af Anette Asp - blev det kunstneriske udgangspunkt for udviklingen af en forestilling med titlen Gashjertet som netop har fået produktionsstøtte fra Kunststyrelsen. Vi ønsker tillykke og glæder os til at se værket.
Et andet forsøg der er meget aktuelt er Birth/Breath, et medlemsforsøg fra sidste sæson af OTHERNESSPROJECT ledet af Rita Sebestyen. De er spiller forestillingen IF på Bådteatret i denne uge - en forestilling som er afledt af deres forsøg her.
Medlemsforsøg i kalenderen...
OKTOBER
Fair Phone
Gennem en sanselig udfoldelse af en smartphone undersøges om det er muligt at skabe fornemmelse af objektet som et konkret udgangspunkt, et landskab som måske kan bruges til at finde fodfæste og retning, når vi til daglig skal navigere i cyperspace. Forsøget ledes af Tora Balslev og forløber i oktober – december 2017.
Læs mere om forsøget her.
Mødet mellem den poetiske fortælling og det ekspressionistiske fysiske teater
Det Olske Orkester begyndte i august 2017 et 3 år langt forskningsprojekt på Forsøgsstationen, der skal undersøge og udvikle et teatralsk formsprog, der bygger på en kombination af poetisk fortælling og ekspressionistisk fysisk teater.
Forskningsprojektet er en videreudvikling af det formsprog Det Olske Orkester skabte med den prisbelønnede og meget spillede forestilling " Dengang vi blev væk" og danner kunstnerisk grundlag for teatrets kommende store satsning, trilogien: ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering” bestående af forestillingerne: ”Sukker”, ”Salt” og ”Hvem er det der banker”?
Forskningsprojektet arbejder på ugentlig basis og involverer et kompagni på 6 skuespillere/dansere samt instruktør. Følg med i forsøget her.
Et forsøg med Shakespeare på to sprog
Rikke Liljenberg har i denne sæson valgt at intensivere og fokusere sine søndags-labs med Shakespeare i form af et forsøg - og har allerede  rekrutteret forsøgsdeltagere til dette arbejde. Fokus i forsøget vil være at undersøge, om der er noget at vinde ved at arbejde med den originale engelske tekst først, for dernæst at arbejde med samme tekst i dansk oversættelse (eller andet sprog, hvis dansk ikke er dit modersmål.) Kan arbejdet med teksten i de to sprog inspirere og åbne op nye muligheder ift. karakter, fortolkning og ejerskab? Eller er det en unødig, og måske forvirrende, omvej?
Der har været meget stor interesse for at deltage (der er nu ikke plads til flere). Hvis man er særligt interesseret i dette arbejde, vil vi opfordre til at tilmelde sig facebook gruppen 'Forsøgsstationen - intern" hvor der vil komme nyt i forbindelse med visninger etc.
Læs mere om forsøget her - eller læs om de tilbagevendende åbne Søndagslabs her.
HOVEDFORSØG - Den scenografiske skuespiller
Også omtalt i begyndelsen af nyhedsbrevet - Læs uddybende om forsøget her.
Forsøget er en del af en tredelt undersøgelse under Øyvind Kirchhoffs ledelse med titlen “Skuespilleren og über-marionetten“. Første del blev gennemført i efteråret 2015 og anden del, med titlen “Dødens Æstetik” blev afviklet i oktober 2016, som et 5 dages udviklingsprojekt og et åbent vidensdelingsseminar. Rapporten på anden del er tilgængelig her.
NOVEMBER
Aftryk efter kroppen i bevægelse – en undersøgelse
Intentionen er at undersøge hvilket grafisk formsprog den autonome krop skaber i mødet med papiret. Hypotesen er at de opstående individuelle kompositioner sammen skaber et grafisk udtryk, hvori bevægelse og krop genkendes. Det er også en undersøgelse og dokumentation af kroppens overflade med hår, porer og folder. At lade aftrykkene tale hver for sig i detalje/tekstur og sammen i formsprog/komposition. Forsøget foregår i uge 47.
Forsøgsteamet består af Katrine Stewart, illustrator og grafiker (leder af forsøget), Tora Balslev, danser og fysisk performer samt Mireia Serra, danser og psykomotorisk terapeut.
Læs mere om forsøget her.
Tredje Story Play-forsøg
Statens Kunstfond har givet støtte til Det Fortællende Teaters afvikling af det 3. Story Play-forsøg på Forsøgsstationen. I forsøget fortsættes undersøgelsen af om Story Play-modellen er et meningfuldt udgangspunkt for udvikling af fortællinger med kunstnerisk potentiale i grupper bestående af børn, unge, voksne og ældre. Se dokumentation for 2 tidligere forsøg her.
I det 3. forsøg vil vi udveksle og udvikle egne fortællinger og undersøge hvilke kunstneriske kvaliteter der ligger i at dele enkle fortællinger udenfor prøvelokalet, i det offentlige rum. Hvis vi øver en fortælling, hvor vil den så kunne udfoldes? Forsøget foregår over tre perioder og den første er fra den 28. til den 30. november. De sidste to perioder er i uge 5 og uge 8, 2018.
Vi arbejder på at samle deltagere og der er stadig mulighed for at deltage i forsøget. Læs mere om forsøget og kriterier for deltagelse her.
|