Copy

NYHEDSBREV

DECEMBER 2019

Værksted for Professionel Scenekunst

Del på Facebook Del på Facebook
Tip en ven Tip en ven

ÅRETS JULEGAVE!
klik på foto for at åbne den...

 
Så er vores nyeste formidlingsprojekt INTO THE UNKNOWN ude i verden med refleksioner fra kunstnere, der på vidt forskellig vis har taget livtag med kunstneriske undersøgelser i Forsøgsstationens skæve rammer. Lige i rette tid til at kunne nydes i en stille stund, når den gode julemad og julefreden sænker sig i krop og sjæl.  
 

 

Nyhedsbrevet indeholder:

 1. Siden sidst
  1. Jubilæumsfest i billeder
  2. Platform
 2. Kommende aktiviteter
  1. Nadine George workshop
 3. Aktuelle medlemsforsøg
  1. Gestures visning
  2. The Laughing Game
  3. Stilhed, Pause, Erindringer
 4. Særligt for medlemmer
  1. Brug netværket
  2. Introkaffemøder
  3. Træningsopdatering

 

Siden sidst

 

Jubilæumsfest i billeder


Lørdag den 7. december fejrede vi Forsøgsstationens 10 års jubilæum. Det blev en skøn fest som vi vil mindes med smil fra øre til øre! Tak til alle der bidrog med taler, sange, historier, hjælp med de praktiske ting, skønne gaver af enhver afskygning og ikke mindst med festhumør! OG takket være ordensmagten repræsenteret ved de to personligheder herunder, foregik alt i skønneste ro og orden - sikkerheden var i top.

Det var skønt også at få INTO THE UNKNOWN ud i verden! og vi håber at Jer, der ser med, bliver inspirerede i jeres videre virke. Måske vi ses i forsøgs-salene en dag?

De viste fotos fra festen er taget af Poul Storm.

 

PUBLIKUMSFORSØG

Vi fik også lejlighed til at introducere det nye sæsonforsøg Stilhed, Pause og Publikumserindringer - hvor komponist Peter Bruun, sammen med dirigent Erik Jakobsson og et lille udsnit af det oprindelige cast på LYDEN AF PUBLIKUM - gav en smagsprøve på projektet og inddrog festens gæster i en lille komposition. Forsøget er en del af et større 3-årigt forsøgskompleks som støttes af Bikubenfonden.

Læs i øvrigt om rekruttering og projektdetaljer her. Det er stadig muligt at tilmelde sig som deltager.

  

Flere billeder fra dagen kan ses på hjemmesiden her.
 

PLATFORM 
Fredag den 13. december kl. 17-21 afholdt vi den halvårlige platform, hvor 'forsøgene' deler erfaringer med hinanden, og med de øvrige fremmødte. Det blev endnu en inspirerende aften med gode diskussioner og hvor potentielle ideer og synergier blev opdaget gennem vidensdelingen og den efterfølgende dampende suppe.

 


Kommende aktiviteter 

 

Nadine George workshop 


Foto: Øyvind Kirchhoff

Vi er glade for igen at kunne tilbyde 6-dages intensiv workshop med den internationalt anerkendte stemmelærer Nadine George. I denne sæson kommer hun i uge 20 - fra den 11. maj til den 16. maj 2020. Læs mere om workshop, betingelser og pris via dette link.

Workshoppen er meget populær og plejer at blive fyldt op ret hurtigt.

Ved spørgsmål kontakt Rikke Rod på pr@forsoegsstationen.dk eller pr. telefon i kontortiden 9-13 tirsdag til fredag på 38793828.


 


Aktuelle medlemsforsøg

 
Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen eller under forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter - det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg - se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på...
 

Forsøg i kalenderen

 

Gestures

 
Stills: Ellen Kilsgaard'
 
Forsøget GESTURES' første del er afsluttet, efter at have udfordret formatet ved at invitere teaterkollektivet "Str Maja" ind som prøvekaniner, og efter der var en åben visning fredag den 22. november. Visningen var en prøve på det format Ellen Kilsgaard og Henriette Groth havde undersøgt - en slags duet mellem danser og musiker hvor de aktivt arbejdede med en åbenhed overfor hinanden og en vedvarende mulighed for at 'give slip' fysisk og mentalt, En mulighed som vi der var publikum også blev forelagt og brugte (for eksempel brugte jeg den til at observere med lukkede øjne for at opleve på en helt anden måde). Glæd jer til at læse rapporten - virkeligt spændende forsøgsarbejde.  /RR

Læs mere om forsøget her.
 

The Laughing Game

 
Foto: Jan Vesala

Forsøget "The Laughing Game" ved Antoinette Helbing tager udgangspunkt i latteren som fænomen. Hun anvender allerede genereret materiale fra research herom i en udforskning af hvordan latterens mange værensformer kan formidles gennem en danser i en solo.

Åben Opvarmning/morgentræning:
Antoinette skriver som invitation: "Træningen foregår mellem kl. 9-10 i Camera salen, og henvender det sig til alle, der er interesseret i både bevægelse og stemmearbejde. Der vil være 45 minutter bevægelsesbaseret opvarmning som består af en lang shaking session (15-20 minutter) og derefter noget lengthening/strengthening. Man behøver ikke være danser for at følge med, man skal bare have lyst til at dykke lidt ned i kroppen. De sidste 15 minutter bruges til selve latter-undersøgelsen. I den del skal jeg selv prøve mig frem. Men det kommer til at handle om krop og stemme i forhold til latter."
Det er gratis at deltage, og man skal ikke melde sig til, men til gengæld skal man være omklædt og klar til at begynde kl 9. 

Læs mere om forsøget her.
 

Stilhed, Pause, Publikumserindringer


Foto: still fra film af Helle Lyshøj 2017
 
Sæsonforsøget "Stilhed, Pause, Publikumserindringer" har fuld gang i forberedelserne. Øyvind Kirchhoff rekrutterer kordeltagere, og Peter Bruun komponerer. Vi glæder os over igen at skulle træde ind i forsøgsrummet med en flok nysgerrige skønne mennesker i begyndelsen af 2020! Resultatet af arbejdet kan opleves i forbindelse med CPH STAGE 2020, som det var tilfældet med LYDEN AF PUBLIKUM.

Vi havde, som allerede nævnt, en lille event til jubilæumsfejringen den 7. december, hvor Peter Bruun dirigerede hele forsamlingen i en lille bid af, hvad delværket 'pause' kunne komme til at se ud. Garvede deltagere fra koret fra LYDEN AF PUBLIKUM havde lært det forinden og understøttede de helt uforberedte publikummer. 

Læs mere her.
 


Særligt for medlemmer


Brug Netværket!

 

Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør - ikke mindst via facebook gruppen "Forsøgsstationen intern") - både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

 

Intro-kaffe-møder
Der er også i denne sæson kommet en del nye medlemmer på Forsøgsstationen – Velkommen til jer! Vi vil gerne hilse ordentligt på jer – sådan ansigt til ansigt - og introducere jer kort til huset, bookingen og kaffemaskinen (!). Skriv til Rikke Giselsson på mail@forsoegsstationen.dk og aftal en tid at kigge forbi. 


Træning sæson 19/20


Træningstilbuddet for sæsonen er:
 

Mandag kl. 18-19:30 - Dans – basic* (Stands&Dans)
Mandag kl. 19:30-21 - Flow og teknik* (Stands&Dans)
Tirsdag kl. 20:00-21:00 - Gaga People ** første gang 7/1
Onsdag kl. 9-10:45 - Stemmetræning# (SMS dagen før) - første gang 29/1
Torsdag kl. 8:30-9:30 - Gaga People **  første gang 2/1

 
*) Læs mere om holdene på deres hjemmeside her. Det er gratis for medlemmer at deltage. Skriv til info@standsogdans.dk og oplyst medlems-ID ved tilmelding.

**) Gratis for medlemmer – og ikke-medlemmer kan deltage mod en betaling på 70 kr. pr. gang. Se mere om datoer her.

#) Tilbud udelukkende til medlemmer. Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Angelina på 20150949. Klassen begynder kl. 9, så vær der i god tid. OBS: ændret plan pga turné - begynder den 29. januar med Anja Owe. Se opdateret kalender her.

 
 
Del på Facebook
Tip en ven
Del med professionelt netværk
Copyright © 2019 Forsøgsstationen, All rights reserved.


afmeld denne liste    opdater præferencer 

Email Marketing Powered by Mailchimp