Copy
Forsøgsstationen

NYHEDSBREV

FEBRUAR 2018

Værksted for Professionel Scenekunst

Del på Facebook
Tip en ven
Del med professionelt netværk
Forestillingen SUKKER - coproduktion mellem Republique og Det Olske Orkester
Foto: Øyvind Kirchhoff

 

Nyhedsbrevet indeholder:

 1. Siden sidst
 2. Kommende aktiviteter
  1. Vesterbro Teaterfestival
  2. SUKKER på Republique
  3. Træning og workshops
  4. Nadine George workshop 2018
 3. Skal du være medlem?
  1. Gruppemedlemskab
 4. Aktuelle medlemsforsøg
  1. Med kroppen på opdagelse
  2. Story Play (3)
 5. Særligt for medlemmer
  1. Brug netværket!
  2. Træning

 

Siden sidst


Prolog / Teater GROB


Foto fra Prologs facebook site

Forsøgsstationen er indgået i et samarbejde med teater GROB om teatrets teaterskole PROLOG for unge talenter, ledet af Freja Rault-Lykkeberg. Læs mere om PROLOG her.
Efter de indledende audition-workshops er holdet nu sat og har begyndt deres prøver her. De kommer en aften om ugen.

I forbindelse med projektet afvikler Grob ligeledes et antal workshops her i huset. Nogle er for teaterskolen og nogle er åbne for alle. Mere herom under kommende aktiviteter.
 

 

Kommende aktiviteter

 

Vesterbro Teaterfestival 2018


Vi er som allerede nævnt i sidste udgave af nyhedsbrevet en del af den årlige teaterfestival på Vesterbro. Kulturanstalten og Teater Zeppelin udgør festivalsekretariatet og tog initiativet i sin tid. Målet er dels at tilbyde gratis kulturoplevelser for bydelens børn, unge og familier og dels at "skabe et stærkt netværk mellem de lokale kulturinstitutioner på Vesterbro, som bidrager til stærkere sammenhold mellem institutionerne og styrker deres tilhørsforhold til bydelen" (citat fra hjemmesiden). 

Foto tv.: Bjowulf, taget af Simon Jeppesen. Foto th: Søndag, taget af Rebekka Bentzen.

Her på Forsøgsstationen er der følgende forestillinger:
Fredag den 9. marts kl. 10 - "Bjowulf" v/Det Fortællende Teater - læs mere her.
Lørdag den 10. marts kl. 15 - "Søndag" v/Teater Patrasket - læs mere her.

Billetter til forestillingerne er gratis og der er noget for alle aldre. Læs om de øvrige forestillinger i programmet.
 


SUKKER på Republique til den 10. marts

 
Foto: Lotte Faarup

Det Olske Orkester havde premiere tirsdag den 27. februar på "SUKKER". Forestillingen, der er coproduceret med Republique, er en del af trilogien "En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering". Billetter kan bestilles via Republique's billetkontor her og den spiller til den 10. marts. Danmarkshistorie som sætter spor. jeg var vild med de geniale scenografisk løsninger og den fængende historie forløst af skønne, stærke spillere - Varm anbefaling herfra! 
/Rikke

"”SUKKER” – er alt andet end sukkersødt. Forestillingen ”Sukker” er et æstetisk smukt iscenesat frontalt angreb på Danmark som slavenation og sukkerproducent."
Ulla Strømberg, Kulturkupeen.
 Læs hele anmeldelsen her.
 

Træning & workshops 
Medlemmer af Forsøgsstationen kan deltage gratis i de ugentlige træninger og diverse workshops som vi afholder med mellemrum. Workshops kan enten være organiseret af os selv eller i samarbejde med andre, som det er tilfældet med PROLOG nævnt ovenfor. Ikke-medlemmer kan mod forudgående aftale deltage i de forskellige træninger mod betaling. 

Den populære stemmetræning v/Angelina Watson i Nadine George Voice work kører fortsat onsdage kl. 9-10:45 med Anja Owe som afløser for Angelina, som frem til april er i gang med produktion med Det Olske Orkester (SUKKER). Anja Owe er uddannet skuespiller og ligesom Angelina er hun akkrediteret skuespil- og stemmelærer i Nadine George stemmetræningsteknik. Læs mere her.
 
Øyvind Kirchhoff er tilbage som underviser på maskearbejde hver fredag kl. 9-10:30 efter han i januar og februar blev afløst af Svend E. Kristensen (aktuel med CRASH, Sew Flunk Fury Wit) og Bjarne Kalhøj (Teatret Værk – aktuel med ‘Ræven går derude’ – co-produktion med Det Olske Orkester).
 
Vi har stadig GAGA på programmet med skønne Siri Wolthoorn. Der er som nævnt lørdagsworkshops planlagt for foråret i stedet for den ugentlige træning. Den første er den 17. marts. kl. 10-12 i Boulevarden. Det er gratis for medlemmer og koster kun 100 kr. for gæster. Læs mere om GAGA og Siri her.

Shakespeare Søndagslab med Rikke Liljenberg er tilbage i sin åbne form, efter forsøget Shakespeare på to sprog i efteråret, og tager nu fat på En Skærsommernatsdrøm. Denne gang arbejdes hen imod et møde med publikum på museet Gammelgaard i forbindelse med Pontus Kjerrman's udstilling den 24.-25. marts begge dage kl. 15:00.
Der vil blive arbejdet udover den første søndag i måneden, men døren er fortsat åben til Shakespeare Lab første søndag i måneden fra kl. 10.30 – 13.00. Kontakt Rikke først på rikkeliljenberg @ gmail.com eller mobil 31464010. Gratis for medlemmer – for alle andre koster det 100 kr. per session. Næstkommende gang er søndag den 8. april da gruppen er på internat 3.-4. marts.

PROLOG ved Freja Rault-Lykkeberg tilbyder åben træning lørdag den 3. marts kl. 10-14 i Boulevarden. Åben træning består af fysisk opvarmning, improvisationsøvelser, gruppearbejde og korte visninger for hinanden. Tilmelding til freja@grob.dk med navn og mobilnr. Det er gratis for medlemmer at deltage og for ikke-medlemmer koster det 150 kr (først til mølle). Desuden afholdes ligeledes af PROLOG den 7. marts kurset "Fra idé til iscenesættelse" med den Remeurtnominerede instruktør Petrea Søe. Kursusdagen henvender sig til undervisere og ledere af drama/teater processer, der arbejder med målgruppen unge og voksne. Brugerbetaling for alle. Læs mere her.
 
 

Nadine George workshop 2018

 


Workshoppen med den internationalt anerkendte stemmelærer Nadine George er et årligt tilbagevendende tilbud til scenekunstnere, medlemmer som ikke-medlemmer, uanset tidligere erfaring med dette arbejde. Workshoppen afholdes tirsdag den 22. maj til søndag den 27. maj. Læs detaljer her. Nadine Georges teknik er en integreret del af vores DNA på Forsøgsstationen og vi tilbyder medlemmer løbende grundtræning i dette arbejde (som beskrevet under afsnittet om træning ovenfor)

Der er kommet et afbud til en ellers fuldt besat workshop.

Kontakt Rikke på rikke @ forsoegsstationen.dk for at høre nærmere.


HVIS DU VI VIDE MERE...

...om Nadine George’s arbejde, og betydningen af det kan det anbefales at læse udgivelsen “Growing Voices” fra 2013, redigeret af Professor Ros Steen leder af Centre for Voice in Performance, Royal Conservatoire of Scotland. 

 


Overvejer du at blive medlem? 
Alle professionelle scenekunstnere, dramaturger og teatervidenskabsfolk, færdiguddannede eller under uddannelse, kan blive medlem af Forsøgsstationen.

Fra og med oktober koster et medlemskab 125 kr om måneden og beløbet betales for en hel sæson af gangen. Det vil sige, at prisen i februar er: 625 kr., marts 500 kr., april 375 kr. osv. (for resten af sæsonen - som udløber 30. juni).

Hvis du bor udenfor Storkøbenhavn er det billigere at blive medlem - det koster kun 350 kr. for sæsonen.


GRUPPEMEDLEMSKAB

Teatre og teatergrupper kan ligeledes få medlemskab. Teatre og teatergrupper kan melde sig ind kollektivt og dette giver eksempelvis teatre eller grupper udenfor Storkøbenhavn mulighed for at benytte lokalerne til møder og 'ekstra' prøvesale - når de skal arbejde i København på projekter. Man kan altid leje, uanset om man er medlem, men som gruppemedlem kan man komme i huset året igennem også udenfor egentlige prøveperioder, og naturligvis booke gratis lokaler som individuelle medlemmer. Det er naturligvis også muligt at lave forsøg som gruppemedlem (med prøvelokale til rådighed gratis i op til 3 uger).

Kontakt Dorte Vium for at høre mere om gruppemedlemskab.


Forsøgsstationens venner


Hvis du gerne bare vil støtte forsøgsstationens aktiviteter - kan du melde dig ind som STØTTEMEDLEM for kun 200 kr. pr. sæson - og du vil som støttemedlem blive inviteret med til i vores skønne julefrokost!
 
Bliv medlem af Forsøgsstationen eller forny dit medlemskab for sæson 17/18, ved at udfylde dette skema og sende det til mail(at)forsoegsstationen.dk. Hvis du ikke har været medlem før skal du medsende kort CV. Du får tilsendt betalingsinformation efter godkendelse. 
 


Aktuelle medlemsforsøg

 
Det er altid muligt at læse om igangværende eller tidligere forsøg via databasen eller under forsøg på hjemmesiden, hvor man desuden kan downloade forsøgsrapporter og læse de enkelte forsøgs intentionsrapporter - det vil sige forsøgsholdets oplæg til selve forsøget. Medlemmer kan søge om tid og sparring om forsøg - se hvordan her. Det er ikke altid visninger kan nå at komme med i nyhedsbrevet, så hold øje med vores facebook side og hjemmesiden, hvis du er særligt interesseret i at opleve de kunstneriske forskningsprocesser helt tæt på...

 

Medlemsforsøg i kalenderen...


FEBRUAR

 

Med kroppen på opdagelse
Forsøgets formål er at udvikle et undervisningsformat, der inviterer de unge ind i koreografens og danserens verden, hvor de unge er en aktiv del af rummet, deltager og har medbestemmelse både i undervisningen og i en kreativ arbejdsproces. Forsøgsteamet er Mette Møller Overgaard, dansekunstner, Marlene Bonnesen, danser og koreograf samt Lars Dahl Pedersen, danser og cand.mag. i filosofi. Ud fra tidligere års erfaring med D.A.N.S og 'Dans som praksis' vil gruppen konkretisere de allerede eksisterende redskaber fra projekterne, og forsøge at gøre det medskabende og inddragende element skarpere.

Forsøget begyndte med en intensiv uge (uge 7) på Forsøgsstationen og derefter skal der arbejdes lokalt på gymnasier. Læs mere her.
 

Tredje Story Play-forsøg
Statens Kunstfond har givet støtte til Det Fortællende Teaters afvikling af det 3. Story Play-forsøg på Forsøgsstationen. I forsøget fortsættes undersøgelsen af om Story Play-modellen er et meningfuldt udgangspunkt for udvikling af fortællinger med kunstnerisk potentiale i grupper bestående af børn, unge, voksne og ældre. Se dokumentation for 2 tidligere forsøg her.

I det 3. forsøg har gruppen udvekslet og udviklet egne fortællinger og undersøgt hvilke kunstneriske kvaliteter der ligger i at dele enkle fortællinger udenfor prøvelokalet, i det offentlige rum. Hvis vi øver en fortælling, hvor vil den så kunne udfoldes? Forsøget er foregået over tre perioder og den sidste er netop afholdt i uge 8, 2018, hvor gruppen blandt andet var ude og fortælle på en lokal skole som en del af forsøget.

Læs i øvrigt om huskunstnerprojektet, født af Jespers kunstneriske praksis i denne artikel på Proscenium udgivet den 13. februar 2018.

Læs mere om forsøget  her

 


Særligt for medlemmer

 

Brug netværket!

 
Vi vil gerne opfordre til at medlemmer bruger dette unikke netværk (hvilket mange allerede gør - ikke mindst via facebook gruppen "Forsøgsstationen intern") - både i form af invitationer til visninger på forsøg eller prøveforestillinger, men naturligvis også når det er tid at spille forestilling.

 

Træningstilbud og workshops

I kort form ser træningstilbuddet for resten af sæson 17/18 således ud:Onsdag kl. 9-11: Stemmetræning* (HUSK TILMELDING)
Fredag kl. 9-10:30: Maskearbejde
Lørdag kl. 10-12: Gaga (d. 17. marts og 21. april 2018)
Søndag kl. 10:30-13: Shakespeare Søndagslab***

 


*) Tilmelding nødvendig senest kl. 21 aftenen før på SMS til Anja på 30660122.

***) Der vil blive arbejdet udover den første søndag i måneden, men døren er fortsat åben til Shakespeare Lab første søndag i måneden fra kl. 10.30 – 13.00.  Kontakt Rikke Liljenberg for tilmelding.
 

 
Del på Facebook
Tip en ven
Del med professionelt netværk
Copyright © 2018 Forsøgsstationen, All rights reserved.


afmeld denne liste    opdater præferencer 

Email Marketing Powered by Mailchimp