Copy
logobalk.jpg

Nieuwsbrief A&O fonds Gemeenten

De eerste Vacaturemonitor is uit!

Voor gemeenten wordt het steeds belangrijker om sneller op de huidige arbeidsmarkt te opereren. Met de Vacaturemonitor willen we gemeenten elk kwartaal informeren over actuele informatie op de arbeidsmarkt en waar mogelijk vooruit kijken. Wij zijn heel benieuwd of jullie de Vacaturemonitor een handig middel vinden. Met andere woorden ‘Kunnen jullie hier wat mee?’ en ‘Hoe kunnen we het beter doen?’. Heb je bruikbare tip voor ons?
Download de Vacaturemonitor hier.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Mail je tips en tops

Net uit: de tweejaarlijkse Personeelsmonitor van de 3 A&O fondsen

Op de valreep van 2019 presenteren de A&O fondsen Gemeenten, Provincies en Waterschappen de Personeelsmonitor decentrale overheidssectoren 2018. De Personeelsmonitor geeft inzicht in het personeelsbestand van de drie afzonderlijke decentrale overheidssectoren en maakt daarnaast een onderlinge vergelijking mogelijk op diverse personeelskenmerken.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Download Personeelsmonitor

Save the date: 1 oktober 2020 A&O Fondsen Festival

Noteer alvast in je agenda. Donderdag 1 oktober 2020 vindt in Den Bosch het tweejaarlijkse A&O Fondsen Festival plaats. Begin volgend jaar krijg je alvast een tipje van de sluier over het programma en start de inschrijving. Hou deze nieuwsbrief, onze website en socials goed in de gaten!

Voorkom slachtoffers: Signalering en meldingsbereidheid

Professionals hebben een belangrijke functie bij het voorkomen van slachtoffers door ondermijning, mensenhandel en andere criminele handelingen. Maar in de praktijk is dat best ingewikkeld, want welke signalen moet je dan oppikken? En wat doe je daar vervolgens mee?
Tijdens een werkatelier over dit onderwerp spreek je met elkaar over het signaleren van deze zaken en hoe je daarnaar kunt handelen, maar ook volg je inspirerende workshops van Mathijs Zwinkels en Romaike Zuidema. Mathijs is zelf gemeenteambtenaar en werk daarnaast als trainer en inspirator via de Universiteit van de Straat. Hij deelt zijn eigen ervaringen op het gebied van signalering. Romaike Zuidema van Fairwork geeft een workshop over het signaleren van mensenhandel en hoe jij zelf deze signalen kunt leren zien. Na deze dag heb jij direct nieuwe tools en vaardigheden in je pakket waarmee je de volgende dag zelfverzekerd aan de slag kunt.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Aanmelden Werkatelier

Aan de slag met aardgasvrije wijken?

Na drie succesvolle edities, gaat de opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving (samenwerking OTIB, A&O fonds Gemeenten en TVVL) in 2020 verder. Onder andere Landgraaf en gemeente Hattem deden eerder mee aan de opleiding en zo zetten zij stappen naar een aardgasvrije gebouwde omgeving. In vijf modules leren deelnemers alles over het realiseren van een duurzame omgeving. 

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Meer info over de opleiding

Extra Arbeidsmarktversneller #3 over Jong@Gemeenten

Na twee succesvolle Arbeidsmarktversnellers over het definitieve jonge ambtenaren onderzoek Jong@Gemeenten, organiseren we dinsdag 21 januari nog een extra bijeenkomst in Den Bosch. Het onderzoek kort samengevat: de jonge gemeenteambtenaar is tevreden en wil graag blijven, maar stuit op bureaucratie en mist doorgroeimogelijkheden. Wil jij weten wat je kunt doen om jonge ambtenaren te behouden voor je organisatie? Schrijf je dan snel in want deze extra bijeenkomst is echt de laatste!

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Schrijf je in!

Uitkomsten Transformatie Burgerzaken onderzoek 2019

Het werk bij de afdeling Burgerzaken verandert ingrijpend. Denk daarbij aan digitalisering van de dienstverlening. Bij sommige gemeenten kan hierbij ook nog een regionale samenwerking of fusie van toepassing zijn. De Monitor Transformatie Burgerzaken 2019 brengt in kaart welke veranderingen bij Burgerzaken ingezet moeten worden om te kunnen voldoen aan de eisen voor de komende jaren. 

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Transformatie Burgerzaken 2019
  Linkedin Facebook Youtube Twitter  
footerbeeld.jpg