Copy
logobalk.jpg

Jaarcongres sociaal domein ‘Samen schakelen’ groot succes!

Drie finalisten, ruim 250 professionals uit het Sociaal domein en een dag vol interessante sprekers en workshops waren de ingrediënten van de themabijeenkomst ‘Samen Schakelen’, die we organiseerden op 23 januari. Eén van de hoogtepunten van deze dag was de finale van de verkiezing ‘Uitvoerder van het Jaar 2020’. De vakjury heeft het duo Iris Agterbosch en Mirte Koopman, coördinatoren in het Sociaal domein van de gemeente Almelo samen met hun team, verkozen tot ‘Uitvoerder(s) van het Jaar 2020’.

Meer weten? Kijk hier voor een verslag van het congres, inclusief een sfeerimpressie-video en een video over de Verkiezing ‘Uitvoerder van het Jaar’, een fotocollage en informatie van de workshops.
 

Leerbijeenkomsten Burgerzaken

Voor leidinggevenden Burgerzaken en HR-adviseurs organiseert A&O fonds Gemeenten op verzoek regionale leerbijeenkomsten op drie onderwerpen:

  • Werken aan de toekomst met een veranderaanpak
  • Professionaliseren: stimuleren van ontwikkelen en leren, gericht op het toekomstige werk
  • Mobiliteit: stimuleren van loopbaanstappen van medewerkers naar werk buiten burgerzaken

Als gemeenten in een regio 30 tot 40 medewerkers bij elkaar brengen, organiseert A&O fonds Gemeenten een interessante dag voor hen over de veranderingen bij burgerzaken en hoe je daarmee om kunt gaan. A&O fonds Gemeenten zorgt voor het programma en deskundige begeleiders van de bijeenkomsten. De gemeenten zorgen voor een locatie en voldoende deelnemers. Interesse? Stuur een e-mail naar secretariaat@aeno.nl

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Stuur een e-mail

Ben jij arboprofessional? Laat van je horen!

Om onze activiteiten voor 2020 nog beter aan te laten sluiten op jullie behoeften hebben we i.s.m. het Ministerie van SWZ een vragenlijst ontwikkeld. Wil je ons helpen door deze vragenlijst van 5-10 min. in te vullen? Dit is geheel anoniem. Een klankbordgroep denkt mee over de interventies.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Vul de vragenlijst in
 

 

Doe je mee met de Meester in je Werk Week? 

Ook dit jaar organiseert A&O fonds Gemeenten de Meester in je Werk Week. Deze vindt plaats van 9 t/m 13 november 2020. Momenteel beginnen we alweer met de voorbereidingen. Dit jaar vinden er 2 informatiebijeenkomsten plaats waar je je binnenkort voor kunt inschrijven. Op 21 april (regio noord) en 23 april (regio zuid). Wil jij meer weten over de Meester in je Werk Week? Kijk op onze website of neem contact met ons op.

Start verkenning naar impact digitale transformatie op financiële functies

De impact van technologische ontwikkelingen is groot. De eerste verkenning is de impact van digitalisering en dataficering op de financiële functie van gemeenten. Deloitte voert deze verkenning uit, in opdracht van A&O fonds Gemeenten, bij ongeveer 30 gemeenten en 6 (software)leveranciers. Wil je meedoen aan het onderzoek door het invullen van de vragenlijst of wil je meer informatie? Kijk hier op onze website.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Meer informatie over de verkenning

Subsidieregeling 2020 geheel vernieuwd!

Wat is er nieuw? Er zijn ook experts die helpen bij het opzetten van je project. Daarnaast is het vooraf duidelijk of je wel of geen subsidie krijgt. En minder regels, dus een sneller proces. Lees via deze link alle ins and outs en download de folder Subsidie en Experts 2020.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Meer over subsidie en experts

Yasmin Brewster Jonge Ambtenaar van het jaar

Donderdag 23 januari vond ook de verkiezing van FUTUR van 'Jonge Ambtenaar van het Jaar' plaats. Uit de drie genomineerden is Yasmin Brewster gekozen als dé jonge ambtenaar van het jaar. De publieksprijs is voor Nissrin Dkhissi. Ook werd de Futurproof-award uitgereikt aan de organisatie die zich het meest inzet voor verjonging en vernieuwing in de publieke sector. De winnaar van 2020 werd gemeente Hollands Kroon. A&O fonds Gemeenten feliciteert alle winnaars!

Inschrijving Werkcongres 2020 geopend!

Wil jij weten wat de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn? Hoe je de inzetbaarheid van ambtenaren bevordert? Hoe de rol en positie van de ambtenaar zich door de tijd heen ontwikkelt? En wat overheidsorganisaties kunnen doen om hun prestaties te verbeteren? Dan is het Werkcongres 2020, op donderdag 19 maart in Den Haag, interessant voor jou. Meld je hier aan.

  Linkedin Facebook Youtube Twitter  
footerbeeld.jpg