Copy
logobalk.jpg

Nieuwsbrief A&O fonds Gemeenten

De Personeelsmonitor is uit!

We hebben de belangrijkste uitkomsten kort samengevat: Voor het derde jaar op rij laat de gemeentelijke sector een toename in de personeelsbezetting zien. Gevolg van deze groei is dat er voor het eerst meer vrouwen (52%) dan mannen bij gemeenten werken. Veel gemeenten (82%) werken aan de instroom van jongeren, maar er is weinig aandacht om de jonge ambtenaar te behouden. Verder verwacht een overgrote meerderheid van de gemeenten de doelstelling van 5.250 garantiebanen in 2023 te gaan halen. Op het gebied van opleiding en ontwikkeling zien we weinig ontwikkeling ondanks de grote uitdagingen waar gemeenten voor staan.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Download hier de PM2018 of vraag een gedrukt exemplaar aan

Jong@Gemeenten: hét Jongerenonderzoek in volle gang

Sinds 12 juni staat de enquête van het definitieve jongerenonderzoek live op onze website. Jonge ambtenaren onder de 35 jaar hebben nog tot 2 juli de tijd om massaal van zich te laten horen. Deel dit met collega’s én vooral met die collega jonge ambtenaar die niet meer bij een gemeente werkt! Want dit is jouw kans om te laten weten wat jij belangrijk vindt, wat je bezig houdt en wat jouw werk aantrekkelijker kan maken. We verloten 10 Festival-cadeaukaarten t.w.v. € 50,- onder de respondenten! Graag delen met jonge ambtenaren uit je netwerk!

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Doe mee aan het jongerenonderzoek of stuur door!

Handig: Animatiefilm als leidraad subsidieaanvraag

Voor het aanvragen van subsidie voor een impuls- of innovatieve projectenregeling moet het project aansluiten bij een van de thema’s uit de Innovatieagenda. De thema’s van de Innovatieagenda zijn als het ware de HRD-vraagstukken van een project. Op onze website worden de 6 thema’s uit de Innovatieagenda in illustraties en via een korte animatiefilm toegelicht, overzichtelijk en handig!

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Bekijk de animatie en illustraties

Thinkshop DVG: Ben jij een veranderfonteintje?

De Veranderende Gemeente (DVG), het leer- en onderzoekstraject van het A&O fonds Gemeenten met als centrale vraag ‘Hoe veranderen gemeenten’?, biedt met de Thinkshop DVG nieuwe opties om verandering teweeg te brengen. De Thinkshop DVG is voor iedereen die betrokken is bij verandertrajecten in gemeenten en geeft onder andere de kans om een eigen verandercase of verandervraagstuk in te brengen, te reflecteren en uit te wisselen.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Lees meer over DVG Thinkshop en meld je aan

Gastgemeenten gezocht voor Digiduurzaam

Voor het project (met de voorlopige werktitel) DigiDuurzaam zijn we op zoek naar gemeenten die als eerste aanspreekpunt en gastgemeente willen optreden voor één van de tien regionale programma’s, om de bewustwording en ontwikkeling van adminstratieve medewerkers te stimuleren. Binnen het project richten we ons  medewerkers in administratieve (mbo2/3 niveau) functies met veel routinematige werkzaamheden. Deze functies zijn nu al aan het veranderen door digitalisering. De programma’s zullen worden ontwikkeld met de deelnemende gemeenten. Wil je meer informatie en/of jouw gemeente opgeven, neem dan contact op met Anja van Eck via mail of mobiel nummer:  06- 55743606.

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Geef jouw gemeente op

Mijn toekomst met de Omgevingswet in één ochtend

A&O fonds Gemeenten en het A&O-fonds Waterschappen bieden een unieke mogelijkheid om in één ochtend kennis, inzicht te vergaren. In deze intensieve workshop nemen we je in vogelvlucht mee langs de belangrijkste punten van de omgevingswet, hoe vandaag en morgen aan elkaar zijn verbonden, wat de veranderingen betekenen voor jouw medewerkers en hoe jij daar mee om kunt gaan.

•          3 juli in Haarlem
•          10 juli in Zwolle
•          17 juli in Amersfoort
•          16 oktober in Roermond
•          23 oktober in Breda
•          4 december in Capelle aan den IJssel

ce0ae6f5-1621-45db-a682-bd479a9b48b4.jpg Omgevingswet workshop in een gemeente naar keuze
  Linkedin Facebook Youtube Twitter  
footerbeeld.jpg