Copy
Energiebrief Special Doortrappen
maart 2020
Doortrappen

Huis voor Beweging heeft voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nieuwe producten ontwikkeld voor het programma Doortrappen. We zijn er trots op dat we deze opdracht hebben mogen uitvoeren en erg blij met het resultaat. Het gaat om de volgende producten en activiteiten.
- Keuzewijzer fiets
- FietsFit oefeningen, veiligheidstekens en gedragsregels
- FietsFit lessenreeks
- Samen fietsen; instructiepakket voor begeleiders
 
Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. In deze nieuwsbrief presenteren we deze handige producten, die gratis te gebruiken en te downloaden zijn.

Samen fietsen instructiepakket voor begeleiders

In het instructiepakket voor begeleiders van fietsgroepen geeft meer achtergrondinformatie over het gebruik van de veiligheidstekens en het gedrag bij het fietsen in een groep. Begeleiders van een fietstocht bespreken deze aan de hand van kaarten en de posters met de fietsers, bijvoorbeeld voordat ze aan een fietstocht beginnen. 

           
 
FietsFit oefeningen, veiligheidstekens en gedragsregels

De FietsFit oefeningen dagen senioren uit om met speelse oefenvormen FietsFit te blijven.
De tien oefenvormen zijn gratis te downloaden in onze webshop. Ze zijn geschikt voor thuisgebruik door senioren en ook terug te vinden in de lessenreeks voor trainers.              
        
Keuzehulp Fiets

Het eerste product dat Huis voor Beweging voor Doortrappen heeft opgeleverd is de Keuzehulp Fiets. De keuzehulp is een hulpmiddel bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Het geeft een persoonlijk en eenduidig advies over het type fiets, inclusief een helder overzicht van de specificaties en aandachtspunten waar de nieuwe fiets aan moet voldoen. Helemaal op maat en afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de betreffende fietser! Met dit advies kunnen mensen naar de fietsenwinkel om een geschikte fiets aan te schaffen.

         
 
FietsFit lessenreeks

De activiteiten in de lessenreeks zijn bedoeld voor trainers om de oudere fietser FietsFit te houden. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt naar leeftijdsgroepen. Het is aan de (beweeg)professional om de moeilijkheidsgraad af te stemmen op de doelgroep. De (beweeg) professional adviseert de individuele deelnemer wat de belasting per oefening kan zijn. Uitgangspunt is immers dat iedereen mee kan doen, op zijn of haar eigen niveau.
 

         

 
Deze Energiebrief wordt je toegezonden als relatie van Huis voor Beweging.
Heb je vragen naar aanleiding van de Energiebrief, neem dan contact met ons op via deze link
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
Is deze mail doorgestuurd? Meld je hier aan voor onze Energiebrief en Nieuwsberichten

Afmelden van dit Nieuwsbericht en de Energiebrief

Huis voor Beweging
Papendallaan 60, 6816 VD  Arnhem
info@huisvoorbeweging.nl

Copyright © 2020, Huis voor Beweging, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis voor Beweging · Papendallaan 60 · Arnhem, Gelderland 6816 VD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp