Copy
Energiebrief Huis voor Beweging
juni 2019

Energie en motivatie

Ons Huis is volop in beweging en bruist van de energie. De zomer komt eraan aan en alles groeit en bloeit. Onze omgeving, relaties en opdrachtgevers motiveren ons om mooie kansen te benutten en nieuwe producten in de markt te zetten. Loop door onze nieuwsbrief en pluk de bloemen waar jij energie van krijgt.
VerHUISd en aangebouwd
Steeds meer mensen en organisaties zijn enthousiast over onze producten, aanpak en werkwijze. Dat gaf ons de mogelijkheid om het huis verder uit te bouwen met twee nieuwe medewerkers: Babita Pottjegort en Willie Westerhof. Vol energie en passie zullen wij met z'n vieren verder werken aan de missie van Huis voor Beweging. Lees hier over onze visie en over alle bewoners van ons huis. 
Met z'n vieren hebben we onze intrek genomen in een splinternieuw energiehuis op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Je bent van harte welkom om ons nieuwe onderkomen te bewonderen.
Ons nieuwe adres is: Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem.
Nieuwe Website
Bij alle uitbreidingen en veranderingen hoort natuurlijk ook een nieuwe 'look'. Met trots nodigen we je uit om onze nieuwe website te bezoeken. We hopen dat het je inspireert en aanleiding geeft om onze relatie verder uit te bouwen! Vind jij dat er nog iets beter kan op onze website en heb je interessante ideeën? Laat het ons dan weten!
Energiedag voor HvB trainers!
Heb jij een train-de-trainer van Huis voor Beweging gevolgd? Dan biedt onze energiedag jou een unieke gelegenheid om nieuwe kennis, activerende werkvormen en spelrepertoire op te doen. Samen met inspirerende partnerorganisaties presenteren we de nieuwste inzichten, innovatieve aanpakken en materialen, waar wij blij van worden. Een unieke mix, met serieuze inhoud, in een sfeervolle ambiance, waarbij de ingrediënten PLEZIER en BEWEGING centraal staan. Meld je snel aan!

Locatie en tijd

Datum:   donderdag 26 september
Plaats:    De Zalen van Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht

Kosten

Deelname kost € 175,00 per deelnemer. Voor de Early Birds geldt een gereduceerd tarief van € 125,00 (tot 1 juli).
Hiervoor bieden wij je een inspirerende dag, koffie/water/thee, lunch en borrel incl. hapje. 

Meld je nu aan!

Aanmeldformulier

Bijscholing pedagogisch medewerkers belangrijk!

In het beleid van kinderopvangorganisaties ontbreekt vaak aandacht voor beweegactiviteiten gericht op de ontwikkeling van motorische vaardigheden van kinderen. Daarom bieden pedagogisch medewerkers niet structureel beweegactiviteiten aan, hoewel er wel bereidheid is. Zo blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut. Bijscholing over het belang van bewegen en het bieden van handvatten voor een passend activiteitenaanbod kunnen, volgens de onderzoekers, belangrijke stappen zijn in het structureel realiseren van activiteiten gericht op fundamentele beweegvaardigheden binnen de dagopvang in Nederland. 
 
Onze effectieve interventies en trainingen voor de kinderopvang zijn nog steeds heel erg belangrijk! Huis voor Beweging biedt volop trainingen en instrumenten om pedagogisch medewerkers te ondersteunen bij beleid en activiteiten gericht op beweegvaardigheden van opgroeiende kinderen, zoals Beweegkriebels, Beweegplezier vanaf 4, Natuursprong, Sporten in de BSO en Een Gezonde Start. Daarbij staan creativiteit, verbondenheid, energie en plezier in bewegen altijd voorop.
Lees hier ons volledige interventieoverzicht voor pedagogisch medewerkers.

Lokale sportakkoorden met HvB-sportformateurs 

Medio 2018 is het Nationaal Sportakkoord tot stand gekomen. Nu is het aan gemeenten, sport- en beweegaanbieders en andere (potentiële) partners om dit akkoord op maat te maken voor de lokale context. Huis voor Beweging biedt energieke procesbegeleiders, die je hierbij graag assisteren! Kijk op onze website voor meer informatie over onze werkwijze.

Huis voor Beweging NIEUWS

Huis voor Beweging haalt met effectieve interventies die aansluiten bij nieuw beleid en bij ontwikkelingen in de praktijk lokale en landelijke pers. Vooral onze interventie BeweegKuur GLI is veel in het nieuws. Een greep uit de laatste nieuwsitems. We ontvangen ook regelmatig mooie reviews van deelnemers aan onze trainingen, die we natuurlijk graag met jullie delen. Wil je ook een review voor onze website en nieuwsbrief schrijven of heb je een artikeltje over onze trainingen of interventies gevonden? We ontvangen ze graag via info@huisvoorbeweging.nl 
Nieuwe producten
Het aanbod producten van Huis voor Beweging is opgeschoond en natuurlijk hebben we weer frisse nieuwe producten ontwikkeld en toegevoegd. 
Film 'Spelenderwijs bewegen met baby, dreumes en peuter'
In deze 6 korte filmpjes zie je hoe er gewerkt kan worden volgens de methode Beweegkriebels in de gezonde kinderopvang. De filmpjes zijn te gebruiken om professionals en studenten werkend met 0-4 jarigen te inspireren om meer met bewegen te doen in de praktijk. De filmpjes kunnen worden verwerkt in lesmateriaal, trainingen en workshops. De filmpjes zijn opgezet in samenwerking met Kinderopvang Wageningen en kinderfysiotherapeut Susanne van Snippenberg.
Naar webshop
 
Beweegplaten voor kinderen
Kun je ze allemaal? Elke beweegplaat toont een beweging die je met kinderen (2-12 jaar) kunt uitvoeren. De bewegingen zijn op een speelse manier uit te voeren zodat de kinderen de bewegingen kunnen nadoen. De beweegplaten nodigen uit tot verschillende beweegvormen, lichaamsbesef en oefenen van evenwicht en houdingen. Een beschrijving met verschillende werkvormen is bijgevoegd. Naar webshop
Heb je naar aanleiding van de Energiebrief vragen, neem dan contact met ons op via deze link
Deze Energiebrief wordt je toegezonden als relatie van Huis voor Beweging.
Yrsa Wagemaker, Monique Hampsink, Babita Pottjegort en Willie Westerhof
Facebook
Twitter
Website
Email
Is deze mail doorgestuurd? Meld je hier aan voor onze Energiebrief

Afmelden van deze Energiebrief

Huis voor Beweging
Papendallaan 60, 6816 VD  Arnhem
info@huisvoorbeweging.nl

Copyright © 2019, Huis voor Beweging, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis voor Beweging · Floralaan 11 · Elst, Gelderland 6661 LL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp