Copy

VEB nieuwsbrief januari 2015

Bekijk in uw browser
header nieuwsbrief Vlaamse EnergieBedrijf

Onze goede voornemens voor 2015

Het begin van het nieuwe jaar was erg speciaal voor ons. We zijn gestart met leveren. Maar leveren is niet het einddoel, het is voor ons het begin naar een efficiënter energiebeheer voor heel de Vlaamse overheid. Of u nu efficiënter energie wilt aankopen, uw verbruik wilt verminderen of een project wilt opzetten rond hernieuwbare energie, contacteer ons. Voor de meesten onder u is energiebeheer niet de kerntaak. Wij willen u daarom ontzorgen. Met onze drie diensten uit de startblokken zijn we klaar voor meer.
We zetten het nieuwe jaar eveneens in met een nieuwe website die meer in lijn is met onze visie en onze bedrijfsidentiteit.

Steven Dessein - Plantentuin Meise
Steven Dessein - Plantentuin Meise getuigt: "Omwille van de scherpe prijszetting kozen wij voor het VEB als leverancier van gas en 100% groene elektriciteit. Het VEB is eveneens onze partner in het streven naar meer energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie in het kader van renovatieprojecten."

Wilt u ook gebruik maken van een van onze energiediensten? Contacteer ons.
 

Van databeheer naar energiebeheer

Op 1 januari zijn we beginnen leveren. Daar kwamen veel data-uitwisselingen bij kijken. De klantendata bieden ons veel extra informatie die we voor energiebeheer zullen gebruiken. Dit jaar gaan we van start met een groot dataproject. We willen daarvoor drie grote databanken samenbrengen, namelijk ons klantenbeheersysteem, de vastgoeddatabank van Het Facilitair Bedrijf (HFB) en de energieprestatiedatabank van het Vlaams Energieagentschap.

Zo wordt de basis gelegd van een degelijk energiebeheer en het uiteindelijke doel: het verminderen van de energiekost van de Vlaamse overheid. Vandaag zijn er al meer dan 17.000 datalijnen die we zullen integreren in één solide structuur. Tegelijk starten we samen met HFB met de kwaliteitscontrole. Hoe langer en aan hoe meer overheidsinstellingen we leveren, hoe beter we de databank geleidelijk aan kunnen verrijken. Nu al krijgen we van meer dan 90% van de aansluitingspunten van onze klanten minstens maandelijks het effectieve verbruik binnen. Na de zomer zullen er voldoende data zijn om interessante analyses uit te voeren. Iedereen die ideeën of vragen heeft kan ons contacteren. Intussen doen we een warme oproep om de databank Vastgoed van HFB correct en volledig in te vullen.

Voorloper in e-facturatie

Half februari sturen we onze eerste facturen uit. En dit volledig elektronisch, hetzij via een e-mailbericht dat de factuur klaarstaat op het klantenportaal, hetzij via e-facturatie voor entiteiten die dat wensen. Daarmee interageren we rechtstreeks met het boekhoudplatform van de klant, voor de centrale overheid is dat Orafin, maar voor andere entiteiten kan dat ook met hun specifiek boekhoudsysteem. Zo gebruikt het VDAB zijn eigen pakket. Het VEB is een van de eerste overheidsleveranciers die met het Mercuriusplatform zal werken. 

Bij het VEB betaalt u wat u verbruikt op het moment dat u verbruikt. Klanten met continu gelezen meters kunnen een exact beeld krijgen van hun verbruik en zo aan vraagsturing doen. Dat effent het pad naar een efficiënter energiebeheer. Voor de maandelijks en jaarlijks gelezen meters maken we gebruik van het ‘synthetisch lastprofiel’ (SLP). Dit profiel geeft aan wat de spreiding is van het verbruik over de maand of jaar, van dag tot dag of in geval van elektriciteit van uur tot uur. Meer informatie over facturatie vindt u ook op onze website bij de veelgestelde vragen.

Kort nieuws

 • 4 kandidaten OEPC project

  Voor het onderhouds- en energieprestatieproject in OPZC Rekem hebben we vier van de acht ESCO-kandidaten weerhouden. Op basis van ons technisch dossier stellen zij nu hun offertes op.
 • Overzicht raamcontracten HFB

  Het Facilitair Bedrijf lijstte de verschillende raamcontracten rond energie op. Het VEB krijgt ook een vermelding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit. Bekijk hier de presentatie.
 • Inschrijven D-1 mailing

  Onze klanten mogen nog altijd inschrijven voor de D-1 mailing. Op basis van de Belpex waarschuwen we een dag op voorhand wanneer de prijzen voor elektriciteit de hoogte in schieten. Zo kan u aan vraagsturing doen èn mee afschakeling vermijden.
 • Klantenportaal live

  Onze inspanningen en het geduld van onze klanten wordt beloond. Deze week kregen onze klanten hun inloggegevens voor het klantenportaal.
Share
Forward
Share
+1
Tweet
Volg ons op LinkedIn
VEB diensten icoontjes
Copyright © 2015 VEB, Alle rechten voorbehouden.

VEB
Tour & Taxis - Koninklijk Pakhuis 301
Havenlaan 86C
1000 Brussel
Belgium

Add us to your address book


Klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp