Copy

VEB nieuwsbrief september 2016

header nieuwsbrief Vlaamse EnergieBedrijf
In deze editie:

Wat doet onze facturatie- en inningbeheerder?

man aan telraamEr komt meer bij leveren kijken dan u misschien denkt. Voor een beter begrip willen we u de komende maanden meenemen in enkele functies. Als eerste aan bod: facturatie en inning. Klik hier voor het artikel.

Nieuwe energieleverancier nodig?

Bent u voor 2017 of 2018 op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Het Vlaams EnergieBedrijf is er voor u.

Schrijf nu in voor een gratis infosessie

  • 26 en 30 september: VAC Leuven
  • 21 oktober: VAC Gent
Klik hier voor meer info en inschrijving.

VEB verwelkomt François Bettens

François BettensVanaf 1 september 2016 staat François Bettens aan het roer van het Vlaams EnergieBedrijf. Als Algemeen Directeur ad interim zal hij het bestuur helpen met de strategie-oefening en mee zoeken naar het gepaste profiel voor de nieuwe algemeen directeur.

Actieplan efficiëntie dit najaar

Begin juli keurde de Vlaamse overheid het actieplan energie-efficiëntie goed. Waar staan we nu, en wat staat er dit najaar op til?

Begin oktober stuurt het Agentschap voor Overheidspersoneel hun jaarlijkse bevraging uit. Hier zullen de referentiegegevens energie deel van uitmaken. Wat u ooit zelf al ingaf in de vastgoeddatabank of wat we zelf al weten vanuit onze dienst energielevering, hoeft u niet opnieuw in te vullen. U ziet het: we ontzorgen u waar het kan.

Ten laatste 1 december lanceren we de eerste oproep voor projecten. In eerste instantie is die enkel bedoeld voor publieke diensten die hun energiebudget met 2,09% zien dalen.

Zoals eerder aangegeven komen er ook middelen vrij uit het klimaatfonds. Over de uitrol en wie waarop beroep kan doen houden we u op de hoogte.

Tegen eind november hebben we al onze klanten, en enkele grotere entiteiten die onder het toepassingsgebied vallen, persoonlijk bezocht. Het actieplan maakt deel uit van die gesprekken.

Klik hier voor meer info over het actieplan.

Terug naar boven

Hulp energiebegroting

Jaarlijks geven we onze klanten advies voor hun energiebegroting. Zowel in mei wanneer ze de voorlopige budgetten moeten doorgeven, als in september, voor de finale cijfers.

Nieuw dit jaar is dat voor de grootste klanten met een energiefactuur van boven de 200.000 euro, dit budget de leidraad gaat zijn voor een besparingsimpuls. Dit kadert in het actieplan energie-efficiëntie van de Vlaamse overheid.

Postgraduaat energie-efficiëntie

Tot 16 september kan u nog inschrijven voor de postgraduaat energie-efficiëntie van PXL Hogeschool. Op 12 januari geeft het Vlaams EnergieBedrijf er een module 'EPC en energielevering'.

Klik hier voor meer informatie.

Terug naar boven

Deel
Tweet
Stuur door
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Twitter
Contacteer ons
VEB diensten icoontjes
logo Vlaanderen verbeelding werkt
Copyright © 2016 VEB, Alle rechten voorbehouden.

VEB Tour & Taxis - Koninklijk Pakhuis 301 Havenlaan 86C 1000 Brussel Belgium

Klik hier om uit te schrijven.