Copy

VEB Nieuwsbrief november

Bekijk in uw browser

 

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kan uw organisatie zich het best voorbereiden op een mogelijke stroomonderbreking? De OffOn brochure geeft al heel wat nuttige tips om een stroomonderbreking te voorkomen. We onderstrepen graag dat efficiënt omspringen met elektriciteit het risico op schaarste beperkt. Zo kan u minder performante installaties vervangen door meer performante. Bij installaties die geen 24/24 moeten draaien kunt u gebruik maken van een tijdsturing. Mail OffOn uw eigen acties en ideeën. Als u een noodgenerator heeft, controleer dan zeker het volgende:
  • Is de situatie nog dezelfde als waarvoor de installatie bedoeld was, of zijn er circuits bijgekomen en is de noodstroomvoorziening mogelijk onvoldoende?
  • Is de brandstoftank nog gevuld? Is de toestand van uw batterij nog aanvaardbaar?
  • Test uw installatie, zowel onbelast als belast.

VEB in zee met WE-Power

Het VEB neemt actief stappen om windprojecten te ontwikkelen op overheidsgronden. In dat kader zochten we een operationele partner die ons kon begeleiden in alle fases van een project, van de haalbaarheidsstudie, over de vergunningsaanvraag, de opvolging van de bouw tot de uitbating. Wind Energy Power NV - oftewel WE-Power - kwam het sterkst uit de marktbevraging. Deze energiedivisie van de Colruytgroep heeft heel wat ervaring met windprojecten aangezien ze een aantal windturbines in eigen beheer hebben gebouwd. We delen met WE-power de filosofie van energiebesparing en het opbouwen van eigen productiecapaciteit. In tussentijd hebben we al bij meerdere entiteiten voorstellen op tafel liggen op basis van een transparante samenwerking en winstdeling. Wilt u ook vrijblijvend opportuniteiten voor windprojecten bespreken? Contacteer ons.

Groter volume dan verwacht

Op basis van de huidige inzichten levert het VEB volgend jaar 385 GWh elektriciteit en 420 GWh aardgas. Daarmee overschrijden we onze doelstelling van 300-300 GWh. Het exacte verbruik weten we uiteraard nog niet, bij een strenge winter kan dat meer worden. Onder onze klanten kunnen we een aantal grotere overheidsinstellingen rekenen zoals De Lijn (80 GWh elektriciteit en 20 GWh aardgas), Imec (30 GWh aardgas) en UZ Leuven (90 GWh aardgas). Door dit grotere volume zal de kostendekkende vergoeding verder dalen. Aansluiten kan tot 45 dagen voor de gewenste start leveringen. Interesse? Mail An Brouns.
Share
Tweet
Forward

Klantenportaal getest

Omdat we gebruiksgemak en de mening van onze klanten hoog in het vaandel dragen, kwamen vorige maand een aantal klanten een demo bijwonen van het klantenportaal. We kregen van de vijftien deelnemers positieve scores. Ook waren er vragen en verbeterpuntjes. Met onze partner bekijken we welke meegenomen kunnen worden in de verdere verfijning.
boek 35 jaar AB
Marc Vrebos van AB over hun keuze voor het VEB: "Duurzaam omgaan met energie is voor ons als gelabelde Ecodynamische onderneming in Brussel een dagdagelijkse ambitie. Het is voor ons dus een evidentie om samen te werken met een partner die bewust mee wil investeren in duurzame energie en het efficiënt gebruik ervan."
De eerste 10 lezers die ons een mailtje sturen krijgen gratis het boek "35 jaar Ancienne Belgique".

8 kandidaten OEPC

Acht ESCO's stellen zich kandidaat voor een onderhouds- en energieprestatiecontract voor OPZC Rekem. In een volgende fase vragen we aan de weerhouden kandidaten om een offerte in te dienen op basis van ons uitgebreid technisch dossier.

Klantenmailing december

We hebben veel te vertellen. Onze klanten voor leveringen krijgen begin december nog een aparte mailing waarin de prijzen van de netbeheerders, de 'day ahead'-waarschuwing voor een mogelijke stroomonderbreking en e-invoicing al zeker aan bod komen.
Copyright © 2014 VEB, alle rechten voorbehouden.

VEB
Tour & Taxis - Koninklijk Pakhuis 301
Havenlaan 86C
1000 Brussel
Belgium

Add us to your address book


Klik hier om uit te schrijven   

Email Marketing Powered by Mailchimp