Copy

VEB nieuwsbrief november 2016

header nieuwsbrief Vlaamse EnergieBedrijf
In deze editie:

Project OPZC Rekem rendeert

Het energieprestatiecontract in Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem zit sinds 1 september in de energiebesparingsfase. Dat houdt in dat de Energy Services Company (ESCO) nu de contractuele besparingen moet waarmaken.

Tussen de start van het contract en nu is er een berg werk verzet. Het oude warmtenet met de centrale stookplaats is uit dienst genomen en het nieuwe warmtenet is operationeel. Onderdeel van dit warmtenet zijn een combinatie van gasabsorptiepompen en warmtekrachtkoppeling-installaties. Deze laatste worden deze week gekeurd en eerstdaags opgestart.

Alleen al door de oude stookolieketels te vervangen door condenserende gasketels en regeltechnische aanpassingen te doen, is er al een grote energiebesparing gerealiseerd. Door de ingebruikname van de WKK’s zal de besparing nog verder toenemen.

Wat onthouden we van de klantendag?

vlag VEB en toren TechnopolisOp 13 oktober verwelkomden we onze klanten in Technopolis. Klik hier voor het verslag.

Bouw dataplatform Terra gestart

Begin deze week startte de opbouw van het centraal overheidsbreed dataplatform in de cloud samen met de projectpartners VEA, HFB en AIV. De eerste toepassing vanuit het VEB wordt het genereren van energierapporten. We hopen alvast enkele rapporten onder de kerstboom te leggen.

Omschakeling gasnet vanaf 2018

man draait gaskraan toeIs uw organisatie gevestigd tussen Antwerpen en Brussel? Dan is de kans groot dat u laagcalorisch gas uit Nederland afneemt. Misschien las u het al in uw krant: Nederland wilt die uitvoer afbouwen. Klik hier voor meer informatie over de omschakeling.

Kent u onze nieuwe collega?

Zoekt iemand uit uw omgeving een nieuwe uitdaging? Wij hebben nog altijd verschillende vacatures in de aanbieding.
Klik hier voor onze vacatures.

Quickwin energiediensten in de maak

Naast de sleutel-op-de-deur-oplossing in de vorm van een energieprestatiecontract, biedt het VEB vanaf 1 januari ook energiediensten op maat aan. In de eerste uitrol zitten diensten die snelle winsten boeken. Zo onstaat meer budgettaire ruimte en kan meteen een vervolgstap gezet worden.

Wenst u een actieplan dat aansluit bij uw ambities, vraag dan nu al de informatie aan. Zo kunnen we in januari sneller tot actie overgaan.

Actieplan energie-efficiëntie op koers

Vandaag loopt de bevraging van het Agentschap Overheidspersoneel af. Op basis hiervan zal in december de baseline worden vastgelegd om de komende jaren mee te vergelijken.

In december lanceren we een eerste oproep voor efficiëntieprojecten.

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Twitter
Contacteer ons
Deel
Tweet
Stuur door
VEB diensten icoontjes
logo Vlaanderen verbeelding werkt
Copyright © 2016 VEB, Alle rechten voorbehouden.

VEB Tour & Taxis - Koninklijk Pakhuis 301 Havenlaan 86C 1000 Brussel Belgium

Klik hier om uit te schrijven.