Copy

VEB nieuwsbrief december 2016

header nieuwsbrief Vlaamse EnergieBedrijf
In deze editie:

Eerste rapport Terra onder de kerstboom

collega KoenAfgelopen vrijdag werd aan verschillende partners van het dataproject Terra een demo gegeven van de eerste rapportage vanuit Terra. Klik hier voor meer info en een interview met data-expert Koen.

VEB gaat federaal

Mogelijk las u het al in de reguliere media, VEB levert vanaf januari 2017 ook aan de entiteiten onder Regie der Gebouwen. Het gaat over 80 entiteiten. Ze brengen ongeveer 470 GWh aan aardgas en 330 GWh aan elektriciteit met zich mee, goed voor een stijging van ons totale volume van respectievelijk 74% en 77%.

U zult merken dat we de komende maanden aan onze tweetalige dienstverlening werken: er komt een Franstalig luik aan de website, een telefonisch keuzemenu enzovoort.

Geen verdere prijspieken verwacht

We kregen bezorgde vragen van klanten toen de prijzen af en toe piekten in oktober. De tijdelijke prijsstijgingen vielen te verklaren door onderhoud op Belgische en Franse kerncentrales, waardoor België beroep moest doen op duurdere centrales om aan het aanbod te voldoen.

Toch was de energieprijs in 2016 niet duurder dan voorzien. De gemiddelde energieprijs van januari tot november was 35,13 euro/MWh en we hadden 44 euro/MWh gebudgetteerd voor 2016 gemiddeld. Klanten die onze aanbevelingen volgden kwamen dus niet voor verrassingen te staan.

Voor het eerste kwartaal van 2017 worden geen abnormaal hoge prijzen verwacht. Gemiddelde eerste kwartaal is volgens de inzichten van vandaag 46,24 €/MWh.

Terug naar boven

Verkoopt u certificaten?

Onze energiecertificaten kopen we aan via een maandelijkse minicompetitie. Zo kunnen we de meest competitieve prijs krijgen voor onze klanten. De kost rekenen we een op een door zonder meer. Onze huidige raamovereenkomst voor deze minicompetitie loopt af in februari 2017.

Wilt u certificaten aan ons verkopen, neem dan deel aan de nieuwe selectie. Klik hier voor het bestek. Zoek vervolgens op 'publication number' 2016-537687. Aanmelden kan tot 13 januari om 10u.

Kent u onze nieuwe collega?

Zoekt iemand uit uw omgeving een nieuwe uitdaging? Wij hebben nog altijd verschillende vacatures in de aanbieding.
Klik hier voor onze vacatures.

VEB verwelkomt lokale besturen in 2018

Bijna 70% van de gemeenten die nu in de samenaankoop van Eandis zitten tekent in bij het VEB voor energielevering vanaf 2018. Het gaat om 141 steden en gemeenten.

Dat is goed nieuws voor onze klanten. Samen zijn die lokale besturen goed voor een verbruik van ongeveer 2,3 TWh. Door die toename van ons totale leveringsvolume hebben we een belangrijk schaalvoordeel. Wat voor onze klanten de prijs/kwaliteit nog verbetert: de kostendekkende vergoeding daalt en we breiden onze dienstverlening verder uit.

Agenda

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Twitter
Contacteer ons
Deel
Tweet
Stuur door
VEB diensten icoontjes
logo Vlaanderen verbeelding werkt
Copyright © 2016 VEB, Alle rechten voorbehouden.

VEB Tour & Taxis - Koninklijk Pakhuis 301 Havenlaan 86C 1000 Brussel Belgium

Klik hier om uit te schrijven.