Copy
Primeur: eerste energieprestatiecontract getekend
Bekijk in uw browser
header nieuwsflash Vlaamse EnergieBedrijf

Eerste energieprestatiecontract getekend

Op 26 oktober tekenden het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem en Cofely Services het eerste energieprestatiecontract binnen de publieke sector in Vlaanderen. Het Vlaams EnergieBedrijf onderhandelde tot een gegarandeerde besparing van meer dan 30% op de energiefactuur van het zorgcentrum.

Het VEB heeft samen met het OPZC Rekem een hele weg afgelegd. De voorzitter van OPZC Rekem Erwin Vermeulen: "Het aanbod van het VEB kwam voor ons als een geschenk uit de hemel. Het VEB bundelt expertise efficiënt en stelt deze dan ter beschikking aan de Vlaamse overheidsentiteiten en lokale besturen. Dat is pas slim beleid." 

Bij een energieprestatiecontract garandeert de Energy Service Company (ESCO) een verlaging van de energiekost door duurzame en energie-efficiënte investeringen uit te voeren. De investering is budgetneutraal: de ESCO wordt betaald met een deel van de energiebesparing die hij realiseert. Na de periode van het contract is de volledige winst voor de opdrachtgever. OPZC Rekem betaalt de investering terug met twee derde van de besparing op zijn energiefactuur, en ziet zijn totale energiekosten onmiddellijk met 10% dalen. Klik hier voor de fiche van het concrete project met OPZC Rekem.

Met het eerste project uit de startblokken, is het VEB klaar voor een intelligente kopie naar andere openbare diensten in Vlaanderen. De volgende projecten zijn al in volle voorbereiding.

Energieprestatieprojecten in een notendop.

Ministers Turtelboom en Vandeurzen op persconferentie eerste energieprestatiecontract
Ministers Turtelboom en Vandeurzen zijn verheugd met de primeur. Vlaams Minister van Energie Turtelboom: "Ik ben vol lof over de inhoud van dit contract en de manier waarop dit tot stand gekomen is. Ik geloof dat deze vorm van werken de toekomst is."

In de pers:

Artikel Het Belang Van Limburg
Artikel De Tijd
Artikel TV Limburg

Share
Forward
Share
Tweet
Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Twitter
Copyright © 2015 VEB, Alle rechten voorbehouden.

VEB Tour & Taxis - Koninklijk Pakhuis 301 Havenlaan 86C 1000 Brussel Belgium

Klik hier om uit te schrijven.