Copy

DFS NIEUWSBRIEF - DECEMBER 2019 

 VAN HET BESTUUR 

Tijd voor een terugblik
2019 is bijna ten einde en we vonden het daarmee tijd voor een terugblik uit het veld. We vroegen Nanon Soeters en Djenny Brugmans van Rozenbrood, Chantal Verweij van de Inspiratiebrigade en oud-bestuurslid Peter van der Wel daarom om hun belangrijke insights in 2019.


Maar we kijken natuurlijk ook vooruit! In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de toekomst van neurorecht en de expo AI: More than Human. Voor nu wensen we je fijne feestdagen en we hopen je te ontmoeten tijdens een van onze bijeenkomsten in 2020! 

 GESPOT 

DE TOEKOMST VAN... NEURORECHT
Wat betekent technologische vooruitgang voor het recht? Wat is de impact van Artificial Intelligence op veiligheid: kunnen we voorspellen wie de fout in zal gaan? Mag een staat op basis van AI het gedrag van inwoners beïnvloeden? Dat is niet de enige kant natuurlijk. We krijgen wellicht te maken met een AI-wedloop tussen de rechtstaat en de misdaad.

In 2020 willen we dit thema met de toekomstkennis van DFS’ers graag verder uitwerken. In ieder geval met een bezoek aan de expositie AI: More than Human in maart 2020 waarover verderop in onze agenda meer.

lees meer op onze website 
ECHO: de tijdsgeest in 56 fragmenten

Een moment van rust en bezinning tijdens de feestdagen? Wellicht een goed idee om de IJslandse film Echo te gaan zien. Echo bestaat uit 56 korte fragmenten over alledaagse beslommeringen van normale mensen in IJsland tijdens de feestdagen. Herkenbare, soms vertederende, vaak wat weemoedige en ongemakkelijke fragmenten die een beeld laten zien van de wereld waarin we leven. De film is de komende dagen nog te zien in verschillende filmhuizen in het hele land. 

Recensie Volkskrant
Info op Filmladder.nl

 AGENDA 

19 MRT 2020 | BEZOEK AI: MORE THAN HUMAN | DUTCH FUTURE SOCIETY | FORUM GRONINGEN | ENTREE VOOR EIGEN REKENING
 
Deze internationale expositie in Groningen over kunstmatige intelligentie is een samenwerking met het Barbican Centre in Londen. De expositie belooft de relatie tussen mens en technologie te onderzoeken, en toont ons de actuele én creatieve status quo van AI. Kunstenaars tonen hun visie op de toekomst. En je komt als bezoeker in contact met werk van Deepmind, Google Jigsaw en MIT.
 
Dat moeten wij natuurlijk zien! We willen graag met DFS naar deze expositie, en zullen ook zorgen voor een moment om met elkaar in gesprek te gaan over wat we daar zien. Meer info volgt, maar zet donderdag 19 maart alvast in je agenda!

 VAN ONZE PARTNERS 

17 JAN, 7 FEB, 20 MRT 2020 | ARCHEOLOGIE VAN DE TOEKOMST | ROZENBROOD TRENDACADEMY | TRENDSTUDIO, AMSTERDAM

Onder deze noemer ‘archeologie van de toekomst’ biedt de Rozenbrood Trendacademy drie workshops aan in Module Plus. We onderzoeken daarin de verbeelding van de toekomst in het verleden. Op welk moment valt een uitvinding op zijn plek? Hoe kun je teruggraven in de ontwikkeling van een trend? En wat kun je leren van de toekomstverbeelders van vroeger?De workshops staan open voor (oud)cursisten van de Trendacademy en voor andere trendprofessionals. Ze zijn los van elkaar te volgen. De workshops vinden plaats op 17 januari, 7 februari en 20 maart in de Trendstudio in de Trendstudio in Amsterdam.

> meer informatie en aanmelden

Word DFS lid!
Copyright © 2019 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp