Copy

DFS NIEUWSBRIEF - OKTOBER 2020 

 VAN HET BESTUUR 

Het is inmiddels volop herfst. De bladeren vallen, de dagen worden korter en we zitten - ook noodgedwongen door nieuwe beperkingen vanwege de Covid-19 pandemie - meer binnen. Van achter onze beeldschermen hebben we weer allerlei inspiratie opgeduikeld om met jullie te delen, bij uitstek geschikt voor met een beker warme chocolademelk op de bank.

Over chocolademelk gesproken... komende week drinken we graag weer virtueel een kop koffie met jullie, om bij te praten over wat ons bezighoudt en door te praten over de tweede editie van de DFStafette, waarover je hieronder meer leest.

En tot slot willen we jullie wijzen op het door Couro Seck zo prachtig vormgegeven DFS Manifest 'Better foresight, better future' dat sinds vandaag op de homepage van onze website te vinden is.

 DFS NIEUWS 

DFSTAFETTE #2: KARSTEN VAN DER DONK

DFStafette #2: Karsten van der Donk van Cosight neemt het estafettestokje over van Roanne van Voorst. Hij stelt in zijn werk de grote vragen: wie zijn we, wat willen we, en hoe worden we gevormd door onze omgeving? Zijn inspiratie haalt hij uit 'gewone' mensen die tussen neus en lippen door hele interessante dingen zeggen over de toekomst. Karsten is met Cosight op zoek naar nieuwe verbindingen en partnerschappen met andere toekomstverkenners. Lees hier verder over zijn oproep - en kijk ook naar zijn video's, speciaal opgenomen voor deze estafette!

Ben jij de volgende die het stokje overneemt? Stuur een mailtje naar info@dutchfuturesociety.nl

 GESPOT! 

BRAVE NEW WORLD CONFERENCE

Brave New World is een jaarlijkse conferentie voor mensen die willen weten wat de toekomst in petto heeft en hoe dit hun leven, beleid of werk zal beïnvloeden. Op maandag en dinsdag 9 en 10 november 2020 zullen de werelden van cultuur, filosofie, wetenschap, technologie en verhalen elkaar raken. 
Dit jaar staan twee hoofdthema's centraal. De eerste is The Future of (In)Equality, met onderwerpen als de invloed van technologie op democratie, economie, (on)gelijkheid en de toekomst van de mensheid.  Het andere thema is Starship Humanity. Lees meer op onze website of ga meteen naar www.bravenewworld.nl voor het programma en tickets. 

DFS-leden krijgen 20% korting op een dagticket voor Brave New World. Ben jij lid en wil je de kortingscode ontvangen? Stuur ons dan een mail.  
 
VERHALEN VOOR MORGEN

‘We need stories’: dat is het motto van het ILFU International Literature Festival in 2020. Iedere tijd heeft zijn eigen verhalen nodig en zeker een turbulent jaar als dit. Het ILFU vroeg vijftig schrijvers, dichters, essayisten, scenaristen, liedschrijvers en tekenaars om een bijdrage te leveren aan het project ‘50 Stories for Tomorrow’. Die vijftig bijdragen vind je hier: een verzameling verhalen die de wereld van nu probeert vorm te geven.
 

 OPROEP 

COLUMNISTEN GEZOCHT!

Heb jij een natuurlijk talent met woorden en wil jij weleens een stukje voor onze website schrijven? Leuk! Wij zoeken voor een nieuwe rubriek namelijk vijf columnisten die de komende maanden een stuk (max 500 woorden) willen schrijven over de vraag 'Wat wordt de belangrijkste vraag voor toekomstverkenners in 2021?'.

Voel jij je aangesproken? Leuk!  Stuur ons een e-mail waarin je ons kort vertelt waarover je zou willen schrijven. We horen graag van je!

 DFS AGENDA 

4 NOV 2020 | 15.00 - 16.00 uur
DFS KOFFIE MEET-UP

Tijdens de koffie meet-up willen we elkaar beter leren kennen, en kennis uitwisselen. We praten graag met jullie over de jaarprogrammering van 2021. Ook bespreken we het signaal van de maand van van iedereen die aansluit. Daarnaast wisselen we van gedachte over de bijdrage van Karsten van der Donk aan de DFStafette.

Heb je een evenement of een thema dat we absoluut moeten agenderen tijdens een van de koffie meet-ups? We horen het graag tijdens de eerstvolgende editie op woensdag 4 november om 15.00 uur 

Wil je erbij zijn?
Deelname gratis, claim wel even je ticket op Eventbrite!
 
TICKETS EVENTBRITE
19 NOV 2020 | 15.00 - 17.00 uur
TOEKOMSTCAFÉ
| BETER STORYTELLEN MET SCI-FI EXPERT DAN HASSLER FOREST EN UITGEVERIJ BOT

Wat kunnen we leren uit Sci-fi films, en Star Wars? Hoe gebruik je storytelling om een toekomstscenario te schetsen aan een breed publiek, en wat zijn eigenlijk de ingrediënten  voor een goed-leesbaar, informatief boek over de toekomst?
 
Tijdens het Toekomstcafé over Storytelling op 19 november vertellen vertellen Dr. Dan Hassler Forest, onderzoeker op het gebied van SciFi en Storytelling en Evert de Vries, eigenaar van futuristen-uitgeverij BOT, je alles over effectief verhalen vertellen voor toekomstverkenners en futuristen.
 
Wil je erbij zijn?
Dit online event duurt van 15.00-17.00 uur en aansluitend is er een digitale borrel!. Claim je kaarten via Eventbrite.Voor DFS-leden is deelname gratis, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Meer info en tickets vind je op Eventbrite!
 
TICKETS EVENTBRITE
WORD LID!
Copyright © 2020 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp