Copy

DFS NIEUWSBRIEF - UPCOMING EVENTS 2020 

 VAN HET BESTUUR 

We wennen aan het nieuwe normaal. Zowel in ons werk (online meetings, presentaties, webinars), als privé (raambezoek, Woningsdag 2020 en oma leren videobellen). Ook DFS is de komende tijd volledig online.

Met veel enthousiasme presenteren we ons digitale programma voor de komende maanden. We drinken virtueel koffie, we hebben een webinar op de agenda staan en we gaan in gesprek met Tessa Cramer, die net lector is geworden aan Fontys Academy for Creative Industries van het nieuwe lectoraat 'Designing the Future'. 

We hopen je snel te zien en te spreken!

Oproep
Onze eerste digitale koffie twee weken geleden riep de vraag op wat wij als netwerk van toekomstverkenners kunnen doen en betekenen in deze coronacrisis. Wil je daar over meedenken en aan meedoen? Sluit dan morgen even aan bij ons koffiemoment door je hier aan te melden. Red je het niet, maar haak je wel graag aan? Mail dan even naar info@dutchfuturesociety.nl, dan houden we je in de loop.

 UPCOMING EVENTS 

DFS Koffie in tijden van corona #2 & #3 2020 
DIGITAAL BIJPRATEN
22 april & 6 mei | 14.00-15.00 uur

Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken!

Op 22 april bespreken we - afhankelijk van het aantal deelnemers - de volgende thema's:

  • Wat gaat de social distancing exit met ons als samenleving doen: blijven we soberder leven? Slaan we door naar overvloed?
  • Wat is de impact op de overheid: is dit de wedergeboorte van de centrale overheid? Zet de trend naar decentralisering toch door? En hoe gaat het verder met Europa?
  • Toekomstverkenners in the picture: we merken dat ‘voorspellers’ ook negatief in de aandacht komen in deze periode – graag praten we door over wat dat betekent.
En we zijn op zoek naar enthousiaste futuristen die samen na willen denken over onze rol in deze crisis.

Meld je aan via Eventbrite.
webinar
JAN NEKKERS: SCENARIOPLANNING

20 MEI 2020 | 15.00 – 16.30 UUR | online

Jan Nekkers is DFS-lid en directeur en oprichter van Futureconsult. Hij houdt zich al ruim 20 jaar bezig met scenarioplanning en onlangs verscheen de geheel herziene versie van zijn handboek scenarioplanning ‘Wijzer in de toekomst‘.

Op 20 mei geeft Jan een webinar exclusief voor DFS-leden. Je leert de basics van scenarioplanning, en je gaat aan de slag met een case. En je krijgt natuurlijk alle gelegenheid om je vragen te stellen over het maken en gebruiken van scenario’s voor strategie.

Meld je aan via eventbrite, dan ontvang je een dag voor aanvang de inloggegevens voor dit event.

DFS Toekomstcafé
TESSA CRAMER: FUTURES LITERACY

18 JUN 2020 | 15.00 – 17.00 UUR

Tessa Cramer is sinds april 2020 (dus net!) lector Designing the Future bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. En ze promoveerde aan de universiteit van Maastricht met haar proefschrift ‘Becoming Futurists’. Ze laat in haar promotieonderzoek zien hoe wij futuristen ons ontwikkelden en ze pleit voor veel meer ‘toekomstgeletterdheid’ in Nederland. In haar werk combineert ze toekomstdenken met design thinking.

Nieuwsgierig? Op 18 juni is Tessa Cramer te gast in het DFS Toekomstcafé, waarin ze ons meeneemt in haar onderzoek en haar plannen als kersverse lector. Meld je aan via Eventbrite!

Locatie wordt nog bekend gemaakt, maar waarschijnlijk wordt dit een digitaal café. 

 DFS AGENDA APRIL 

........................................................................
De volgende toekomstcafés in 2020 zijn inmiddels ook bekend dus zet ze vast in je agenda! We zien je graag op 17 september en/of 19 november. Heb je zelf een idee voor een thema of bijdrage aan een van de toekomstcafés? Neem gerust contact met ons op, we denken graag samen na hoe we met jouw idee aan de slag kunnen.


 
Word DFS lid!
Copyright © 2020 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp