Copy

DFS NIEUWSBRIEF - SEPTEMBER 2020 

 VAN HET BESTUUR 

We hopen dat jullie net als wij gezond, fit en vrolijk de zomer zijn doorgekomen en rust, ruimte en avontuur hebben gevonden dichtbij of wat verder weg. 

Wij hebben deze zomer niet stilgezeten en hebben dan ook behoorlijk wat nieuws voor jullie: In deze nieuwsbrief lees je meer over de eerste versie van ons DFS manifest. We vertellen je meer over ons nieuwe ledenplatform en we hebben een aantal online events voor je in petto. Als kers op de taart presenteren we de eerste editie van de DFStafette: een estafette waarin we elke keer een ander DFS-lid aan het woord laten over hun werkpraktijk en toekomstvisie. 
 

 DFS NIEUWS 

DFS MANIFEST: BETTER FORESIGHT, BETTER FUTURE.
 
Tijdens de coronacrisis is de behoefte om vooruit te kijken, om te voorspellen en te verkennen ongemeen groot. Met een aantal DFS-leden hebben we gewerkt aan een manifest: hoe kijken wij als professionals aan tegen ons vak? Ons manifest bestaat uit acht principes voor toekomstverkenners en toekomstverkenningen. Ons achtste principe is ‘toekomstverkennen is nooit af’. Zo is ook dit manifest nog niet af. We zijn voor nu heel benieuwd naar jullie reacties!

Je vindt het manifest op onze website.
PLATFORM SPECIAAL VOOR DFS-LEDEN 

Als DFS hebben we door de jaren heen veel input verzameld. We hebben interessante gastsprekers en mooie dialogen die de revue passeren. We werken met elkaar aan een manifest en willen ons vakgebied overal op de politieke, economische en maatschappelijke agenda krijgen. Dat kunnen we niet zonder onze leden waar we heel blij mee zijn. Omdat we in ruil voor een lidmaatschap meer willen bieden, krijgen al onze leden deze maand exclusief toegang tot ons DFS Platform. Hierop komen presentaties beschikbaar van onze online en offline sessies en leden kunnen relevante publicaties en inzichten over het vakgebied met elkaar delen. Ben je DFS-lid, dan ontvang je deze maand een link waarmee je je op het platform kunt aanmelden. Ben je nog geen lid maar wil je dat wel worden? Meld je dan hier aan!
 
NIEUWE RUBRIEK: DFSTAFETTE

Wie zijn er eigenlijk allemaal nog meer lid van de Dutch Future Society? Wat voor kennis hebben DFS-leden in huis, hoe ziet hun dagelijks werk eruit, en hoe kunnen we elkaar helpen bij vraagstukken of het opbouwen van expertise of een netwerk? Uit gesprekken met jullie, onze leden, merkten we dat veel DFS'ers uiterst nieuwsgierig zijn naar elkaar. Ook leerden we dat er veel behoefte bestaat aan kruisbestuiving: elkaar inspireren, of helpen bij ons toekomstverkennend werk. Daarom zijn we met een nieuwe rubriek gestart: de DFStafette. Daarin zetten we elke keer een ander DFS-lid in de schijnwerpers en vragen we hen niet alleen uit om zichzelf voor te stellen, maar ook om iets van hun expertise te delen met ons netwerk. De eerste etappe neemt bestuurslid Roanne van Voorst voor haar rekening. 

Neem jij het stokje graag over? Mail dan naar info@dutchfuturesociety.nl.

 DFS AGENDA 

9 SEPT 2020 | 7 OKT 2020 | 4 NOV 2020 | 2 DEC 2020
DFS KOFFIE MEET-UPS
15.00 - 16.00 uur

Wegens succes verlengd! Tijdens de corona-lockdown zijn we begonnen met laagdrempelige digitale koffie meet-ups met onze leden. We hebben besloten deze meet-ups ook na de zomer voort te zetten. 

De eerstvolgende meet-up vindt plaats op woensdag 9 september om 15.00 uur en daarna iedere eerste woensdag van de maand, zelfde tijd.  

Wil je erbij zijn?
Deelname gratis, claim wel even je ticket op Eventbrite!
 
TICKETS EVENTBRITE
17 SEPT 2020 | 15.00 - 17.00 uur
TOEKOMSTCAFÉ
| THE POWER OF FUTURE EXPERIENCES
met Creative Chef Jasper Udink ten Cate
 
Mensen de toekomst laten ervaren, is een krachtig middel om te komen tot nieuwe inzichten en dialoog. Daarom gaan we het hier op 17 september a.s. met elkaar over hebben in ons online DFS Toekomstcafé over The Power of Future Experiences. Om ons lekker te maken voor dit onderwerp, neemt Creative Chef Jasper Udink ten Cate ons mee in zijn toekomstpraktijk. Zijn doel: mensen inspireren met museumwaardige Foodexperiences. De tongen losmaken, de zinnen prikkelen om zo het debat over food waste, local produce, gezondheid en de toekomst van ons voedsel aan te gaan. Naast de bijdrage van Jasper wisselen we ook graag met jou van gedachten over jouw ervaringen en de mogelijkheden die jij ziet om future experiences meer onderdeel van de trendpraktijk te laten zijn.

Wil je erbij zijn?
Voor DFS-leden is deelname gratis, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Meer info en tickets vind je op Eventbrite!
 
TICKETS EVENTBRITE
19 NOV 2020 | 15.00 - 17.00 uur
TOEKOMSTCAFÉ
| BETER STORYTELLEN MET SCI-FI EXPERT DAN HASSLER FOREST EN UITGEVERIJ BOT

Wat kunnen we leren uit Sci-fi films, en Star Wars? Hoe gebruik je storytelling om een toekomstscenario te schetsen aan een breed publiek, en wat zijn eigenlijk de ingrediënten  voor een goed-leesbaar, informatief boek over de toekomst?
 
Tijdens het Toekomstcafé over Storytelling op 19 november vertellen vertellen Dr. Dan Hassler Forest, onderzoeker op het gebied van SciFi en Storytelling en Evert de Vries, eigenaar van futuristen-uitgeverij BOT, je alles over effectief verhalen vertellen voor toekomstverkenners en futuristen.
 
Wil je erbij zijn?
Dit online event duurt van 15.00-17.00 uur en aansluitend is er een digitale borrel!. Claim je kaarten via Eventbrite.Voor DFS-leden is deelname gratis, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Meer info en tickets vind je op Eventbrite!
 
TICKETS EVENTBRITE
WORD LID!
Copyright © 2020 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp