Copy

 DFS PARTNER EVENT

TRENDREDE 
di 16 mrt | 15.30 - 17.00 uur 
online

We kondigden het al aan in onze nieuwsbrief van februari, maar we wijden er graag nog een apart bericht aan: op 16 maart a.s. vindt er een nieuwe Trendrede plaats! 

De Trendrede is een jaarlijks evenement dat sinds 2010 als tegenhanger van de jaarlijkse Troonrede werd georganiseerd door een groep vooraanstaande Nederlandse toekomstdenkers.
In februari 2020 besloten de oorspronkelijke initiatiefnemers er een punt achter te zetten en nu neemt een nieuwe generatie het over, want de erfenis van 10 jaar toekomstvisies is er een om te bewaren en op voort te bouwen. De aanpak is anders, de ambities zijn hetzelfde: na een welkomstwoord van initiatiefnemer Quentijn Wulffers zijn er drie plenaire bijdragen die reflecteren op en inzicht bieden in toekomstgeletterdheid en een groot aantal deelsessies.

De plenaire bijdragen worden verzorgd door Tessa Cramer (lector Designing the Future, Fontys Hogescholen), Rudy van Belkom (toekomstonderzoeker Stichting Toekomstbeeld der Techniek) en Erica Bol (coördinator Teach the Future Europe). 

De deelsessies zoomen in op verschillende benaderingen van een waaier aan zeer uiteenlopende mogelijke toekomsten, met aandacht voor zowel inhoudelijke als methodologische kant van het vak.  In de deelsessies komen de toekomst van AI, ondernemerschap, accountability, steden en de dood aan de orde. Maar je kunt ook aanschuiven bij een sessie over bijvoorbeeld een toekomstgame of scenarioplanning.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van de Trendrede en laat je inspireren door een overdaad aan inspirerende en belangrijke onderwerpen. Je kunt je via de link ook aanmelden en inschrijven voor twee sessies naar keuze.
 
Website Trendrede 2021

DFS AGENDA

Na de trendrede nog geen genoeg gekregen van trends en toekomst? Je bent ook van harte welkom op een van onderstaande online DFS bijeenkomsten. 

  • wo 24 mrt - Toekomstcafé: De toekomst van waarheid
  • do 15 apr - Koffie Meet-up  
  • do 20 mei - Toekomstcafé - De toekomst van traditie
  • wo 23 jun - Koffie Meet-up          

Hou voor meer informatie over deze bijeenkomsten onze website in de gaten: www.dutchfuturesociety.nl

Word lid van DFS
Copyright © 2021 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp