Copy

DFS nieuwsbrief | april 2021

 VAN HET BESTUUR 

Nog even en het is zomervakantie en wat is het fijn dat we ons weer wat vrijer kunnen bewegen. Wij trekken ons in juli en agustus even terug en laten in september weer van ons horen. Maar voordat het zover is zien we jullie graag nog één keer tijdens de Koffie Meet-up op 23 juni waarbij kunstenaar en ontwerper Julia Janssen vertelt over haar fascinerende werk op het snijvlak van digitalisering en samenleving.

In september luiden we vol nazomerenergie de rest van het jaar in met opnieuw twee fantastische gasten: futurist Martin Schwirn en filosoof Miriam Rasch. Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief. 

Naast de activiteiten die uit onze werkgroepen voortkomen hebben we de ambitie om de komende tijd meer inhoudelijke events te organiseren. Deze zijn meestal exclusief voor leden en soms ook voor introducees toegankelijk. Ben je nog geen lid maar heb je wel interesse? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de voorwaarden en voordelen van een lidmaatschap.

Tot snel, tot later of tot in de toekomst. En mochten we je voor de zomer niet meer zien of spreken, dan wensen we je een hele mooie zomer!
 
Het DFS bestuur
Gerben Tijkken, Evelien Dieleman, Roanne van Voorst, Rosemarie Konijnenburg en Saar van der Spek.
 

 DFSTAFETTE 

DFSTAFETTE #4: ROZENBROOD

Wie zijn er eigenlijk allemaal nog meer lid van de Dutch Future Society? Wat voor kennis hebben DFS-leden in huis, hoe ziet hun dagelijks werk eruit, en hoe kunnen we elkaar helpen bij vraagstukken of het opbouwen van expertise of een netwerk? Dat onderzoeken we in de DFStafette. 


Met trots presenteren we vandaag de vierde aflevering van deze estafette dit keer met Djenny Brugmans en Nanon Soeters, die samen Rozenbrood vormen. Zij brengen voor uiteenlopende opdrachtgevers de toekomst in beeld. Deze ver-beelding is kenmerkend is voor hun werk. Daarom maakten ze voor hun aflevering van de DFStafette ook een visuele bijdrage om de gestelde vragen te beantwoorden.

Wil jij het stokje van de DFStafette overnemen? laat het ons weten via info@dutchfuturesociety.nl.

 DFS AGENDA 

DFS KOFFIE MEET-UP MET KUNSTENAAR, ONTWERPER EN SPREKER JULIA JANSSEN

do 23 juni | 15.00 - 16.00 uur

Op 23 juni drinken we online koffie met kunstenaar, ontwerper en publiek spreker Julia Janssen. Met haar kunst onderzoekt ze de impact van digitalisering op onze samenleving. Ze verbindt politieke, economische en sociale implicaties in technologie en vertaalt die naar ontwerpen waarmee ze haar publiek een kijkje geeft achter de oppervlakte van het internet. Janssen creëert een beweging – niet naar privacy, maar naar een digitale samenleving waar jij bepaald wie wat over jou weet.

Meer over het werk van Julia Janssen | Aanmelden Eventbrite

DFS TOEKOMSTCAFE | IN GESPREK MET MIRIAM RASCH,  AUTEUR VAN FRICTIE EN WINNAAR VAN DE SOCRATESBEKER.

wo 15 september | 19.30 - 21.00 uur

De groeiende honger naar data en nieuwe, ‘slimme’ technologieën is te begrijpen als een verlangen naar controle en zekerheid. Als eenmaal alles in data is vertaald, zou het mogelijk moeten zijn voorspellingen te doen op gebied van veiligheid, fraude of meer persoonlijke behoeften, zo klinkt de belofte. Dit roept echter uiteenlopende ethische vragen op: Wie bepaalt welke data worden verzameld en met welk doel? Is er nog ruimte voor interpretatie en (morele) betekenisgeving? Hoe zit het met de autonomie van de gedataficeerde mens? Deze en andere vragen onderzoekt Rasch in haar boek Frictie. Tijdens ons toekomstcafé op 15 september gaan we met Miriam in gesprek. 

Meer informatie | Aanmelden Eventbrite

DFS CONVERSATIONS | MARTIN SCHWIRN, AUTEUR VAN ‘SMALL DATA, BIG DISRUPTIONS’

do 30 september | 16.30 - 17.30 uur | Engelstalig

Op 30 september is auteur en foresight expert Martin Schwirn bij ons te gast. In april 2021 verscheen zijn boek 'Small data, big disruptions. How to Spot Signals of Change and Manage Uncertainty'. In deze online bijeenkomst neemt Martin ons mee in zijn scanningmethodiek die hij de afgelopen decennia wereldwijd voor veel bedrijven en overheden toepaste. Small Data, Big Disruptions helpt lezers begrijpen waarom big data niet helpen bij het begrijpen van de disrupties van morgen. Het boek laat zien hoe je het door Schwirn beproefde proces in vier stappen doorloopt en small data opspoort die helpen de toekomst te voorspellen. 

DFS-lid en -medeoprichter Freija van Duijne zal deze bijeenkomst introduceren en modereren. 

Meer informatie | Aanmelden Eventbrite

 GESPOT 

INSPIRATIE ALERT!

De musea zijn weer open en dat betekent dat er veel in te halen is op het gebied van inspiratie! Er is zoveel te zien dat het niet makkelijk is om de krenten uit de pap te selecteren. We deden toch een poging en geven tips voor tentoonstellingen die we zelf de komende maanden absoluut willen bezoeken. Als dat geen inspirerende zomer wordt, weten wij het ook niet meer...
De tentoonstelling Real Feelings: Emotion and Technology  in het MU (Eindhoven) verkent de snel veranderende relatie tussen technologie en emoties. De werken van de 20 kunstenaars onderzoeken en laten zien hoe technologie onze emoties verbeeldt, manipuleert en verandert. De grenzen tussen mens en machine, emotie en intelligentie lijken weg te vallen - een proces dat door de pandemie in een stroomversnelling is gekomen. 
De modeliefhebber kan zijn hart ophalen in het Centraal Museum bij Voices of Fashion. Deze tentoonstelling gaat in op de witte blik waarmee decennialang mode is gepresenteerd, gedragen en verzameld. Jarenlang onderzoek door zwarte, witte en niet-zwarte personen van kleur laat zien hoe gevolgen van het koloniale verleden tot op de dag van vandaag doorwerken, óók in de modesystemen. 
 
De tentoonstelling Design by Nature laat op de natuur geïnspireerde ontwerpen van innovatieve kunstenaars en ontwerpers zien. De mogelijkheden en schoonheid van de natuur worden onderzocht en omarmd met als doel een duurzame wereld vorm te geven. De tentoonstelling is samengesteld door Lucas de Man en Pascal Leboucq van Biobased Creations

En voor wie tenslotte het liefst iedere zomer alle afstudeerexposities van kunstacademies afstruint, vormt tenslotte dit lijstje van Makerting een fijn overzicht van veel (maar niet alle) on- en offline expo's in het land. 

 GEZOCHT 

HALLO SOCIAL MEDIAWONDER! 
Ben of ken jij iemand die een natuurtalent is op het gebied van sociale media (met name LinkedIn en Facebook) en het leuk vindt om ons daar in te ondersteunen? Dan horen graag van je want we kunnen wel wat hulp gebruiken! 

Mail ons op info@dutchfuturesociety.nl. Dan plannen we een afspraak met je om een eventuele samenwerking te bespreken. 
word lid van DFS
Copyright © 2021 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp