Copy

DFS NIEUWSBRIEF - NOVEMBER 2019 

 VAN HET BESTUUR 

We kijken terug op een interessant en goedbezocht toekomstcafé over toekomst bouwen op 17 oktober bij Rozenbrood in Amsterdam. Projectontwikkelaar Naomi Mae Poppinga nam het aanwezige publiek mee in een eigen en inspirerend verhaal over de manier waarop zij de bouwsector wil verleiden meer mens- en toekomstgericht te gaan werken. Een divers publiek ging vervolgens in gesprek over het thema. Omdat we het belangrijk vinden om verbindingen te bouwen, organiseren we ook de komende periode weer verschillende evenementen en bijeenkomsten. 

De eerstvolgende DFS-meetup vindt plaats op 16 januari 2020 waarover in deze nieuwsbrief meer. Heb je zelf een idee voor een bijdrage voor onze nieuwsbrief, de website, of een bijeenkomst? Laat het ons weten! We bouwen graag samen aan onze programmering. 

 GESPOT 

© Next Nature Network
REPRODUTOPIA: DE TOEKOMST TENTOONGESTELD

Kelly Streekstra loopt stage bij Future Consult en schreef een blog over de tentoonstelling Reprodutopia van Next Nature Network.

De bevruchting, de geboorte, de zwangerschap. Misschien wel de meest iconische fases van het mensenleven. Maar, de toekomst van onze voortplanting zou er heel anders uit kunnen gaan zien. Kunnen we in de toekomst kinderen baren, zonder dat er een vrouw aan te pas komt? Kunnen mannen dan kinderen krijgen? En is het in de toekomst misschien mogelijk om een kindje te maken zonder dat we de evolutionaire combinatie van de sperma- en eicel nodig hebben? 
[lees meer

Beeld: Next Nature Network
 

 BEZOCHT 

BIENNALE ARTE VENETIË: Een bezoek aan de toekomst

Saar van der Spek is board member van DFS en schreef een blog over haar bezoek aan de Biennale van Venetië.

Een bezoek aan Venetië in deze tijd is op zich al een ambivalente gebeurtenis. Er is waarschijnlijk geen stad ter wereld die zo onder de zeespiegelstijging en het toerisme lijdt en er tegelijkertijd zo afhankelijk van is als deze stad. Het is dan ook niet gek dat ik met een dubbel gevoel naar Venetië vloog – nog los van mijn vliegschaamte – om daar de Biennale Arte te bezoeken. Toch moest ik gaan. De Biennale legt namelijk als geen ander kunstevenement de vinger op de zere plek van de huidige tijdsgeest. [lees meer]
THE FUTURE'S PAST - EEN TERUGBLIK

Al kijken we in ons werk meestal vooruit, soms vinden we het ook prettig om even terug te kijken. Bijvoorbeeld naar de events die we afgelopen maand bezochten en/of mede organiseerden.

Op 15 november jl. organiseerde Rozenbrood Trendacademy een verwerksessie van de Dutch Design Week 2019. DFS leden waren daarbij van harte welkom en DFS-lid Marlieke van Schalkwijk was erbij. Zij schreef daarover deze terugblik. Op 18 november leverden DFS board members Maja Bosch en Rosemarie Konijnenburg een bijdrage aan de boekpresentatie van Freija van Duijne en Peter van der Wel in samenwerking met STT. Een review daarvan kun je hier lezen. 
Ook bezochten we het jaarcongres van Trendbureau Overijssel in het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. Een divers programma dat bezoekers uitnodigde om na te denken over een toekomst met trendbreuken.

 

 AGENDA 

29 NOV 2019 | 15.00 - 17.00 UUR | BOEKPRESENTATIE TOEKOMSTBEELDEN VAN DE MAATSCHAPPIJ | NTV & STT | KIVI, PRINSESSEGRACHT 23, DEN HAAG

Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. We verkeren in een overgangsfase naar een ander samenlevingsmodel met andere vormen van communicatie, democratie en economische ontwikkeling. Netwerk Toekomstverkenningen (NTV) onderzocht de klemmende vraagstukken van deze tijd.
De bevindingen zijn verwerkt in het boek ‘Toekomstbeelden van de maatschappij. De civil society als voorhoede van de samenleving in 2035’. Dit boek wordt op vrijdag 29 november gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van STT en NTV in Den Haag.

Aanmelden
Wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar ntv@stt.nl.

[meer info op de website van STT]

16 JAN 2020 | 17.00 - 21.00 UUR | TOEKOMSTDINER DFS | DUTCH FUTURE SOCIETY | LOCATIE VOLGT

De drukke feestmaand staat al bijna voor de deur, en daarmee lijkt ook het nieuwe jaar slechts op een steenworp afstand. Dat beginnen wij van DFS graag goed en daarom organiseren we in januari een Toekomstdiner met onze leden. Waar en hoe precies, daar broeden we nog even op, maar zet 16 januari vast in je agenda, want die datum staat al vast. In de volgende nieuwsbrief meer info!


 

Word DFS lid!
Copyright © 2019 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp