Copy

DFS REMINDER 

DFS Koffie Meet up.

WOENSDAG 2 DECEMBER | 15.00 - 16.00 UUR 

De laatste koffie meet-up van 2020. Tussen 15.00 en 16.00 uur zien we jullie graag digitaal! 

Op het programma staat de inhoudelijke
 programmering van DFS voor 2021. De afgelopen weken verzamelden we al een aantal thema's - en we willen tijdens het koffiemoment aanvullen en keuzes maken. De thema's lees je hieronder!

Kun je er niet bij zijn? Mail ons dan jouw input op info@dutchfuturesociety.nl. 

We hopen je volgende week te zien en spreken! Meld je aan via Eventbrite (gratis), dan ontvang je een dag van te voren de inloginformatie via je mail (check voor de zekerheid ook je spam als je geen mail binnen krijgt).

TICKETS EVENTBRITE

THEMA'S TOT NU TOE

1 | Toekomst van traditie
Sinterklaas staat voor de deur. Inmiddels is de pietendiscussie net zo’n traditie als het feest zelf. En nu pakken ‘ze’ ons vuurwerk ook nog af. Hoe veranderen tradities met ons mee? Hoe ontstaan nieuwe tradities? Wij zijn benieuwd naar de toekomst van traditie.

2 | Toekomst van waarheid
Iedereen – oké bijna iedereen – kan inmiddels deep fakes maken. En in online bubbels worden we gemerkt en ongemerkt bevestigd in onze eigen waarheid. Wat is echt en nep in een post truth-tijdperk? Wij zijn benieuwd naar de toekomst van waarheid. 

3 | Toekomst van thuis

Corona heeft ons aan de keukentafel gekluisterd. Wat blijft daar van over zodra we de ziekte bedwingen? Welke rol gaat thuis spelen in ons leven? Vertrekken we naar het platteland? Virtualiseert vooral ons werk, of ook ons privéleven? Gaan we als tegenhanger van thuis werken en leren juist veel meer op straat leven? Wij zijn benieuwd naar de toekomst van thuis.

4 | Toekomst van voorlopers
Vroeger keek je naar early adapters: de eerste 15% die een ontwikkeling maken of breken. De rest volgde. Maar gaat dat nog op nu de samenleving steeds fragmentarischer wordt, en ontwikkelingen zich razendsnel over landsgrenzen verspreiden? Hoe kun je nu het beste kijken naar verandering in de samenleving? Wij zijn benieuwd naar de toekomst van voorlopers.

5 | Toekomst van neurorecht
We kunnen het menselijk brein steeds beter in kaart brengen. En begrijpen steeds beter waarom mensen bepaald gedrag vertonen. Wat is de mogelijke impact van neurowetenschap op ons rechtssysteem? Moet je je als verdachte laten meten? En mag je neuro-interventies plegen? Wij zijn benieuwd naar de toekomst van neurorecht.
WORD LID!
Copyright © 2020 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp