Copy

DFS NIEUWSBRIEF - JULI 2020 

 VAN HET BESTUUR 

De zomervakantie staat voor de deur en we denken dat jullie net als wij wel wat behoefte hebben om op adem te komen. Maar voordat we de bossen in trekken of stranden opzoeken willen we jullie nog even meenemen in de laatste updates en plannen vanuit DFS. Zo hebben we een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen, wordt ons manifest steeds concreter en kijken we nu al uit naar de toekomstvisie op eten die Creative Chef Jasper Udink ten Cate in september met ons gaat delen. Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief. Rest ons jullie een mooie zomer te wensen en we zien jullie graag terug in september! 

 DFS NIEUWS 

Nieuw bestuurslid: Roanne van Voorst

Met alle plannen die we hebben voor de komende periode konden we wel wat versterking gebruiken in ons bestuur. We zijn dan ook heel blij om Roanne van Voorst ons in ons bestuur te mogen verwelkomen! Sommigen van jullie maakten al kennis met haar tijdens het nieuwjaarsdiner. Voor wie haar nog niet kent stellen we haar hier voor.

Roanne van Voorst is Antropoloog van de Toekomst en schrijver van fictie en non-fictie. Ze promoveerde in 2014 cum laude aan de Universiteit van Amsterdam, en werkt nu als onderzoeker aan het International Institute for Social Studies en docent aan de UvA. Middels antropologische methoden, zoals participerende observaties en langdurig veldwerk, schetst ze toekomstscenario's in haar boeken en artikelen. Haar onderwerpen zijn breed-uitlopend: zo onderzocht ze de toekomst van voedsel, de toekomst van conflict en - momenteel - de toekomst van menselijkheid en liefde. Daarnaast is ze co-founder van iamhatch.com, een platform dat trainingen verzorgt voor individuen en bedrijven die willen leren hoe ze 'future proof' kunnen worden.

Meer over Roanne vind je op www.roannevanvoorst.com of Instagram: @roannevanvoorst
DFS Manifest upcoming!

De afgelopen maanden tijdens corona hebben we met elkaar veel gesproken over ons vak. Deels vanwege de ongekende periode waarin we ons bevinden: dat dwingt tegelijkertijd tot een pas op de plaats en een blik vooruit op de waarde die we kunnen bieden als toekomstverkenners. De promotie van Tessa Cramer is ook belangrijk voor ons netwerk: zij heeft onderzocht hoe ‘futurists’ professionaliseren, en zij nam ons 18 juni mee in haar bevindingen.
 
Deze zomer gaan wij als DFS bestuur aan de slag met jullie input. In september willen we het DFS-manifest presenteren: het manifest over wat ons bindt, wat ons richting geeft. We zijn dan uiteraard benieuwd naar jullie opmerkingen, aanvullingen en ideeën. We gaan jullie daarop bevragen en we hopen vooral dat het een levend manifest wordt: het hoeft niet in één keer af of voor altijd hetzelfde. Tegelijkertijd met het manifest starten we in september de DFStafette. In de estafette vragen we DFS-leden het stokje door te geven en te delen: wat ze doen, maar ook wat ze willen leren van een ander, hoe ze samen het vak willen vormgeven. Nieuw bestuurslid Roanne van Voorst zal hiervoor de aftrap doen. 
 
We zullen de deelnemers van de DFStafette ook elke maand uitnodigen voor een digitale kop koffie, die korte en fijne ontmoetingen met het DFS-netwerk houden we er graag in.

 DFS AGENDA 

17 SEPT 2020 | 15.00 - 17.00 uur
TOEKOMSTCAFÉ
| FUTURE OF FOOD
met Creative Chef Jasper Udink ten Cate

Op 17 september a.s. zijn we weer terug met een bijzonder DFS Toekomstcafé waarin Creative Chef Jasper Udink ten Cate ons online meeneemt in zijn toekomstpraktijk. In 2015 werd zijn ‘The art of creative plating’ gespot en geliked door Lidewij Edelkoort.

Inmiddels is Jasper naast kunstenaar en master chef ook een creative storyteller als het gaat om the future of food. Zijn doel: mensen inspireren met museumwaardige foodexperiences. De zinnen prikkelen en de tongen losmaken om zo het debat over food waste, local produce, gezondheid en de toekomst van ons voedsel aan te gaan. Op 17 september neemt hij ons mee in zijn praktijk en laat ons anders kijken naar voedselvraagstukken, collectiviteit en de toekomst.

Wil je erbij zijn?
Voor DFS-leden is deelname gratis, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Meer info en tickets vind je op Eventbrite!
 
TICKETS EVENTBRITE
Na de zomer...

...gaan we door met onze maandelijkse koffie meet-ups. Deze zijn nog niet gepland, maar daar stellen we je bijtijds van op de hoogte. In ieder geval een deel van deze meet-ups zal in het teken staan van de DFStafette. 

Het laatste toekomstcafe van 2020 is gepland op 19 november. Zet die dus ook in je agenda! Heb je zelf een idee voor een thema of bijdrage aan een van de toekomstcafés? Neem gerust contact met ons op, we denken graag samen na hoe we met jouw idee aan de slag kunnen.
WORD LID!
Copyright © 2020 Dutch Future Society, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp