Copy
       
De Westerkerk is net als een museum een doorstroom-locatie. De tentoonstelling kan daarom gelukkig doorgaan. Volledig rekening houdend met de Covid-19-maatregelen ontvangen we per tijdslot maximaal 30 bezoekers met een mondkapje.
Wat is er te zien?
We zijn trots op de deelname, met nieuw gemaakt en bestaand werk, van 
 
Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, collectief We Sell Reality en Zindzi Zwietering.

 
RESERVEER NU JE (gratis) TICKET 
https://bit.ly/34BZcZH

NIEUWE AARDE is een tentoonstelling waarin kunstenaars hun visioenen van een nieuwe wereld na Covid-19 verbeelden. Bij voorbeeld een wereld waarin natuur en techniek zijn samengesmolten, waarin ongedocumenteerden wél zeggenschap hebben over hun leven, en waarin een regen van bewustzijn op de aarde neervalt, zodat de mensheid begrijpt wat hem te doen staat.

In gesprek met ds. Herman Koetsveld
Elke dinsdag en donderdag van 10.00-11.15 uur is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk én lid van de curerende commissie, in de kerk aanwezig voor een gesprek over de tentoonstelling en het onderliggende thema. Reserveren verplicht; eigen bijdrage wordt gewaardeerd: https://bit.ly/3mWLdox.

Lunchbijeenkomsten
Deelnemende kunstenaars gaan in de Westerkerk met elkaar en het publiek in gesprek over hun werk. Organist Evan Bogerd speelt aan het slot van elk gesprek improvisaties gebaseerd op het werk van de aanwezige kunstenaars: 
  9 december 13.00-13.40 uur - Rinske van Dijk & collectief We Sell Reality
12 december 13.00-13.40 uur - Felipe van Laar & Sarah van der Lijn

Entreeprijs lunchbijeenkomsten: 5,00 euro per persoon / gratis op vertoon van donateurspas Bijbels Museum. In verband met corona is reserveren verplicht via https://bit.ly/2Gz9GAR. Reserveren aan de deur is voor deze bijeenkomsten helaas niet mogelijk.

We hopen je met deze afwisselende tentoonstelling in het hart te raken, confronteren, inspireren en te bemoedigen. En te laten zien welke belangrijke bijdrage kunst kan leveren aan een samenleving in tijden van verandering. 

 
RESERVEER NU JE (gratis) TICKET 
https://bit.ly/34BZcZH

NIEUWE AARDE: 12 visioenen 31 okt t/m 16 dec 2020
maandag t/m zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
Westerkerk Amsterdam, Prinsengracht 279.
Entree is gratis. In verband met Covid-19 is reserveren verplicht.

Aanleiding
Het Bijbelvers ‘En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel, en de eerste aarde waren voorbij gegaan, en de zee was niet meer.’ (Openbaring 21:1) vormde de inspiratie voor het project NIEUWE AARDE. Samen met The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam nodigde het Bijbels Museum kunstenaars uit hun verbeelding van de nieuwe aarde in te sturen. Zij bleken daarbij inspiratie te  putten uit zeer diverse bronnen; behalve uit de Bijbel en uit de natuur ook uit geschriften van mystici zoals Hildegard von Bingen, uit het Boeddhisme, taoisme, geschriften van Rumi, uit de getallensymboliek en zelfs uit een songtekst van Bløf. En veel kunstenaars – zowel mannen als vrouwen - hebben met hun kunstwerk het vrouwelijke aspect, Moeder Aarde of ‘de Godin’ in ere willen herstellen. In een tijd waarin een fysieke tentoonstelling voor publiek onmogelijk was, waren (en zijn) 90 inzendingen online te zien op www.nieuweaarde.nu. De 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere inzendingen zijn te zien in de Westerkerk Amsterdam. 
 
Rechten voorbehouden aan © 2020 Bijbels Museum.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bijbels Museum · Postbus 3606 · Amsterdam, 1001 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp