Copy
November 2019 - Nieuwsbrief Bijbels Museum
Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen bekijk hem dan hier in uw browser.


KEES DE KORT | IKONEN: Christelijke feestdagen in beeld

Wie groeide er niet mee op? De Kijkbijbel met illustraties van Kees de Kort. In de tentoonstelling KEES DE KORT | IKONEN worden in het Bijbels Museum christelijke feestdagen in beeld gebracht in een mooie mix van oud en nieuw. De nog altijd springlevende bijbelillustraties van Kees de Kort hangen naast eeuwenoude ikonen uit de collectie van coproducent Ikonenmuseum Kampen. Een bijzondere combinatie. En ook een logische. Beide zijn niet zomaar afbeeldingen maar geven het wezen weer van wie is afgebeeld. Kom je kijken? De tentoonstelling is dagelijks geopend tot en met 1 juni 2020.

Speciale activiteiten rondom KEES DE KORT | IKONEN


12 december, 14.00 uur Toelichting op ikonen
Ontdek samen met een kenner van ikonen betekenis en achtergrond van de tentoonstelling. Verzamelen bij de ingang van de expositie. Herhaling op 19 december en 9 januari, steeds om 14.00 uur.
Gratis voor museumbezoekers - duur circa 20 minuten. Aanmelden niet nodig.

22 december, 11.30 en 14.00 uur Rikko Voorberg, Verhaal op Zaal
Verhalenverteller en theoloog Voorberg (1980) vertelt 'een waargebeurd kerstverhaal over mensen uit het Oosten wiens lege handen als geschenk werden ontvangen', een persoonlijk en ontroerend verhaal.
Met installaties en acties als 'De BiechtTafel' en 'We Gaan Ze Halen' kreeg het werk van Voorberg landelijke bekendheid. Hij blijft echter volhouden dat de kern van zijn werk is om de oude verhalen te vertellen, maar dan zo dat het een nieuwe blik werpt op vandaag.
Gratis voor museumbezoekers - duur circa 20 minuten. Aanmelden niet nodig.


Familie Meezing Kerstconcert
 

Houd je van zingen? Heb je familie of vrienden te gast en wil je eens iets anders? Onder muzikale leiding van Emma Rekers (zang) en Wolfert Brederode (piano) is iedereen van harte welkom voor een gezellig kerstconcert vol traditionals en meezingers in de prachtige Salon van het Cromhouthuis. Ervaring is niet vereist. Enthousiasme natuurlijk wel! We hopen je te treffen en wensen je alvast een vrolijke en muzikale Kerst! 

                 

Datum: donderdag 26 december - Tijd: 14.00 uur (duur ca 45 minuten)
Kaartverkoop en meer informatie www.bijbelsmuseum.nl/kerstconcert2019

Collectie van ds. Leendert Schouten te zien t/m 1 juni 2020

De ruim 150 jaar oude verzameling van ds. Leendert Schouten wordt in de zomer van 2020 overgedragen aan Museum Catharijneconvent, Rijksmuseum voor Christelijke kunst. U kunt nog tot en met 1 juni van dit bijzondere ensemble genieten in het Bijbels Museum aan de Herengracht. Meer weten over de toekomst van onze collectie? Klik hier.
 

 

Opgeruimd naar een nieuw museum

Vooruitlopend op het vertrek van het Bijbels Museum uit het Cromhouthuis aan de Herengracht 366 is een team vrijwilligers onder leiding van ervaren archivaris Ton van Bedaf druk bezig met het opschonen en ordenen van het archief.

Vrijwilligster Annemieke Jurgens schreef er een leuke blog over. Een kijkje achter de schermen van een heel bijzonder stukje Bijbels Museum.


 

 

'Zie mij' te zien in Den Bosch

Hoe breng je de eeuwenoude verhalen van de Bijbel tot leven in deze tijd? Kunstenaar Caroline Waltman doet dit met behulp van fotografie. Zij maakte honderden foto’s in en buiten Europa en combineerde deze beelden met verzen uit de Bijbel.
De tentoonstelling met deze eigentijdse en vernieuwende blik op de Bijbel,
Zie mij. De Bijbel in 609 foto’s, is nog t/m 12 januari te zien in de Grote Kerk, Kerkstraat 20 te Den Bosch.

Dank u wel!

De tentoonstellingen en activiteiten van het Bijbels Museum zijn alleen mogelijk dankzij de geweldige steun van vele donateurs, fondsen en stichtingen. Onze dank gaat uit naar alle donateurs, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds en het Wessel Zwartsenberg Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Kerk en Wereld, VSBfonds, Vermeulen Brauckman Stichting, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting  Rotterdam, de Gijselaar-Hintzenfonds, het Predikfonds en vele andere. 
 FaceBook
 Twitter
 YouTube
Instagram
Rechten voorbehouden aan Bijbels Museum © 2019.

Wilt u iets veranderen aan het ontvangen van deze nieuwsbrief?
U kunt hier uw instellingen wijzingen of u uitschrijven
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bijbels Museum · Herengracht 366-368 · Amsterdam, 1016CH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp