Copy
Nobel Week Dialogue 2015 i Göteborg

Den 9 december arrangerades Nobel Week Dialogue på Svenska Mässan i Göteborg som en del av Nobelstiftelsens aktiviteter i samband med Nobelprisceremonin den 10 december. Eventet, som äger rum vartannat år i Stockholm och vartannat år i Göteborg är en dag fylld av föreläsningar, paneldiskussioner och seminarier med ledande forskare, beslutsfattare och tänkare från hela världen. Årets tema, som var ”artificiell intelligens” väckte ett mycket stort intresse och föreläsningssalarna fylldes till bredden av en intresserad publik - drygt 1.500 personer från 63 länder deltog.

 

Bland föreläsarna var futurologen Ray Kurzweil, sociologen Sherry Turkle och forskaren inom datavetenskap Barbara Grosz, samt förra årets nobelpristagare i medicin May-Britt och Edvard Moser. Det finns möjlighet att titta i efterhand, utvalda videoklipp kommer senare att finnas tillgängliga på Nobel Week Dialogues hemsida www.nobelweekdialogue.org och Utbildningsradion (UR) från Sveriges Radio kommer också att sända ett program från eventet.

 

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur stöder Nobel Week Dialogue med 1.5 miljoner kronor åren 2015, 2017 2019 då den äger rum i Göteborg.
Stiftelsen  var på plats och i montern informerades om stiftelsens arbete. Årsboken, som sammanfattar 2015 års alla donationer och även presenterar mottagarna av årets kulturstipendier, delades också ut på plats. Om intresse finns går det bra att rekvirera ett exemplar, kontakta då annika.stjernberg@stena.com.


Se mer via länken:
http://www.stenastiftelsen.se/bidrag/nobel-week-dialogue-vartannat-ar-i-goteborg/
 


 


 

Kontakta oss
Telefon: 031-85 53 87
E-post: kontakt@stenastiftelsen.se

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur
Box 31157
400 32 Göteborg
Om stiftelsen
Familjen Sten A Olsson har alltid haft ett stort intresse av- och vilja att stödja framåtsträvande, kreativa människor i deras strävan att uppfylla sina mål. Genom stiftelsen har familjen Sten A Olsson för avsikt att framgent kanalisera stöd och bidrag till forsknings- och kulturverksamhet främst inom Göteborg och västra Sverige.
Läs vidare…