Copy

Dyslexiprojekt uppmärksammas i Kroatien
Inslag i vetenskapsprogram i TV


 

I det kroatiska vetenskapsprogrammet Znanstveni krugovi, på engelska "Scientific Circles", beskrivs det av Stenastiftelsen stödda GU-projektet om dyslexi i ett längre inslag i TV-kanalen HRT1. Ett utdrag av programmet finns nu tillgängligt med svensk text på hemsidan:

Länk till filmen:
http://www.stenastiftelsen.se/bidrag/datorstodd-traning-av-barn-med-dyslexi-i-sverige-och-kroatien/#filmer


 


Seminarium på Handels 26/5:
Meetingpoint Entrepreneurship

I nästa vecka håller Handelshögskolans Institut för innovation och entreprenörskap ett seminarium med titeln:

Knowledge Intensive Entrepreneurship: What can we learn from Tech and Creative Industries?

Utmaningar  för kunskapsintensivt entreprenörskap diskuteras baserade på erfarenheter inom kreativa branscher och teknologiindustrin.

Läs mer på:
http://es.handels.gu.se/aktuellt/n//meetingpoint-entrepreneurship-26-may.cid1287477

 


Side by Side by El Sistema Side by Side by El Sistema är ett internationellt sommarläger där barn och unga möts för att spela, sjunga, dansa och skapa tillsammans. Föräldrar och familj är också varmt välkomna att delta under lägret som går av stapeln under midsommarveckan mellan den 15 och 21 juni.
Deltagarna i jubileumslägret, Side by Side, kommer att få träffa etablerade musiker, dansare, konstnärer och skådespelare som leder de workshops de väljer. Här förebildar de varandra, får ny inspiration och kunskap. Under en hel vecka kommer de att delta på konserter, utställningar och föreställningar.
Hela lägret avslutas den 21 juni med en gigantisk konsert i Frihamnen, vid målgången av Volvo Ocean Race, där barn och ungdomar från symfoniorkester och kör-inriktningarna spelar och sjunger sida vid sida med musiker från Göteborgs Symfoniker under ledning av den världsberömde dirigenten Gustavo Dudamel.

Läs mer på:
http://www.stenastiftelsen.se/bidrag/internationellt-musiklager-for-barn-och-unga-i-goteborg/
http://sidebysidegoteborg.se/ 


 
Kontakta oss
Telefon: 031-85 53 87
E-post: kontakt@stenastiftelsen.se

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur
Box 7024
402 31 Göteborg
Om stiftelsen
Familjen Sten A Olsson har alltid haft ett stort intresse av- och vilja att stödja framåtsträvande, kreativa människor i deras strävan att uppfylla sina mål. Genom stiftelsen har familjen Sten A Olsson för avsikt att framgent kanalisera stöd och bidrag till forsknings- och kulturverksamhet främst inom Göteborg och västra Sverige.
Läs vidare…